(recept
si oblíbilo 41 návštěvníků)
KOKA řezy

Potřebné ingredience
Těsto: 2 vejce, 6 dkg másla/Hery, 15 dkg cukru, 5 lžic oleje, 3 dkg kakaa, 250 ml vlažného mléka, 20 dkg polohrubé mouky, 1 prdopeč
Krém: 750 ml mléka, 7 lžic maizeny, 1 vanilka (nemusí být) a poté 1a1/2 másla, 10 dkg moučkového cukru, rum dle chuti, 1 krabice KOKA sušenek a čokoládová poleva na polití
Postup přípravy
Těsto: Vejce, máslo, cukr a olej vyšleháme , poté vmícháme kakao, mléko a mouku s kypř. práškem.
Vlijeme na vymazaný a vysypaný pekáč a zvolna upečeme (cca při 170 °C). V pekáči necháme vychladit.
Krém: Z mléka a maizeny (a popř. i vanilky na ochucení) uvaříme hustou kašičku - obdobným způsobem jako se vaří puding. Necháme vychladit. Změklé máslo vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme vychladlou maizenovou kaši a dle chuti přišleháme rum. Šleháme pořádně, krém je pak krásně nadýchaný a lehounký (všichni si vždycky mysleli, že to je šlehačka ;-) ).
Postup: Vychladlý korpus potřeme 1/2 krému, poklademe pravidelně koka sušenkami (do řad a sloupců) a pokapeme sušenky rumem (aby později nekřupaly). Potřeme zbylým krémem. Necháme trochu vychladit a zalijeme čokoládovou polevou (já dělám z 1 tabulky čok. na vaření a 100 g 100%tuku). Tuhnoucí čokoládu posypeme kokosem.
Vychladíme a krájíme na řezy. Dobrou sváteční chuť :-)
Vlijeme na vymazaný a vysypaný pekáč a zvolna upečeme (cca při 170 °C). V pekáči necháme vychladit.
Krém: Z mléka a maizeny (a popř. i vanilky na ochucení) uvaříme hustou kašičku - obdobným způsobem jako se vaří puding. Necháme vychladit. Změklé máslo vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme vychladlou maizenovou kaši a dle chuti přišleháme rum. Šleháme pořádně, krém je pak krásně nadýchaný a lehounký (všichni si vždycky mysleli, že to je šlehačka ;-) ).
Postup: Vychladlý korpus potřeme 1/2 krému, poklademe pravidelně koka sušenkami (do řad a sloupců) a pokapeme sušenky rumem (aby později nekřupaly). Potřeme zbylým krémem. Necháme trochu vychladit a zalijeme čokoládovou polevou (já dělám z 1 tabulky čok. na vaření a 100 g 100%tuku). Tuhnoucí čokoládu posypeme kokosem.
Vychladíme a krájíme na řezy. Dobrou sváteční chuť :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Nadys
(upraveno)
22. 8. 2017, 23:45

nahlásit
laskonka333
(upraveno)
14. 8. 2015, 14:45

nahlásit
mari62
(upraveno)
8. 2. 2015, 14:47



nahlásit

Nadik71
(upraveno)
4. 4. 2013, 8:43

















nahlásit

anemonka
(upraveno)
30. 12. 2009, 14:18
asi zkusím
a to co nejdřív




nahlásit

x.girl
(upraveno)
19. 10. 2008, 19:44







nahlásit

eva0626
(upraveno)
24. 5. 2008, 8:05
LUCKO, MOC VÁM DĚKUJI
ZA SUPER RECEPT , ŘEZY JSOU VYNIKAJÍCÍ.
.MOC JSME SI POCHUTNALI.












nahlásit

luzinka
(upraveno)
20. 5. 2008, 14:10
Můžete mi prosím někdo přiblížit jak vypadají KOKA sušenky a kolik asi stojí? Děkuji za odpověď.

nahlásit
alfa12
(upraveno)
20. 5. 2008, 14:13
@luzinka
Malá , hnědá kolečka s kokosovou chutí... V obchodě stojí krabice asi 25 kč.

nahlásit

monky3
(upraveno)
28. 7. 2007, 13:53
Dobrý den chtěla jsem se zeptat na korpus.Mě se nějak moc drobí a rozpadá.Po upečení byl v pořádku a druhý den mi to nejde krájet.Napřed jsem šlěhala vejce s cukrem a až potom jsem přidala máslo a olej a šlehala dále.Nevím, jestli je to tím.Děkuji za odpověď.Jinak chuťově jsou super a s ní se i tal lžičkou



nahlásit

luciasanta
(upraveno)
28. 7. 2007, 19:54
@monky3
Moničko, moc se mi nezdá, že by to bylo vaším postupem - já prakticky u všech piškotů postupuji stejně, nejdřív šlehám vejce s cukrem a teprve tak po 5 minutách přimíchám ostatní suroviny. Ale u tohoto receptu postupuji jak mám napsáno v popisu - tak to bylo v originále a já se toho od té doby vlastně držím. Osobně si myslím, že je to tady proto, že se používají jen 2 vejce na piškot na celý plech - proto je asi namístě šlehat hned i ten olej atd. Zkuste příště opravdu dodržet můj popis - mám to opravdu ověřené, pekla jsem Koka řezy už nesčetněkrát. Tak ať se příště zadaří na

nahlásit

Alinka2
(upraveno)
18. 5. 2007, 11:55
Včera večer jsem upekla vaše Koka řezy a nevím kde jsem udělala chybu, ale krém se mi nepodařil. . Má konzistenci lepidla. Můžete mi nějak popsat, jak hodně hustá je ta uvařená kaše? myslím, že chyba byla v tom. Ale protože Koka sušenky milujeme v jakékoli podobě, určitě se nenechám odradit a zkusím to někdy ještě jednou.
nahlásit

luciasanta
(upraveno)
28. 7. 2007, 19:49
@Alinka2
Aličko, nevím, v čem jste udělala chybu, ale krém, který mi vznikne, je velmi jemňounký, opravdu skoro jako šlehačka. Ta kaše uvařená z maizeny s mlékem je hodně hustá a tuhá, prostě jako velmi hustý puding (např. vařený ze 2 puding. prášků rozmýchaných v 1/2 mléka) - tedy tu konečnou tuhost získá až po vychladnutí. Dělám ji trošku tužší, než bylo kdysi v původním receptu, dle kterého už to leta dělám - a tužší to dělám proto, že oproti origoš receptu přidávám do krému ještě rum, tak aby to moc nezřídlo (protože u nás krém bez příchuti rumu není pořádný krém
). Tak věřím, že nezanevřete a někdy zkusíte znovu - protože je to lahodný zákusek.

nahlásit

havmar
(upraveno)
24. 5. 2006, 23:29
Dnes jsem vyzkoušela krém z vašich řezů a mohu jen chválit .Dělala jsem roládu s lentilkama pro naši malou oslavenkyni Janu a chtěla ¨jsem vyzkoušet něco nového. Povedlo se a krém byl výtečný,určitě zkusím celé řezy těším se ně. Martina



nahlásit

luciasanta
(upraveno)
24. 5. 2006, 23:56
@havmar
Martinko, máte pravdu - ten krém po dobrém vyšlehání je jako šlehačka. Taky ho mám ráda, tedy hlavně nejen já. A Janičce vše nej k svátečku
Lucka

nahlásit

havmar
(upraveno)
25. 5. 2006, 0:01
@luciasanta
Móc děkuji za malou a zase písnu až něco vyzkouším . Jsem na MMB chvíli ale líbí se mi tu. Martina

nahlásit

bembosteko
(upraveno)
9. 4. 2006, 9:10
TAk musim, pridat obrovskou pochvalu. Dezert mel velky uspech u naseho babince.Vsechny kamosky se olizovaly az za usima.Lucko diky za tip. P.s.Kdo je kuchar amater, tak nehledejte v obchode maizenu ale Gustin.Tak se nyni jmenuje kuricny skrob, ktery se v receptu pouziva.
nahlásit

Sabatt
(upraveno)
3. 4. 2006, 14:32
Tak u nás už se taky chladí
Myslím,že když je tam litr mléka,nebude to až tak nezdravé,tak jsem zvědavá co na to řekne dcerka až se vrátí ze školky
))Bude jí to určitě moc chutnat





nahlásit

recko
(upraveno)
31. 3. 2006, 13:16
Tak jsem upekla ty Vaše řezy s malou obměnou (jelikož moc nemusíme rum, polila jsem sušenky Baylies) a musím říct BOMBA!!! Takhle vážně nikdy nezhubnu
Díky, zase jednou budu za hvězdu.

nahlásit

luciasanta
(upraveno)
31. 3. 2006, 15:14
@recko
To jsem moc ráda - u nás mají po Obližprstu největší úspěch (a hlavně jsou docela rychlé). S tím zhubnutím do plavek to taky vidím bídně, tady je tolik lákavých receptů, který bych chtěla co nejdřív vyzkoušet....

nahlásit