Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Chuťovky-jednohubky

0.0
Chuťovky-jednohubky

Potřebné ingredience

recepty určitě postupně dodám :)))))), až budu mít minutku........
Sýrové kuličky,
Šunkovo-sýrové kostky

Postup přípravy

SUŠENKY S KŘENOVOU POMAZÁNKOU

50 g majolky, 100 g tvrdého sýra, 50 g strouhané syrové karotky, 1 lžičku křenu (nejlépe křen smetanový), sůl, na ozdobu třeba lískové oříšky, nebo mandle, krekry

Do majolky nastrouháme najemno tvrdý sýr a karotku, přidáme křen, posolíme a vše promícháme. Navršíme na malé kulaté krekry – ty koupíte v obchodě jako sušenky slané, mohou být i hranaté a ozdobíte oříškem nebo mandlí.
Tento recept se dá ještě dělat i s česnekem, místo křenu a je to ještě chutnější, už jsem to zkoušela.

PIKANTNÍ SÝROVÉ KULIČKY

100g tvrdého sýra, 50 g šunky, 50 g pórku, 50 g sýru Niva, 75g másla, 100 g sýru Lučina, sůl, na ozdobu 50 g strouhaného sýru, mandle nebo oříšek nebo kápii

Do mísy nakrájíme na malinké kostičky tvrdý sýr, šunku a pórek, přidáme strouhanou nivu, změklé máslo, lučinu, sůl a vše promícháme. Tvoříme větší kuličky, které obalíme ve strouhaném sýru. Přizdobíme šlehačkou, kápií nebo mandlí.

ŠUNKOVÉ ŘEZY SE SÝREM

200 g plátkové šunky, plátky sýru, 240 g sýru Lučina, 75 g másla, 1 lžíce smetany, sůl, na ozdobu ovoce nebo oříšky

Vyšlehané máslo utřeme s lučinou, smetanou a špetkou soli. Nakrájené plátky šunky pomažeme po celé ploše máslovou lučinou a klademe na sebe střídavě s natřenými plátky sýru, asi tak čtyři vrstvy. Poslední vrstva musí být přikryta šunkou. Zabalíme do alobalu a dáme do chladu ztuhnout. Nejlépe se krájí až druhý den, ale stačí i za pár hodin. Z vychladlých plátku krájíme nožem (namáčeným do teplé vody) menší čtverečky, obdélníky, trojúhelníky a ozdobíme kouskem mandarinky, nebo kiwi nebo oříšku, záleží, co máte rádi. Je dobré dát pod ozdobu špetku lučiny, aby ozdoba držela.

Tento recept se dá dělat jen ze šunky a neprokádat plátky sýru, nebo můžeme máslovou lučinu zaměnit za šlehanou nivu a nebo můžeme řezy připravit jen z plátků sýra bez šunky.

PŘEJI VŠEM DOBROU CHUŤ

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie