Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Mlsounovy placičky

0.0
Mlsounovy placičky

Potřebné ingredience

75g másla
... 300g hnědého třtinového cukru krystal
... 2 vejce
... 1 lžička vanilkové tresti, nebo 1 pytlíček vanilinového cukru (20g)
... 150g lískových ořechů
... 100g bílé čokolády
... 150g tmavé hnědé čokolády
... 300g hladké mouky
... 1/2 sáčku prášku do pečiva (7g)
... velká špetka soli
... ... ... ... vice i zde: ... http://rybi-cka.blog.cz/0807/mlsounovy-placicky

Postup přípravy

Do změklého másla přidáme vanilkovou tresť a cukr. Zašleháme. Pak přidáme vejce a vyšleháme v pěnu. Cukr se nám nerozpustí, což je ve vysledku výhodou, vejce s máslem se ale pěkně našlehají i díky krystalovému cukru. Do odvážené mouky nasypeme nasekané ořechy, obě čokolády, přidáme prášek do pečiva, sůl a zamícháme.

Sypkou směs pak vmícháme do vaječné pěny, aby vznikdo středně tuhé těsto. Vyklopíme ho na vál, na silikonovém vále nebude skoro lepit, ale i tak si ho můžeme malinko podsypat hladkou moukou. Po částech postupně vytvoříme hutný váleček. Z válečku ukrajujeme stejné kousky, které klademe na plech s pečícím papírem.

Teprve na plechu kousky rukou splácneme do požadovaných rovnoměrných placiček, které pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů Celsia (horkovzduch) po dobu 10 minut, kdy začnou hnědnout. Po vychladnutí je můžeme potříkat lískooříškovou polevou. Pro tyto účely se mi osvědčila poleva v pytlíčku zn. Carla, k dostání v Kauflandu.

Mlsouni, dobrou chuť!

S testem se pracuje vcelku dobre, kdybych mela orechy a cokoladu na drobnejsi kousky, tak by to bylo jeste lepsi. Lehce podsypat hl. moukou nevadí.

Aby s tim bylo co nejmene manipulace, rozmacknu kousky testa az primo na plechu. Jde to pak rychleji. Na plech se vejde 6x6 kusu. Byly 3 plechy.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie