Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Jahodové pokušení

0.0
Jahodové pokušení

Potřebné ingredience

KORPUS: 3 vejce, 200g cukru, 100g polohrubé mouky, 100g hladké mouky, 1dcl vody, 1 dcl oleje, 1/2 prášku do pečiva | JAHODOVÝ PUDINK: 1l mléka, 2 jahodové pudinky, 60g vanilkového cukru, 500ml poctivého jahodového jogurtu | TOPPING: 1l vody, 2 jahodové pudinky, 6PL jahodového sirupu Yo | DÁLE: miska jahod ze zahrádky, 250g kvalitní jahodové marmelády (uvedené množství surovin odpovídá standardnímu plechu 30x40)

Postup přípravy

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme vodu a olej a postupně zašleháme obě mouky smíchané s práškem do pečiva. Z bílků si ušleháme tuhý sníh, který poté zlehka vmícháme do těsta. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme při 160°C zhruba 30 minut. Po vytažení z trouby necháme vychladnout.| Mezitím si uvaříme pudink klasickým způsobem a za občasného promíchání ho necháme zchládnout na pokojovou teplotu, poté do něho přimícháme jahodový jogurt.| Vychládlý piškot potřeme jahodovou marmeládou a na ni nalijeme jahodový pudink. Stěrkou rozetřeme do roviny. Necháme tuhnout, mezitím si omyté jahody odšťopkujeme a rozkrájíme na půlky.| Nakonec si uvaříme polevu na topping. V 1 litru studené vody rozmícháme metlou pudinkové prášky a přidáme 6 polévkových lžic jahodového sirupu Yo. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí. Sejmeme z plotny a opět za občasného promíchání necháme vychladit na pokojovou teplotu. (Pokud se vám nechce dělat s toppingem, lze použít i dortové želé, my preferujeme chuťově toto.) | Na již lehce ztuhlý pudink rozprostřeme půlené jahody bříškem nahoru a poté přelijeme toppingem. Necháme přes noc vychladit v lednici a na druhý den máme připravenu velmi osvěžující jahodovou bombu :)

Vejce ušleháme s cukrem, přidáme vodu a olej a postupně zašleháme obě mouky smíchané s práškem do pečiva. Piškot bez problémů vyběhne. Nebo lze poctivě bílky oddělit od žloutků a na konci postupně zašlehat sníh, také to dělám, když mám čas :)

Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme při 160°C zhruba 30 minut. Po vytažení z trouby necháme vychladnout.

Vychládlý piškot potřeme jahodovou marmeládou.

Na marmeládou potřený piškot nalijeme pudink, který jsme smíchali s jogurtem. Stěrkou rozetřeme do roviny. Necháme tuhnout a mezitím si rozpůlíme jahody.

Na již lehce ztuhlý pudink rozprostřeme půlené jahody bříškem nahoru.

Nakonec přelijeme toppingem. Necháme přes noc vychladit v lednici.

Dobrou chuť :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

chucky 1111 26. 6. 2011, 14:03
Dnes upečeno,je to pracnější ale vypadá to moc pěkně (Y) :-) :-D
zuzka89 12. 6. 2011, 22:07
Krásné, včera jsme byly na samosběru a většina jahod už padla na džem a do mrazáku, ale když to tak vidím, možná vyrazíme ještě jednou, tahle dobrota by stála za to :)
darinka30 12. 6. 2011, 18:50
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Zrušený účet 12. 6. 2011, 15:03
Hmmm, mňam jahody, dala bych si (zajic) Já tu mám hromadu třešní, ale jahody bych brala spíš než třešně :-) Jenom malinká poznámka-chybička v názvu receptu....ať vás holky najdou, až budou chtít něco dělat z jahod (pst) (L)
Reachelll 12. 6. 2011, 19:44
@ Ah, díky (Y) Vůbec jsem si nevšimla. Z třešní by to šlo určitě taky, ale to peckování :-S Tak hodně síly (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie