Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Jak na patchwork? ... z marcipánu

0.0
Jak na patchwork? ... z marcipánu

Potřebné ingredience

marcipán.... zkusila jsem ten od Ariel..super!!
patchwork vykrajovátka

Postup přípravy

Tak jsem si objednala vykrajovátka..Uchvátil mě šípek..
S hrůzou jsem pročítala lamentace, jak se nedaří...

Jak jsem se do toho pustila.... tak to začalo..solamyl..nic! Cukr....nic! Ani olej nezabral!! Už tu lítala děsná slova..vykrajovátko jsem se chystala založit hóódně hluboko..
Pak mě napadla taková děsná blbost a ono to funguje!! Jdou vytlačit ty nejmenší a nejtitěrnější pidi tvary!!

A co stačí?? Já vyvaluju marcipán na i pod mikrotenem..a přes ten mikroten jsem vytlačila i patchwork. Jak to šlo, vidíte na fotce... I ty pidi stopečky jsou perfektně vyřízlé. Jen místy jsem si pomohla plastovým udělátkem, jinak se marcipán krásně dokola odloupl .-)

Tak snad pomůžu i Vám ostatním nadšeným patchworkářkám...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zrušený účet 22. 8. 2008, 12:04
Leni paráda. Taky jsem patchworkem nadšená. (clamp) (clamp) (hello)
Verzatilka 21. 8. 2008, 20:16
Leni krásný, jen mohla bych se zeptst kde jste vykrajovátka sehnala ?? Moc děkujuuu (Y) (Y)
Koblížci 22. 8. 2008, 10:11
@Verzatilka Věruš, sehnala jsem je u Malátků..mají spoustu nádherných i jiných patchworků. Skvěle se u nich nakupuje..pošlou Cd s nabídkou a od objednání do 2 dnů je vše doma. Mají i spoustu jiných pomůcek a skvělé čokolády.
keltka 21. 8. 2008, 14:36
no já už to mám objednané,ale jak to čtu..místo,abych se těšila,mám z toho už hrůzu teď ;-)
Makka 21. 8. 2008, 13:51
Já jsem použila ztužený tuk omega a šlo mi to dobře, ale přes ten sáček to také zkusím, je to jednoduchý a praktický nápad. Člověka to kolikrát samotného ani nenapadne :-$ takže děkuji i já za praktickou radu, příště určitě využiju Mimochodem, máte to moc pěkně nabarvené
Koblížci 22. 8. 2008, 10:09
@Makka Moc děkuji,ale mě ty barvy připadají moc řvavé na šípek... Prý se v originále barví práškovými barvami a to je přirozenější.
marhulda 21. 8. 2008, 12:54
:-) Leni, moc děkuji za návod. Taky už jsem myslela, že vykrajovátka založím. Tak zkusím ještě ten pytlík. Díky Zdena (L)
pelda77 21. 8. 2008, 12:36
Tak já jsem to asi trošku nepochopila. To vykrojíte i ten mikroten? A ten sundáte z určité části a pod ním je už vykrojený tvar. Jestli jsem to dobře pochopila, tak tam potom máte spoustu mikrotenových částiček? Pochopila jsem to dobře??? Já jsem trochu natvrdlá, protože vypichovačky jsem zkoušela včera a musela jsem okraje vyříznout nožem a výsledek nic moc a přitom na dvd co mám paní zatlačí oddělí části kolem určitého tvaru a je to. Vypadá to tam mooooooooc jednuduše.... 8o| 8o|
Koblížci 21. 8. 2008, 12:49
@pelda77 Romčo, mikroten normálně odděláte..prostě vytlačíte do potřebného reliéfu..mikroten odděláte celý..ten se neprořízne. Vyválíte placku..nebyla moc silná..3-4mm..vtlačíte vypichovátko..odděláte sáček...oberete ořízlé okraje a máte vykrojené i vytlačené vzory. Je to lepší?? Jen někde jsem si pomohla plastovým nožíkem..ale vážně minimálně. Na DVD to dělají z nějakou mexickou gumou... tak to jde.
pelda77 21. 8. 2008, 13:11
@Koblížci Děkuji už je mě to jasné, vždyť ty vykrajovátka nejsou tak ostrý,aby i ten mikroten prořízly..... Večer vyzkouším mám právě čerstvě slepený korpusy a večer příjde na řadu zdobení a jestli to bude trochu k světu tak dám foto. Díky (F) (F) (F) (F)
Koblížci 21. 8. 2008, 13:33
@pelda77 Určitě!! Jen si občas ten sáček nadzvedněte a položte zpět..když je moc přilepený napne se a jde to hůř. Už se těším na fotky!!
Init 21. 8. 2008, 12:34
Leni díky, taky už mě to napadlo a ještě jsem to četla na jiném webu, jen jsem nevěděla, jestli půjdou ty nejmenší piditvary, aby se to neprotrhlo, tak vyzkouším (D) (hello)
Koblížci 21. 8. 2008, 12:46
@Init Oli, já vím..odpověděla jsem Vám tam.. jdou vážně všechny pidi midi :-D

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie