Buchta SLÁVINKA
Potřebné ingredience
TĚSTO : 30 dkg pol. mouky, 10 dkg cukru krupice, 2 celá vejce, 1 hera (jakýkoliv tuk), 3/4 prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa, do hotového trochu mléka (já dávám tak 1/2 hrnku)
VRŠEK : 2 tvarohy, 1/2l mléka, 2 celá vejce 10 dkg cuktu krupice, 1/10 (štamprle) oleje, 1 pudink
Postup přípravy
2) VRŠEK: pudink rozmícháme důkladně v mléce a přidáme trochu rumu (nemusí být). V druhé míse smícháme tvarohy s cukrem, vejci, olejem a až když máme promícháno vlejeme předem připravený pudink. Opět pořádně smícháme a necháme trochu odstát (cca5 min) znovu zamícháme a nalejeme na těsto. A teď rovnou do trouby. Že je to upečené, se pozná když nám to po okrajích začne zlátnout nebo jednoduše píchnout špejlí.
Dobrou chuť
1) vyšlehat vejce s cukrem
1) vmíchat vše ostatní, hustota je krémová
1) těsto dát na plech, musíte ho rozetřít
2) v jedné míse rozdělat pudink s mlékem a v druhé tvarohy s vejci, cukrem, olejem
2) sleme do jedné mísy a necháme 5 minut odstát
2) vylejeme na plech, na těsto
A šup s tím do trouby, pečeme až nám kraje začnou jít dozlatova, nebo prostě píchněte špejlí
A je hotovo, někdy spodní těsto prostoupí na kouskách vrškem, to je vpořádku, záleží na prášku do pečiva.
Přeju dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé