Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Buchta s rosolem z tangu

0.0
Buchta s rosolem z tangu

Potřebné ingredience

hera,2 vejce,2 hrnky pol.mouky,hrnek mléka,hrnek cukru krup.,prášek do pečiva,vanilkový cukr, jakékoliv ovoce,2 zakysané smetany,2 vanilkové pudinkdy a pomerančový tang

Postup přípravy

Rozpuštěnou heru vyšleháme s cukrem krup + vanilk. a s vejci,pomalu přidáváme mouku s prdopečem a mléko,vyšlehané těsto vylejeme na vymazaný a vysypaný plech,buchtu pečeme cca 15-20 min při 180C musíte na ní koukat každá trouba je jiná.

Po vychladnutí buchty jí pomažeme smetanou(dávám si jí předem do mističky a rozmíchám ještě trošku s cukrem moučka)a posypeme ovocem já dala borůvky a rybíz ale kiwi,broskve,maliny ,třešně nebo ostružiny jsou také výborné.

Dále si připravíme rosol,padne na něj 1 litr vody,já si dám 700ml do hrnce do kterého nasypu tang a přivedu k varu(do tangu dám 3-4 kostky cukru,bez cukru je rosol kyselejší) a ve zbylých 300ml rozpustím dva pudinky.Po rozpuštění pudinku ho vyleju do hrnce s tangem a povařím tak 2-3 min hned po sundání z plotny zaleju buchtu s ovocem(musíte rychle ale zároven opatrně)pak už jen dát vychladit do ledničky a přeji dobrou chuť !!!

vychladlou buchtu potřeme smetanou

svaříme tang s pudinkem

natřenou buchtu a zasypanou ovocem polejeme rosolem

toto je buchta po vychladnutí

a naservírovaný kousek,přeji dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

117 2. 10. 2008, 13:09
Tak jsem jí upekla a musím napsat pochvalu. Receptík je fakt super. Spapkala se hned. I sousedce šmakovalo. Vzala si receptík :-) (Y) :-) (Y) :-) (Y) Pěkně jsem si nacpala pupek a teď už jen (cinky) (plavec) (kolo) (cinky) (plavec) (kolo) (cinky) (plavec) (kolo)
kellyy 3. 10. 2008, 11:03
@117 ;-) ;-)taky si to vždy po snědení říkám,jsem ráda že vám chutnala a sousedce taky (Y) (L) (F)
Jarmila_P 24. 9. 2008, 21:23
Taky ji děláme. Rosol někdy ze šťávy z ovoce, někdy z Tangu, někdy doplněný sirupem. Akorát když je sirup červený, dávám červený (malinový, jahodový) pudinkový prášek, u žlutého zase vanilkový. Když se to pomotá, je to někdy taková dost nepěkná oranžová barva, taková žádná.
kellyy 24. 9. 2008, 16:20
(Y)je úžasná u nás se moc neohřeje ;-) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie