(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Obližprst
Potřebné ingredience
vejce, mouč.cukr, kakao, pol.mouka, kypř.prášek, olej, mléko, hl.mouka, vanil.cukr, máslo
Postup přípravy
TĚSTO: 5 žloudků, 100g mouč.cukru utřít do pěny pak přidat 2lžíce kakaa, 100g pol.mouky, 1kypř.prášek, půl decky oleje a sníh z 5bílků DÁT PÉCT.
KRÉM: 5žloudků, 2decky mléka, 2lžíce hl.mouky, 1vanil.cukr. V páře uvařit na kaši a pak do vychladlé kaše dát 250g másla vyšlehat a natřít na vychladlé těsto.
Pak 5bílků s 300g mouč.cukru - šlehat šlehačem nad parou do zhoustnutí. Natřít na krém a posypat nastrouhanou čokoládou nebo kakaem.Je to sice kalorická BOMBA,ale i strašná dobrota:-))
Poznámka:Aby se vám bílky správně vyšlehaly použijte nádoby na šlehání takové aby vám pára co nejméně unikala.Já používám kastrůlek s nerezovou miskou která má okraj a na kastrůlku sedí.Správně vyšlehaný bílek musí být lesklý a tuhy že nejde z hrnce ven:-)))
KRÉM: 5žloudků, 2decky mléka, 2lžíce hl.mouky, 1vanil.cukr. V páře uvařit na kaši a pak do vychladlé kaše dát 250g másla vyšlehat a natřít na vychladlé těsto.
Pak 5bílků s 300g mouč.cukru - šlehat šlehačem nad parou do zhoustnutí. Natřít na krém a posypat nastrouhanou čokoládou nebo kakaem.Je to sice kalorická BOMBA,ale i strašná dobrota:-))
Poznámka:Aby se vám bílky správně vyšlehaly použijte nádoby na šlehání takové aby vám pára co nejméně unikala.Já používám kastrůlek s nerezovou miskou která má okraj a na kastrůlku sedí.Správně vyšlehaný bílek musí být lesklý a tuhy že nejde z hrnce ven:-)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kadejlka
(upraveno)
12. 10. 2008, 15:32
Dobrý den,musím pochválit recept,buchta byla velmi dobrá ,ten název tomu opravdu 100% náleží R Radka
aevik
(upraveno)
12. 10. 2008, 18:48
@kadejlka
Díky za pochvalu jsem ráda že chutná
dasled
(upraveno)
19. 7. 2008, 15:00
Dobrý den Evi, právě jsme dojedli tyto výborné řezy, musela jsem je dát zchladit do mrazáku aby byly rychle ke kávičce a sklidili ohromný úspěch, díky za úžasný recept Dáša
aevik
(upraveno)
9. 9. 2008, 11:40
@dasled
Není zač jsem ráda že chutnali
ogar
(upraveno)
16. 4. 2008, 13:46
Dobrý den p. Evičko, o víkendu jsem tento super dobroučký dezetík dělala, je sice náročný na čas,ale výtečný. Nejvíce času jsem strávila nad těmi bílky, vůbec mi nešli pořádně do tuha ušlehat, tak jsem nakonec použila elektrický ruční šlehač a povedlo se. Zákusek všem moc chutnal a já měla obrovskou radost, že se dezert povedl . Děkuji za vložení tohoto receptu, hned jsem si ho dala do oblíbených . Mějte se krásně, Andrea
aevik
(upraveno)
17. 4. 2008, 10:34
@ogar
Tak to jsem ráda že vám chutnal A omlouvám se že jsem zapoměla do receptu napsat, že se to má šlehat šlhačem Hned to upravím. Vůbec mě to nenapadlo to tam napsat Evík
OLUŠ
(upraveno)
10. 4. 2008, 9:00
já už ho dávno dělala říkáme mu OLIŽ prst a je super
kuchtilka
(upraveno)
10. 4. 2008, 8:58
Asi to zkusím,už jsem o tom slyšela a prý je to luxus!
kuchtilka
(upraveno)
10. 4. 2008, 8:11
tohle to se bojím udělat kvůli těm sýrovým vejcům ale jsem slyšela,že je to dobrůtka
Maňáková
(upraveno)
10. 4. 2008, 8:16
@kuchtilka
ale ty bílky právě nejsou syrové, vždyť se šlehají nad párou...tím se tepelně upraví ... jinak by ten sníh spadnul... takhle vydrží a je to vážně úžasná dobrota