Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 20 návštěvníků)

Řez OBLIŽPRST

0.0
Řez OBLIŽPRST

Potřebné ingredience

Těsto: 5 vajec, 100 g moučkového cukru, 0,5 dl oleje, 2 lžíce kakaa, 100 g polohrubé mouky, 1 prdopeč,
Krém: 5 žloutků, 3 dl mléka, 5 lžic hladké mouky, 1 vanilinový cukr, 1a1/2 másla, rum dle chuti,
Sníh: 5 bílků, 300 g moučkového cukru, čokoláda/granko na konečné posypání

Postup přípravy

Těsto: Žloutky našleháme s cukrem, poté vmícháme olej, kakao, tuhý sníh z bílků a mouku s kypř. práškem - dobře vymícháme. Těsto rozetřeme na (pouze) tukem vymazaný pekáč a pečeme v troubě při 200 °C. Necháme vychládnout.

Krém: Žloutky ušleháme s mlékem, moukou a vanil. cukrem nad párou do zhoustnutí, poté vychladíme a ušleháme s rozměklým máslem. Při šlehání přiléváme rum (dle vaší chuti).

Sníh: Bílky ušleháme nad párou s cukrem - pozor, aby se sníh neuvařil ;-)

Va vychladlý plát natřeme žlutý krém, necháme chvilku ztuhnout a poté potřít bílkovým sněhem. Nakonec můžeme posypat nastrouhanou čokoládou nebo posypat grankem (já strouhám čokoládu).
Je to moc moc výborné - je to takový sváteční zákusek a ten název tomu opravdu odpovídá. Tak ať chutná!

Tak tohle je tmavý piškotek - upečený, chládnoucí a čekající na krémeček...

Takhle vypadá po 7 minutách nad párou šlehaná vložka do krému - má konzistenci uvařeného hustého pudingu ...

Krém je vyšlehán, ochucen (rumem nikdy nešetřím...), natřen a stěrkou uhlazen na tmavý plát - tímto si veřejně stěžuji na slepičky z Makra, neboť jejich žloutky jsou opravdu bídně malé a světlé ;-) Jindy bývá krém žlutější !

Zatímco žlutý krém v lednici trochu ztuhl, vyšlehala jsem nad párou bílky s cukrem (5 min) a po krátkém vychlazení už jsou natřeny a opět uhlazeny na krému.

Tjamtadadá! A je hotovo - bílky jsem ozdobnou stěrkou trošku cik-cak zvlnila (pro efekt - ale na foto to není asi vidět) a nastrouhaná čokoláda dokončila dílko. Krájet nemohu, neb to zítra provede oslavenec-děda Pepa. A uchovávat v chladu, nezapomeňte! Teď už jen umít prsty, protože je fakt budete oblizovat :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lucikanass 29. 10. 2014, 21:06
(Y)
vodňanka 5. 2. 2011, 18:00
Tak mi to nedalo a po přečtení komentářů také zareaguji. Tento recept mám v původním znění, jak níže píše autorka, také již leta opsaný z nějakého časopisu, dokonce mám i vlepený obrázek, který je i zde ofocen :-). Je pravda. že po prvním pokusu už tyto řezy nedělám na velký plech, protože mi toho přišlo opravdu málo ... ale jinak jsem je už několikrát dělala podle toho původního receptu a jsou naprosto vynikající (Y). Takže Lucko, nenechte se odradit, recept je to výborný, možná ho vyzkouším s Vaší úpravou .... a komu se nepozdává, ať si ho upraví podle libosti nebo peče něco jiného, ne? :-) (hello)
Kikina1 27. 4. 2006, 13:32
Tak jsem se taky nechala zlákat krásnými obrázky moučníku a vyzkoušela ho. Ve výsledku byl VYNIKAJÍCÍ, ale musela jsem si recept mírně upravit: 1) s těstem jsem nic nedělala, ale na můj vkus je piškot na velký plech docela tuhý a nízký, těžko se roztírá, já bych raději příště dělala ze 6 vajec [A] 2) Po přečtení,že do krému nepřijde žádný cukr (krom vanilky) a do sněhu,že se má dát 30 dkg :-o, jsem udělala kompromis a dala to půl na půl, tedy - do krému 15 dkg a do sněhu taky 15 dkg, i tak byl ten sníh šíleně sladký, nedovedu si představit tu chuť s 30 dkg cukru! To je sebevražda, a to máme všeobecně celá rodina sladké rádi! 3) Recept na krém je vůbec nějaký divný - mám podobný na vynikající Nugátové řezy, tam se také na piškot dává krém ze žloutků, které se šlehají v páře, ale sladí se, mléka je tam jen dle potřeby, mouka žádná a ten krém je vynikající, krásný a úplně stačí ho našlehat s 1 máslem. Tady ve vaší buchtě, jak už jsem psala, není žádný cukr, ale zato zbytečně moc mléka - 3 dcl je šíleně moc!! navíc - co ta mouka?? ta tam vůbec není třeba!! a nalít ještě do toho rum,tak to už si vůbec nedovedu představit,jak by to nechutně chutnalo :-( Navíc, 1,5 másla je zbytečně moc, už takhle jsou řezy poměrně drahé, tak proč ještě dávat tolik másla. Já dala jenom jedno a bohatě stačilo, krásně ztuhlo, krém je opravdu výtečný, místo rumu jsem dala poměrně dost vaječného koňaku! :-P A poslední taková malá technická - Volila bych jinou barevnou variantu, aby byl lepší kontrast - světlý piškot, tmavý krém a bílý sníh. Ale jinak, po úpravě, jsou řezy vynikající (Y) Mám i foto celých řezů i detailů a na řezu jsou krásné.
pavlinice 17. 3. 2007, 23:10
@Kikina1 ;-)Tak dneska jsem zapékala vinnou klobásu,ale neměla úspěch tak jsem to i když nerada napsala.Když teď čtu co tady píšete vy a jak pani reaguje tak mě to alespoň spravilo náladu a fakt jsem se zasmála jak to tady dokážete pěkně rozepsat. :-DJá jsem také taková,že napíšu i kritiku a proč né?Chybami se člověk učí a hlavně,neznamená,že když to zkritizujeme,že to jinému nemůže chutnat.Každý je opravdu jiný a někomu chutná suchý chleba a jiný si ho musí prostě pořádně namazat. :-$
Kikina1 18. 3. 2007, 8:05
@pavlinice Pavlínko, to ale není kritika, která by měla dotyčného (v tomto případě dotyčnou pekařku) urazit, ale spíš taková kritika k zamyšlení, co se dá třeba vylepšit či upravit. A proč bych to nenapsala, od toho tu ta kolonka pro komentáře přece je! :-) Nechci nikomu ubližovat, to vůbec ne, jen napsat svůj názor. Mám tady spoustu receptů a také u nich nemám jen kladné ohlasy, řekla bych, že u jednoho receptu mám i docela hrubé urážky na recept, kdy paní více méně chce ublížit a rozeštvat další, které by případně můj recept chtěly zkusit, ale na takové komentáře raději ani neodpovídám, protože s blbcema se dialog vést nedá :-) Jaké by to tu bylo, kdyby každý jen na ten který recept mazal autorce med kolem úst i přesto, že mu zrovna výsledek moc nechutnal. Není nad upřímnost a sdělení třeba nějakých názorů, však i já jsem si kolikrát z rad a pouček pod svými recepty něco vzala, nejsme přece všeumělé a dokonalé a navíc - nikdy nemůže všechno chutnat všem, ne (L) (F) Mějte se pěkně, Marcela
luciasanta 27. 4. 2006, 14:08
@Kikina1 Dobrý den Marcelko, já nikomu svůj recept nevnucuji (samozřejmě není můj, je z časopisu a já už ho dělám roky). Upravujte si ho jak chcete, nám takhle chutná. Tmavý piškot je opravdu dost nízký, ale při natření krému a sněhu jsou výšky vyrovnané - takže s tím nemám problém. Co se krému týče - v původním receptu se dávají jen 2 dcl mléka a méně mouky a tato ušlehaná vložka se vyšlehá pouze s 1 máslem. Mně se ale zdálo krému z této dávky málo, proto jsem si to upravila na 3 dcl mléka, k tomu úměrně víc mouky a vyšlehám s 1,5 máslem. Rum v původním receptu vůbec není, ale jsme docela cukrářská rodina a rum dáváme víceméně do všech krémů (jednak kvůli částečné konzervaci alkoholem a jednak kvůli lepší chuti - krém bez rumu nesnáším!) - opět pouze můj názor. A při zašlehávání rumu dle potřeby i dosladím (to už je na chuti každého z nás). Cukru do bílků dávám taky něco méně - ale ani těch 30 dkg nevadí, protože se tím vyrovná ten méně sladký krém - tak to v receptech chodí (do těsta naštrúdl taky nedávám cukr, ale nakonec se upečený štrúdl pocukruje !). To, že je řez docela drahý - však je to sváteční řez (a jestli dám už o 1/2 másla víc - tzn. prodraží se mi to o 10-12 Kč). Barevný varianty si dělejte klidně do fialova a zelena - my to děláme takhle a pokud chci mít jiné barvy, upeču jiný řez. A basta. A ještě něco - nesuďte něco, co jste nevyzkoušela - to, že se vám něco nezdá, neznamená, že to tak nemusí být dobré.
pedl 27. 4. 2006, 15:17
@luciasanta Já musím Lucko ještě, že když jsme měly návštěvu a udělala jsem jim to teď v sobotu tak dnes jsem si na to vzpoměla a musela jsem se smát, že manžel jim to nakrájel já nebyla doma a já to ani nestihla posypat grankem a přišla jsem domů a už tam z celého plechu byly asi tři kousky tak vidíš jak se u Nás po tom zaprášilo všem chutnalo a na mě moc nezbylo ale toho cukru jsem tam dala jen 1/4 Nám to tak stačilo on ten moučkový je trochu sladší a tento víkend vyzkouším další z tvých receptů. Ahoj Petra (F) :-D
Kikina1 27. 4. 2006, 14:20
@luciasanta Ale já to soudím právě proto, že jsem to vyzkoušela!!! chutnala jsem ten krém bez cukru a právě proto,že mi to přišlo strašně divné - mléko, mouka, žloutky..... a to jsem tam ještě neměla ten rum...., protože tyhle šlehané krémy dělám poměrně často, věřte mi, tak jsem se zarazila. Nečilte se, já to píšu všechno slušně, k receptům jsou tu okýnka od toho, aby se napsaly postřehy kuchařinek, názory, rady, tak jsem si dovolila jen napsat svůj názor. Jestli jsem se vás dotkla, omlouvám se, nemyslela jsem to zle, psala jsem jen svůj postřeh z receptu a svůj názor. Asi jste přehlédla v tom rozčílení můj konec, a to, že řezy jsou ve finále vynikající. Ale nenutím vám tento můj dojem, když jste mě takhle "zfackovala". Holt tu pějí všichni samou chválu na vaše řezy a já jsem si dovolila napsat pár připomínek.... Omlouvám se, ještě jednou, že jsem byla tak troufalá. A k té barevné variantě - no prosím, ať si každý peče, co se mu líbí, já jen dala návrh, že v obrácené barevné variantě by lépe vynikl kontrast barev, nic víc, nic míň. *-)
keltka 27. 4. 2006, 14:45
@Kikina1 ten váš recept vypadá také zajímavě,ale už je to přece jen něco jiného..já vyzkoušela od Lucky právě ten její "originál"a musím jen dodat,že nemá chybu!!Držela jsem se i těch 30dkg ve sněhu a bylo to vynikající
Kikina1 27. 4. 2006, 18:57
@keltka Zdenko,ale já nechtěla měnit Lucky recept, já jen psala svůj názor a vyjadřovala se k moučníku. Pro naši rodinu jsem ho holt musela trochu změnit, to se snad může ne ;-) Nicméně ve výsledku zas tolik změn není a i tento Lucky Obližprst chválím! (Y)
keltka 28. 4. 2006, 9:08
@Kikina1 je to fakt výborný moučník.už jsem nakoukla i do vašich receptíků a už jsem si některé vytiskla,abych vyzkoušela!pro naší mlsnou rodinku musím vymýšlet pořád něco nového.ale dělám to strašně ráda.tak pak dám vědět,jak se mi to povedlo!hezký den Zdenka
Kikina1 28. 4. 2006, 9:32
@keltka Tak držím palce,ať se zas i některá moje inspirace podaří a pak dejte vědět. Taky přeji pěkný den! M.
luciasanta 27. 4. 2006, 14:35
@Kikina1 Marcelko, já to taky nemyslela zle - ale jak jsem se rozepsala, napadla mě pak už i ta varianta na fialovo :-D Pochopila jsem to asi špatně - myslela jsem, že se vám touž od popisu nezdálo, a tak jste si to upravovala hned při prvním pokusu. Já jsem ráda za váš názor - ale dělat tento řez naprosto jinak - to je už pak jiný recept. Tak vymyslete název, uložte popis a fotečku a přidejte ho do MMB sbírky. Já dělávám na každou oslavu tak 2-3 řezy a každý je jinak barevně proskládaný. Proto zůstávám u Obližprstu u této varianty.
Kikina1 27. 4. 2006, 18:43
@luciasanta Však já už jsem tu taky všechny mé nejoblíbenější moučníky zařadila - jsou tady: http://www.mimibazar.cz/recepty.php?user=13589 a máte tam u všech i fotky, že je skutečně dělám a že jsou ozkoušené. Tak se ještě jednou omlouvám, však každému chutná něco jiného, někdo má rád sladší, někdo zas slanější, někdo nejí sladké moučníky vůbec ;-) Všechno dobré? U mě teda ano a doufám, že i u vás, Lucko! (F)
luciasanta 28. 4. 2006, 1:15
@Kikina1 Jasně, že jo, Marci - zkusím zase vyzkoušet něco od vás (sice teď nějak nemám na pečení čas - peču jen samé rychlovky kvůli úspoře času i peněz), ale oslavy se blíží, tak chci nějaké novinky. Už jdu prozkoumat váš odkaz. Tak se mějte prima a pečení zdar ! ;-) ;-) ;-) Lucka
luciasanta 28. 4. 2006, 1:24
@luciasanta Tak už jsem si vaše recepty prohlédla ... a už jste mezi mými oblíbenými inzerenty. Hned dnes anebo zítra něco vyzkouším - vypadají mooooc lákavě (Y) (Y) (Y) Lucka
Kikina1 28. 4. 2006, 6:22
@luciasanta Pěkný den, Lucko, no, vyzkoušejte a třeba budete mít taky nějakou připomínku k mým receptům, že vám nebudou sedět nebo chutnat, i to se může stát. Nejsme všichni stejní a chuťové buňky jsou nevyzpytatelné. Mějte se hezky!
keltka 21. 4. 2006, 8:46
jedním slovem výborné!!!!když jsem četla o zkušenostech s bílky,měla jsem z toho tak trochu strach.ale ten čas a námaha stála za to,celý večer jsem od manžela a syna slyšela samou chválu.asi jim opravdu moc chutnalo,protože nezbylo už ani na ráno k snídani. (Y)
luciasanta 21. 4. 2006, 14:24
@keltka Zdeni, to jsem moc ráda - název Obližprst je pravdivý, že? ;-)
keltka 21. 4. 2006, 17:01
@luciasanta to teda je..olizovala jsem se až za ušima..všichni se mi smáli co je to za název,no ale jen co ochutnali,zmlkli...samá chvála!!!Díky za recept!!
JUNIORSTYL 15. 3. 2006, 8:23
Tak jsem včera večer taky makala :-D udělala jsem to a zvládla jsem to (Y) (Y) Tak se nemůžu dočkat až ochutnáme. (*)
buba 14. 3. 2006, 12:00
Ahoj holky, taky tento koláč robím už roky a já si myslím, že taky je důležité jestli se bílky šlehaj na elektrice nebo na plyně. Když jsem ho dělala na elektrice, tak jsem ho dělala asi tak jak píše paní Lucie, ale pak jsme se přestěhovali a měli zrazu plyn a ono se to vůbec nedařilo :-(. Tak snad jsem to vychytala. Těď to šlehám v "pískycím hrnci" a na max. výkon, protože plyn vaří rychlejc a než se to ušlehá na střední výkon, tak se spíš ty bílky uvaří než vyšlehaj. A ještě k bodu 6. Já si myslím, že bílky by vůbec neměly bít horké, to je aspoň moje skušenost. Já to hned dávám ne krém a sníh nikdy není horký(pouze ten, který je nalepený na hrnci) :-)
luciasanta 14. 3. 2006, 12:30
@buba Bubo, já to dělávala nejdřív na plynu, teď 2 roky vařím na elektrice - máš pravdu, že na plynu se to možná udělá rychleji, ale ne tak docela - vždyť to je v páře, a hrnec s bílky se pouze napařuje, takže moc nezáleží na tom, jak pálí hořák/plotýnka (vodu v hrnci uvedu k varu a stáhnu - na plynu na min., na elektrice tak na č. 2 - prostě aby se pářilo, ale nebublalo). Co se týče teploty ušlehaných bílků, nikdy nejsou úplně horký (prst do nich lze vždycky strčit), ale dávám si pozor, abych je prohřála dostatečně, a to nejen ty na dně (to kvůli možné salmonelóze, aby se případně zničila - před pár lety jsem ji měla a už nikdy to nechci zažít). Kdy to dáte na krém, záleží na každé - já to promíchnu, ať ta horkost ode dna jde pryč a po chvíli to dávám na krém.
Andrá1 14. 3. 2006, 19:49
@luciasanta tak se ještě pokusím poradit s bílky... Bílky s cukrem smícháme a šleháme v parní lázni, až směs zhoustne. Pak odendáme z parní lázně, ale šleháme dál až do úplněho vychladnutí směsi.(prostě aby to už nebylo moc teplé) Poté natřeme na žloutkový krém a nakonec posypeme grankem. a ještě....cukr dosněhu může být i krupice...nepoužívám moučkový... když to rovnou šleháte nad párou a pomalu vsypáváte cukr.krásně to houstne..až do hodně tuha....
buba 14. 3. 2006, 12:00
Ahoj holky, taky tento koláč robím už roky a já si myslím, že taky je důležité jestli se bílky šlehaj na elektrice nebo na plyně. Když jsem ho dělala na elektrice, tak jsem ho dělala asi tak jak píše paní Lucie, ale pak jsme se přestěhovali a měli zrazu plyn a ono se to vůbec nedařilo. Tak snad jsem to vychytala. Těď to šlehám v "pískycím hrnci" a na max. výkon, protože plyn vaří rychlejc a než se to ušlehá na střední výkon, tak se spíš ty bílky uvaří než vyšlehaj. A ještě k bodu 6. Já si myslím, že bílky by vůbec neměly bít horké, to je aspoň moje skušenost. Já to hned dávám ne krém a sníh nikdy není horký(pouze ten, který je nalepený na hrnci)
Paady 13. 3. 2006, 20:54
Mohly by jste mi prosím přesně napsat jak se dělají ty bílky ??? Ještě jsem je takhle nikdy nedělala. Děkuji moooccc :-P
luciasanta 13. 3. 2006, 23:52
@Paady Ahoj Gabčo a vy ostatní, které zlobí ty bílky, taky jsem s tím měla při 1. i 2. pokusu problém, ale už to mám asi vychytaný (mě teda vždycky bílky ztuhly, ale spíš až moc - jak píšete některá níže - u dna hrnce byla bílková smaženice)- tak ještě jednou detailní vysvětlení: 1. bílky před šleháním oddělit od žloutků (pečlivě - nesmí tam být ani kousíneček žloutku, jinak se bílky nikdy nevyšlehají řádně do tuha !!!), 2. nádoba (hrnec), ve které se budou bílky nad párou šlehat, musí být řádně odmaštěná (např. jarem, někdo doporučuje vypláchnout octem, který dobře odmašťuje - já ale používám ten jar/pur), 3. bílky nejdřív vyšlehám do tuha (bez ponoření do vodní lázně), pomalu přisypu cukr (toho může být i méně - stačí i 200 g), zašlehám a vložím do mírně vroucí vodní lázně, 4. šlehám na stř. výkon šlehače a řádně šlehám i ode dna - tam mají bílky tendenci uvařit se - měřila jsem to v sobotu a po 5 minutách byl sníh OK. 5. vytáhnout z vody a nechat alespoň částečně vychladnout - dobré je to vařechou ještě promíchat, protože od horkého dna se můžou stále bílky "uvařit" - proto je dobré klidně na chvíli vložit hrnec do studené vody, 6. částečně nebo úplně vychládlý sníh natřít na mezitím ztuhlý krém. Teda - fuj - teď to vypadá bůhvíjak složitý, ale NEDĚSTE se, já to myslela dobře ;-) Tak hodně zdaru a při nejhorším - 2. nebo 3. pokus už bude (Y). Lucka
Paady 14. 3. 2006, 8:35
@luciasanta Lucko, děkuji moc za radu!! Budu se řídit podle Vás a snad budu úspěšná ;-). Máte pravdu, že takhle to vypadá tak strašně složitě, ale snad na ten třetí pokus to vyjde :-D. Gábina
Andrá1 12. 3. 2006, 23:13
já do krému přidávám trochu rumu...doporučuji vyzkoušet ;-)
luciasanta 13. 3. 2006, 1:51
@Andrá1 Andrejko, však rum je uveden v receptu na krém - já nedávám trochu rumu, ale dost rumu ;-) Rumem se nic nezkazí a krém bez rumu je na nic! Holky nebojte, mně se poprvé i podruhé ty bílky taky srazily - teď už si dávám bacha a je to už rutina. Mňam mňam, dneska jsem si prstíčky taky olizovala :-D Lucka
Andrá1 13. 3. 2006, 20:42
@luciasanta Aha..tak moje chyba...já ten recet nečetla...znám jej a v původním receptu totiž rum není .....tak proto jsem to psala....jo moje chyba...mám číst ;-)
luciasanta 13. 3. 2006, 23:42
@Andrá1 Jo jo, to máš pravdu - v originále není, jenže já dávám rum do všech krémů (nejen kvůli chuti, ale taky kvůli částečné konzervaci). Ten můj recept je trošku upravenej - prostě tak, jak se mi osvědčil a jak ho dělám už roky. ;-) Lucka
Andrá1 14. 3. 2006, 16:09
@luciasanta máme jej vyšperkovaný obě stejně :-D
moninani 12. 3. 2006, 15:35
Ahoj holky,je to opravdu moc dobré,jen se mi bohužel nepovedli správně ušlehat ty bílky a sníh nám teče.Šlehala jsem ve vodní lázni poprvé a nějak se nezdařilo Ale jinak je to vážně mňamka.M.
ridomka 12. 3. 2006, 15:52
@moninani Moni,ty bílky jsem dneska zvládla,taky poprvé, musí se šlehat dlouho,oni nabydou snad čtyřnásobně.Když jsem si pak nabrala na prst,malý ocásek byl,ale to už je finále,pak šup na buchtu a do lednice ;-) Jinak teda já jsem to trochu přehnala s moukou do krému,malinko je tam cítit,dala jsem spíše vrchovatější lžíce,tak příště méně.
moninani 12. 3. 2006, 16:48
@ridomka Péťo,ač opravdu nepeču poprvé,povedlo se mi nejdříve bílky uvařit,taky byl nejdřív sníh pěkně hustý a ejhle,najednou z něj byla jakási bílková smaženice.Podruhé jsem zase ušlehala málo.Ale je to dobrý i tak,všichni si oblizovali prsty :-D :-D :-DTřeba příště,jestli najdu odvahu se do ní ještě někdy pustit,to dopadne (Y)Příští víkend se chystám na Kasničin tvarohový koláč,už se na to těším ;-) :-P
petrasi 10. 3. 2006, 19:36
Včera jsem upekla a v lednici se krčí poslední kousek, čeká na manžela až přijede z nákupu. Je to výborné :-P (PL) (PL)
ridomka 11. 3. 2006, 23:00
@petrasi Zítra se pusím do pečení,at máme vylepšenou neděli,když je tak ošklivo ;-)
luciasanta 10. 3. 2006, 23:36
@petrasi To jsem ráda, že chutná ! Já se do něj zítra taky pustím - tchánovi k narozeninám :-D
ridomka 7. 3. 2006, 14:20
Vypadá to náááádherně,mnam :-D
evka 6. 3. 2006, 18:59
Při poslední návštěvě je měla udělané bratránkova manželka a jsou opravdu vynikající :-).Hned jsem si brala recept a dneska kontrolovala,jestli to je ten samý.Musím se k nim taky někdy dokopat :-D
jenůfka 6. 3. 2006, 18:58
Mně není jasné - ten shíh se na tom nepeče?
luciasanta 11. 3. 2006, 22:50
@jenůfka Tak ještě jednou, všem, který se mě na něco ptaly (a nejen pro ně) jsem vložila obrazový postup. Nic světobornýho, ale přece! Luciáš ;-)
luciasanta 7. 3. 2006, 1:12
@jenůfka Ne ne ne - peče se jen ten kakaový plát, krém i sníh se šlehají nad párou a pak už jen natírají na plát. ;-)
Sabatt 6. 3. 2006, 19:46
@jenůfka Ten už je tepelně upravený z páry,mělo by to být něco podobného jako náplň velkých trubiček,ono to jen zaschne,dělám tímto sněhem velokonočnímu beránku "kožíšek" :-)
Sabatt 6. 3. 2006, 18:41
to to vypadá dobře :-P :-P :-P to určitě vyzkoušíme :-)
petrat 6. 3. 2006, 18:13
jé, díky, ten jsem už dlouho sháněla, vyzkouším a snad je to ten, co "nutně musím mít" :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie