(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
Jahodový sen
Potřebné ingredience
Recept je z brožurky Jarní nápady od Dr. Oetkera.
Postup přípravy
250 g čerstvých jahod,140 g cukru, šťáva z 1 citrónu, 250 g bílého jogurtu, 250 ml smetany ke šlehání, 1 balíček Želatinového ztužovače Dr. Oetker, 100 ml vlažné vody, 100 g piškotů. ......Ponorným mixérem z jahod, cukru a citrónové šťávy uděláme pyré. Vmícháme jogurt. Ušleháme šlehačku. Ztužovač vyšleháme ve vodě podle návodu a vmícháme do pyré. Nakonec zlehka vmícháme šlehačku. Formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinářskou fólií, nalijeme trochu krému, prokládáme piškoty, opakujeme do naplnění formy. Necháme aspoň 3 hodiny v ledničce ztuhnout, pak překlopíme na tác, odstraníme fólii a dozdobíme vrch. (Moje zkušenost je taková, že 3 hodiny, jak se píše v časopise, nestačí. Pořádně ztuhlé je to až druhý den.)
pokus číslo 1
Tentokrát z čerstvých jahod a ve formě na srnčí hřbet.
Zase jsem nevydržela a krájela po 5 hodinách. Ach jo!
Upekla jsem piškotový korpus a tím jahodovou pěnu proložila.
Luxusní záležitost.
Tentokrát jsem ho dala do dortové formy a nahoru červené dortové želé.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Evík 11
(upraveno)
3. 7. 2010, 22:48
Ivanko, je to úžasná záležitost, dnes jsme měli rodinou oslavu a kraloval tam jahodový sen, který je skutečně famózní a ještě Tvoje Mandlovo šlehačkové řezy. Jsi prostě šikulka. Jen jsem nestačila fotit,měla jsem málo času.
petean
(upraveno)
28. 8. 2009, 15:57
http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2247078 tentokrát opět z broskví, ale do kulaté formy
spero
(upraveno)
29. 8. 2009, 15:00
@petean
Andrejko, ten broskvový dort je nádherný. Jste šikulka šikovná.
petean
(upraveno)
25. 7. 2009, 18:54
Super receptík. Klidně vyzkoušejte i z jiného ovoce, třeba z broskví, jako já. Tady je výsledek "broskvový sen" http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2142034. Andrea
Jitule64
(upraveno)
27. 3. 2009, 19:11
Vypadá to skvěle!
spero
(upraveno)
31. 3. 2009, 21:29
@Jitule64
Děkuji všem za pochvalu. Vážím si toho.
klekanda
(upraveno)
27. 3. 2009, 19:09
Tak to vypadá úúúúúúúúúžasně
Drginka
(upraveno)
27. 3. 2009, 18:50
Teda mňam Mńam,vypadá to fantasticky
vosi
(upraveno)
27. 3. 2009, 18:50
Jé, to bych si dala. Myslíte, že by to šlo i ze zmrzlých jahod? Nebylo by to moc řídké - ztuhlo by to?
spero
(upraveno)
27. 3. 2009, 19:36
@vosi
Hani, já si mrazím v létě celé jahody a mrazím si i mixované s cukrem. Do tohoto receptu jsem použila mixované a dala jsem 400 g s tím, že jsem přidala už jen asi 1 lžíci cukru a dala 1 ztužovač. Bylo to málo (pokus č. 1). Včera jsem dala 1 a půl ztužovače a je to super. Jenomže jsem zase dala cukrářské piškoty a ty mi vyplavaly nahoru. Dětské piškoty se přitom ani nehnuly. Tak budu muset zkoušet dál.