Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 41 návštěvníků)

KOKA řezy

0.0
KOKA řezy

Potřebné ingredience

Těsto: 2 vejce, 6 dkg másla/Hery, 15 dkg cukru, 5 lžic oleje, 3 dkg kakaa, 250 ml vlažného mléka, 20 dkg polohrubé mouky, 1 prdopeč

Krém: 750 ml mléka, 7 lžic maizeny, 1 vanilka (nemusí být) a poté 1a1/2 másla, 10 dkg moučkového cukru, rum dle chuti, 1 krabice KOKA sušenek a čokoládová poleva na polití

Postup přípravy

Těsto: Vejce, máslo, cukr a olej vyšleháme , poté vmícháme kakao, mléko a mouku s kypř. práškem.
Vlijeme na vymazaný a vysypaný pekáč a zvolna upečeme (cca při 170 °C). V pekáči necháme vychladit.

Krém: Z mléka a maizeny (a popř. i vanilky na ochucení) uvaříme hustou kašičku - obdobným způsobem jako se vaří puding. Necháme vychladit. Změklé máslo vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme vychladlou maizenovou kaši a dle chuti přišleháme rum. Šleháme pořádně, krém je pak krásně nadýchaný a lehounký (všichni si vždycky mysleli, že to je šlehačka ;-) ).

Postup: Vychladlý korpus potřeme 1/2 krému, poklademe pravidelně koka sušenkami (do řad a sloupců) a pokapeme sušenky rumem (aby později nekřupaly). Potřeme zbylým krémem. Necháme trochu vychladit a zalijeme čokoládovou polevou (já dělám z 1 tabulky čok. na vaření a 100 g 100%tuku). Tuhnoucí čokoládu posypeme kokosem.
Vychladíme a krájíme na řezy. Dobrou sváteční chuť :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Nadys 22. 8. 2017, 23:45
(F)
laskonka333 14. 8. 2015, 14:45
(C)
mari62 8. 2. 2015, 14:47
(Y) (clamp) (clamp)
Nadik71 4. 4. 2013, 8:43
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (C) (C) (C) vynikající řezy,děkuji za inspiraci a receptík vyzkoušeno a úspěch s 1* (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (hello) (hello) (hello) (hello)...krém opravdu SUPER!!!!
anemonka 30. 12. 2009, 14:18
asi zkusím *-) a to co nejdřív :-) :-) :-)
x.girl 19. 10. 2008, 19:44
(clamp) (clamp) (clamp) moc děkuji za recept....dělala jsem je v pátek...a vážně mňamka... (zajic) (zajic) (zajic).... (hello)
eva0626 24. 5. 2008, 8:05
LUCKO, MOC VÁM DĚKUJI (F) (F) (F) ZA SUPER RECEPT , ŘEZY JSOU VYNIKAJÍCÍ. (radost) (radost) (radost) (Y) (Y) (Y).MOC JSME SI POCHUTNALI. (hello) (hello) (hello)
luzinka 20. 5. 2008, 14:10
Můžete mi prosím někdo přiblížit jak vypadají KOKA sušenky a kolik asi stojí? Děkuji za odpověď. :-)
alfa12 20. 5. 2008, 14:13
@luzinka Malá , hnědá kolečka s kokosovou chutí... V obchodě stojí krabice asi 25 kč. ;-)
monky3 28. 7. 2007, 13:53
Dobrý den chtěla jsem se zeptat na korpus.Mě se nějak moc drobí a rozpadá.Po upečení byl v pořádku a druhý den mi to nejde krájet.Napřed jsem šlěhala vejce s cukrem a až potom jsem přidala máslo a olej a šlehala dále.Nevím, jestli je to tím.Děkuji za odpověď.Jinak chuťově jsou super a s ní se i tal lžičkou ;-) :-$ ;-)
luciasanta 28. 7. 2007, 19:54
@monky3 Moničko, moc se mi nezdá, že by to bylo vaším postupem - já prakticky u všech piškotů postupuji stejně, nejdřív šlehám vejce s cukrem a teprve tak po 5 minutách přimíchám ostatní suroviny. Ale u tohoto receptu postupuji jak mám napsáno v popisu - tak to bylo v originále a já se toho od té doby vlastně držím. Osobně si myslím, že je to tady proto, že se používají jen 2 vejce na piškot na celý plech - proto je asi namístě šlehat hned i ten olej atd. Zkuste příště opravdu dodržet můj popis - mám to opravdu ověřené, pekla jsem Koka řezy už nesčetněkrát. Tak ať se příště zadaří na (Y)
Alinka2 18. 5. 2007, 11:55
Včera večer jsem upekla vaše Koka řezy a nevím kde jsem udělala chybu, ale krém se mi nepodařil. . Má konzistenci lepidla. Můžete mi nějak popsat, jak hodně hustá je ta uvařená kaše? myslím, že chyba byla v tom. Ale protože Koka sušenky milujeme v jakékoli podobě, určitě se nenechám odradit a zkusím to někdy ještě jednou.
luciasanta 28. 7. 2007, 19:49
@Alinka2 Aličko, nevím, v čem jste udělala chybu, ale krém, který mi vznikne, je velmi jemňounký, opravdu skoro jako šlehačka. Ta kaše uvařená z maizeny s mlékem je hodně hustá a tuhá, prostě jako velmi hustý puding (např. vařený ze 2 puding. prášků rozmýchaných v 1/2 mléka) - tedy tu konečnou tuhost získá až po vychladnutí. Dělám ji trošku tužší, než bylo kdysi v původním receptu, dle kterého už to leta dělám - a tužší to dělám proto, že oproti origoš receptu přidávám do krému ještě rum, tak aby to moc nezřídlo (protože u nás krém bez příchuti rumu není pořádný krém ;-) ). Tak věřím, že nezanevřete a někdy zkusíte znovu - protože je to lahodný zákusek.
havmar 24. 5. 2006, 23:29
Dnes jsem vyzkoušela krém z vašich řezů a mohu jen chválit .Dělala jsem roládu s lentilkama pro naši malou oslavenkyni Janu a chtěla ¨jsem vyzkoušet něco nového. Povedlo se a krém byl výtečný,určitě zkusím celé řezy těším se ně. Martina (*) (*) (Y)
luciasanta 24. 5. 2006, 23:56
@havmar Martinko, máte pravdu - ten krém po dobrém vyšlehání je jako šlehačka. Taky ho mám ráda, tedy hlavně nejen já. A Janičce vše nej k svátečku ;-) Lucka
havmar 25. 5. 2006, 0:01
@luciasanta Móc děkuji za malou a zase písnu až něco vyzkouším . Jsem na MMB chvíli ale líbí se mi tu. Martina ;-)
bembosteko 9. 4. 2006, 9:10
TAk musim, pridat obrovskou pochvalu. Dezert mel velky uspech u naseho babince.Vsechny kamosky se olizovaly az za usima.Lucko diky za tip. P.s.Kdo je kuchar amater, tak nehledejte v obchode maizenu ale Gustin.Tak se nyni jmenuje kuricny skrob, ktery se v receptu pouziva.
Sabatt 3. 4. 2006, 14:32
Tak u nás už se taky chladí :-) Myslím,že když je tam litr mléka,nebude to až tak nezdravé,tak jsem zvědavá co na to řekne dcerka až se vrátí ze školky :-)))Bude jí to určitě moc chutnat :-) :-P :-P
recko 31. 3. 2006, 13:16
Tak jsem upekla ty Vaše řezy s malou obměnou (jelikož moc nemusíme rum, polila jsem sušenky Baylies) a musím říct BOMBA!!! Takhle vážně nikdy nezhubnu ;-) Díky, zase jednou budu za hvězdu.
luciasanta 31. 3. 2006, 15:14
@recko To jsem moc ráda - u nás mají po Obližprstu největší úspěch (a hlavně jsou docela rychlé). S tím zhubnutím do plavek to taky vidím bídně, tady je tolik lákavých receptů, který bych chtěla co nejdřív vyzkoušet.... :-P

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie