Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jahodové pokušení

Jahodové pokušení

Potřebné ingredience

KORPUS: 3 vejce, 200g cukru, 100g polohrubé mouky, 100g hladké mouky, 1dcl vody, 1 dcl oleje, 1/2 prášku do pečiva | JAHODOVÝ PUDINK: 1l mléka, 2 jahodové pudinky, 60g vanilkového cukru, 500ml poctivého jahodového jogurtu | TOPPING: 1l vody, 2 jahodové pudinky, 6PL jahodového sirupu Yo | DÁLE: miska jahod ze zahrádky, 250g kvalitní jahodové marmelády (uvedené množství surovin odpovídá standardnímu plechu 30x40)

Postup přípravy

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme vodu a olej a postupně zašleháme obě mouky smíchané s práškem do pečiva. Z bílků si ušleháme tuhý sníh, který poté zlehka vmícháme do těsta. Těsto…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Borůvkový sen

Borůvkový sen

Potřebné ingredience

KORPUS: 3 vejce, 200g cukru, 100g polohrubé mouky, 100g hladké mouky, 1dcl vody, 1 dcl oleje, 1/2 prášku do pečiva| BORŮVKOVÝ PUDINK: 1l mléka, 2 vanilkové pudinky, 60g vanilkového cukru, 500ml poctivého borůvkového jogurtu| ŠLEHAČKOVÁ NÁPLŇ: 250ml 33% smetany, 200g pomazánkového másla bez příchutě, 200g zakysané smetany, 3PL moučkového cukru| POLEVA: 1l vody, 2 vanilkové pudinky, 60g vanilkového cukru, 2 tangy lesní směs| DÁLE: 250g kanadských borůvek, 250g kvalitní borůvkové marmelády (uvedené množství surovin odpovídá standardnímu plechu 30x40)

Postup přípravy

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme vodu a olej a postupně zašleháme obě mouky smíchané s práškem do pečiva. Z bílků si ušleháme tuhý sníh, který poté zlehka vmícháme do těsta. Těsto…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rumba dezert

Rumba dezert

Potřebné ingredience

1 balíček cukrářských piškotů, 1 litr mléka, 2 čokoládové pudinky, holandské kakao, 1 vanička tvarohu (250g), cukr, 10 broskví, 1 sáček želatiny (20g), uvedené množství surovin je na formu 28x28cm

Postup přípravy

V hrnečku si rozmícháme pudinkový prášek ze dvou sáčků v cca 100ml mléka. Zbytek mléka osladíme 6 PL cukru a přivedeme k varu. Uvaříme klasický pudink. Za občasného míchání, aby…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Palačinkové řízky

Palačinkové řízky

Potřebné ingredience

4 předem usmažené palačinky, 8 plátků šunky, bešamel: 30g másla, 40g hladké mouky, 125ml mléka, trojobal: mouka, vejce, strouhanka

Postup přípravy

Z másla, mouky a mléka uvaříme bešamel. Potřeme jím palačinky, poklademe šunkou, stočíme a překrojíme na půlky. Ty poté obalíme v trojobalu a smažíme dozlatova jako řízky. Jako…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Ředkvičkový salát

Ředkvičkový salát

Potřebné ingredience

2 svazky ředkviček, 1 žlutá paprika, 1 jarní cibulka, 1PL tatarky, 1 PL bílého jogurtu, petrželka na ozdobu

Postup přípravy

Ředkvičky, papriku, cibulku omyjeme a pokrájíme. Přidáme lžíci tatarky, jogurtu a zamícháme. Podáváme ihned, nebo necháme alespoň hodinku uležet.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Bylinkovo-česnekové máslo (Garlic Butter)

Bylinkovo-česnekové máslo (Garlic Butter)

Potřebné ingredience

1 kostka másla, česnek, bazalka, provensálské bylinky, italské bylinky, citrónová šťáva (pokud kupovaná, tak 100%, ne citrónek!)

Postup přípravy

Myšlenku tohoto receptu jsem si přivezla z Irska, proto používám irské máslo :P Lze samozřejmě použít i jakékoli klasické s 82% tuku, ale je pravda, že irské se lépe roztírá a je…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Buchta TANG

Buchta TANG

Potřebné ingredience

těsto: 4 vejce velikosti M, 200g cukru, 200g polohrubé mouky, 1dcl mléka, 1 prdopeč, krém: 2 zakysané smetany, 1 šlehačka, 1 vanilkový cukr, tang: 1l vody, 60g cukru, 2 TANG (libovolná příchuť), 2 vanilkové pudinky

Postup přípravy

Nejprve si připravíme tang a to tak, že v 1l vody rozmícháme 60g cukru, 2 TANGy (my máme nejraději lesní směs) a 2 vanilkové pudinky. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí, cca…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Čočková polévka

Čočková polévka

Potřebné ingredience

350g čočky, 1 větší cibule, 1 větší mrkev, 1 větší brambora, 1 kostka zeleninového bujónu (dávám Vitana Natur s 9 druhy zeleniny a oliv.olejem), majoránka, česnek, 50g másla, hladká mouka, olej, voda, sůl, pepř

Postup přípravy

Čočku si namočíme přes noc do vody. Zhruba hodinu před začátkem přípavy polévky přivedeme čočku k varu (použijeme vodu, v které byla namočena), přidáme kostku bujónu a na mírném…

Zobrazit více...

Kategorie