Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

kilometrovník

0.0
kilometrovník

Potřebné ingredience

TĚSTO: 28 dkg cukru krupice, 4 vejce, 8 lžic vlažné vody, 8 lžic oleje, 18 dkg polohrubé mouky, 10 dkg hladké mouky, 1 prášek do pečiva, kakao, trochu mléka *** KRÉM: 1/4 l mléka, 1 vrchovatá lžíce vanilkového pudinku, 1 vrch.lžíce hrubé mouky, 3/4 másla, 15 dkg moučkového cukru *** NA OZDOBU: 1 a 1/2 čokolády na vaření, kousek ztuženého tuku Omega, trochu mléka,strouhaný kokos,

Postup přípravy

cukr, celá vejce, vlažnou vodu a olej ušleháme a k tomu za stálého šlehání přidáváme smíchanou polohrubou mouku, hladkou mouku a prášek do pečiva. Těsto rozdělíme na polovinu (nejlepší je si těsto odvážit, aby byly opravdu oba hřbety stejné). Jedna polovina zůstane světlá a do druhé poloviny přidáme kakao (tím kakaem to těsto opět zhoustne, takže potom lehce ředím mlékem). Těsta nalijeme do dobře vymazaných a hr.moukou vysypaných srnčích hřbetů. Na plechu dáme do vyhřáté trouby a při 180°C pečeme asi 35-40minut. Když těsto asi v polovině pečení navrchu zezlátne a vytvoří se "krusta", přikryju formy alobalem, aby se těsto dobře propeklo a přitom se vršek nespálil). Po vyndání z trouby ihned hřbety vyklopíme z forem a necháme vychladnout.

KRÉM:
V průběhu pečení si připravíme krém. Nejprve uvaříme kašičku - 1/4 l mléka, 1 vrch.lžíci vanilkového pudinku a 1 vrch.lžíci hr.mouky rozmixujeme, za stálého míchání uvaříme a za občasného zamíchání necháme vystydnout.
V mixéru (nebo ručním šlehačem) rozšleháme 3/4 másla s 15 dkg moučkového cukru a potom postupně po lžících přidáváme vychladlou kašičku.

Vychladlé hřbety rozkrájíme podle hřbetů a mažeme krémem. Opakovaně střídáme světlý plátek s tmavým.
Potom polijeme čokoládou (tu rozpustíme ve vodní lázni a přidáme kousek tuku a trochu mléka) a posipeme kokosem,dáme do lednice vychladit. Po vychladnutí příčně-šikmo krájíme ... v řezu se nám zobrazí obě barvy těsta.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie