(recept
si oblíbilo 26 návštěvníků)
Chutné chutney (čatní) z rajčat - super ke grilovanému masu nebo jako základ pro guláš či pizzu
Potřebné ingredience
Na kilo rajčat: 1 větší cibuli, 6 stroužků česneku, 1 dcl octa, 1 dcl cukru, 1 lžíci soli, 1 lžičku kari, 1 lžičku pálivé papriky, 1 lžičku mletého zázvoru, 2 lžíce rozinek (nemusí být)
Postup přípravy
No oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata a podusíme. Do rozvařených rajčat přidáme ostatní suroviny a ještě chvíli vaříme - do zhoustnutí. Pak plníme do skleniček (cca od tří majolek). Já to tak dala rovnou do lednice, ale v receptu, který mám mimochodem z kalendáře F1 je i možnost zavaření a to tak, že se skleničky vloží do hrnce s vodou a cca 20 min se sterilizují.
Je to taková exotika z dostupných surovin :o) Přeji dobrou chuť.
Je to taková exotika z dostupných surovin :o) Přeji dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

zukoř
(upraveno)
12. 9. 2010, 13:00
udělala jsem dvě skleničky na ochutnávku a jaksi už není
takže jdu na další várku opravdu super




nahlásit

stratos
(upraveno)
28. 12. 2010, 15:19
@zukoř
Dělám ho každý rok když nevím co s rajčatama. Taky nám moc chutná

nahlásit