Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Plněný Hermelín

0.0
Plněný Hermelín

Potřebné ingredience

4 hermelíny
1 zarovnaná lžíce mletého černého pepře
3 lžíce másla
1-2 stroužky česneku
zelená petrželka asi 1 lžíce
2-3 lžíce sekaných vlašských ořechů

Postup přípravy

Tento recept jsem vyčetla v kuchařské knížce Nejlepší recepty z Dony, vyzkoušela asi před rokem a od té doby pravidelně chystám na každou oslavu či posezení s přáteli.

Hermelíny naplocho překrojit, vydlabat vnitřek tak, aby zůstaly jakési misky. Vydlabanou hmotu utřít s máslem (nejlépe klasické, krásně totiž náplň ztuhne), přidat lžíci pepře, ale je možné dát i méně, pak prolisovaný česnek, ořechy a nasekanou petrželku.

Hmotu naplnit zpět do vydlabaných půlek hermelínu, vejde se skoro všechna

Potom půlky přiklopit k sobě, lehce přimáčknout, zabalit do papíru od sýru nebo alobalu a dát do ledničky rozležet nejlépe do druhého dne.

...

Pak krájet na trojúhelníčky asi 16 kousíčků. Uložit nejlépe na talíř vyložený listem hlávkového salátu, obložit barevnou zeleninou a podávat.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

rampy 14. 8. 2008, 22:03
tak to jste mi teď právě pomohla ,ani nevíte jak.........Na nedělní oslavu to bude supéééééér, (Y) (dance) (dance) (dance),děkuji!! (F) (hello)
hanys77 15. 8. 2008, 0:38
@rampy Tak to mě těší :-), jen pozor, je to opravdu hodně pepřové :-) takže raději případné strávníky upozornit, ať nezpůsobíte havárii :-), nebo dát míň pepře, záleží na chuti. A opravdu se v mém okolí našlo jen pár jedinců, kterým to nelezlo, právě díky té pepřovosti...Jinak to zmizlo rychlostí blesku, až jsem se divila. Takže přeji ať u Vás chutná všem (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie