Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

koka řezy

0.0
koka řezy

Potřebné ingredience

těsto: | 2 ks vejce | 60 g máslo | 150 g krupicový cukr | 5 lžíc olej | 250 ml mléko | 200 g polohrubá mouka | 1 ks prášek do pečiva | kašička: | 300 ml mléko | 4 lžíce škrobová moučka nebo balíček vanilkového pudinku | 1 ks vanilkový cukr | krém: | 250 g máslo | 100 g moučkový cukr | hotová kašička nebo pudink | poleva: | 1 ks čokoláda na vaření | 125 g máslo nebo tuk |

Postup přípravy

Ve šlehači ušleháme vejce a cukr do husté pěny, přidáme olej a rozpuštěné máslo, vlažné mléko, polohrubou mouku, prášek do pečiva a hladké těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech, nebo si plech pokryjeme pečícím papírem. Pečeme zvolna při teplotě 200 °C asi 25 minut. Špejlí zkoušíme, jestli těsto nelepí.

Upečený korpus necháme na plechu pod utěrkou vychladnout. Mezitím si připravíme krém. Nejdříve si svaříme mléko se škrobovou moučkou nebo s pudinkovým práškem a vanilkovým cukrem a necháme prochladnout.

Máslo utřeme s cukrem a po lžících přidáváme vychladlou škrobovou kašičku nebo pudink. Vzniklý krém si rozdělíme na polovinu a první půlkou krému potřeme upečený korpus. Poklademe koka sušenkami a pokapeme rumem. Pokračujeme druhou polovinou krému.
Nakonec zalijeme čokoládovou polevou, nebo jen ozdobíme cik cak čokoládovými čárkami. Koka řezy ještě povrchu posypeme strouhaným kokosem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie