Buchta TANG

Potřebné ingredience
těsto: 4 vejce velikosti M, 200g cukru, 200g polohrubé mouky, 1dcl mléka, 1 prdopeč, krém: 2 zakysané smetany, 1 šlehačka, 1 vanilkový cukr, tang: 1l vody, 60g cukru, 2 TANG (libovolná příchuť), 2 vanilkové pudinky
Postup přípravy
Vejce vyšleháme s cukrem, přilijeme mléko a postupně přidáváme polohrubou mouku spolu s práškem do pečiva, který jsme předem prosili přes sítko do mouky a promíchali. Těsto nalijeme na máslem vymazaný plech a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180°C po dobu 30 minut.
Šlehačku vyšleháme spolu s vanilkovým cukrem a poté přidáme zakysané smetany. Vzniklým krémem pomažeme vychladlý piškot, poté přelijeme rovněž vychladlým tangem a dáme přes noc do lednice.
TIP: chuť buchty můžeme ještě zvýraznit pokladením ovoce (např. kousky jahod) na šlehačkový krém ještě před zalitím tangem

suroviny na přípravu tangu

poněkud radioaktivní barvička po rozmíchání všech přísad :D

po uvaření je směs čirá a barva vypadá mnohem jedleji :)

suroviny na přípravu těsta

vyšleháme vejce s cukrem

přilijeme 100ml mléka a prošleháme

takto vypadá těsto po zašlehání mouky s práškem do pečiva

nalijeme na máslem vymazaný plech (nevysypáváme) a dáme péct do trouby na 180°C cca 30 minut

suroviny na přípravu šlehačkového krému (nedopatřením na fotce chybí jedna zakysaná smetana :P)

šlehačkou s cukrem vyšleháme a poté přimícháme zakysané smetany

krém namažeme na vychladlý piškot

zlehka zalijeme tangem a dáme přes noc vyhladit do lednice (já jsem trochu pospíchala, tak mi tam hrclo na začátku trochu víc tangu, proto ta krémová kresba :s pokud budete zalívat lehce, popř. přes vařečku, nestane se to)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé