Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Obližprst

0.0
Obližprst

Potřebné ingredience

vejce, mouč.cukr, kakao, pol.mouka, kypř.prášek, olej, mléko, hl.mouka, vanil.cukr, máslo

Postup přípravy

TĚSTO: 5 žloudků, 100g mouč.cukru utřít do pěny pak přidat 2lžíce kakaa, 100g pol.mouky, 1kypř.prášek, půl decky oleje a sníh z 5bílků DÁT PÉCT.
KRÉM: 5žloudků, 2decky mléka, 2lžíce hl.mouky, 1vanil.cukr. V páře uvařit na kaši a pak do vychladlé kaše dát 250g másla vyšlehat a natřít na vychladlé těsto.
Pak 5bílků s 300g mouč.cukru - šlehat šlehačem nad parou do zhoustnutí. Natřít na krém a posypat nastrouhanou čokoládou nebo kakaem.Je to sice kalorická BOMBA,ale i strašná dobrota:-))

Poznámka:Aby se vám bílky správně vyšlehaly použijte nádoby na šlehání takové aby vám pára co nejméně unikala.Já používám kastrůlek s nerezovou miskou která má okraj a na kastrůlku sedí.Správně vyšlehaný bílek musí být lesklý a tuhy že nejde z hrnce ven:-)))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kadejlka 12. 10. 2008, 15:32
Dobrý den,musím pochválit recept,buchta byla velmi dobrá (Y) (Y) (Y) (Y) (Y),ten název tomu opravdu 100% náleží (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) :-) :-) :-) :-)R :-)Radka
aevik 12. 10. 2008, 18:48
@kadejlka Díky za pochvalu jsem ráda že chutná ;-) (L)
dasled 19. 7. 2008, 15:00
Dobrý den Evi, právě jsme dojedli tyto výborné řezy, musela jsem je dát zchladit do mrazáku aby byly rychle ke kávičce a sklidili ohromný úspěch, díky za úžasný recept Dáša (clamp) (clamp)
aevik 9. 9. 2008, 11:40
@dasled Není zač jsem ráda že chutnali (L) (L) :-$
ogar 16. 4. 2008, 13:46
Dobrý den p. Evičko, o víkendu jsem tento super dobroučký dezetík dělala, je sice náročný na čas,ale výtečný. Nejvíce času jsem strávila nad těmi bílky, vůbec mi nešli pořádně do tuha ušlehat, tak jsem nakonec použila elektrický ruční šlehač a povedlo se. Zákusek všem moc chutnal (radost) (radost) (radost) a já měla obrovskou radost, že se dezert povedl |:o) |:o) |:o) |:o). Děkuji za vložení tohoto receptu, hned jsem si ho dala do oblíbených (L) (L). Mějte se krásně, Andrea (hello)
aevik 17. 4. 2008, 10:34
@ogar Tak to jsem ráda že vám chutnal :-) :-) A omlouvám se že jsem zapoměla do receptu napsat, že se to má šlehat šlhačem :^) :^) Hned to upravím. ;-) Vůbec mě to nenapadlo to tam napsat :^) Evík
OLUŠ 10. 4. 2008, 9:00
|:o)já už ho dávno dělala :-$ říkáme mu OLIŽ prst a je super (L)
kuchtilka 10. 4. 2008, 8:58
Asi to zkusím,už jsem o tom slyšela a prý je to luxus! ^o) ^o) (&)
kuchtilka 10. 4. 2008, 8:11
tohle to se bojím udělat kvůli těm sýrovým vejcům |-)ale jsem slyšela,že je to dobrůtka :-@ :-@
Maňáková 10. 4. 2008, 8:16
@kuchtilka ale ty bílky právě nejsou syrové, vždyť se šlehají nad párou...tím se tepelně upraví ... jinak by ten sníh spadnul... takhle vydrží a je to vážně úžasná dobrota (zajic)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie