Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Hruškové vlnobití

0.0
Hruškové vlnobití

Potřebné ingredience

Ideální moučník pro letní dny, kdy se vám nechce dlouho stát u plotny, ale chcete si přitom lehounce a přechutně zamlsat. Ingredience: 3 vejce, 1 hrnek pískového cukru, půl hrnku oleje, 1 lžíce kakaa, půl lžičky skořice, 1 dl vody, 2 hrnky na kostičky pokrájených hrušek, půl hrnku rozinek a drcených ořechů, 2 hrnku polohrubé mouky, 1 prdopeč,; čoko poleva a drcené ořechy na posypání a ozdobení

Postup přípravy

Žloutky utřeme s cukrem, olejem, kakaem, skořicí a horkou vodou, kterou přidáváme po částech (no, ikdyž poprvé jsem ji tam hrcla najednou a taky se nic nestalo...). Pak vmícháme hrušky, rozinky a ořechy a nakonec postupně přisypeme prdopeč a prosátou mouku. Vše završíme vmícháním tuhého sněhu z bílků. Pečeme v předehřáté troubě, hotovo je za chvilku. Polijeme polevou, hustě posypeme ořechy. Pak už jen papáme a papáme, až se nám dělají boule za ušima :-) Buchtička je nadýchaná a lehoučká, takže mlsáte s pocitem, že z takové lehounké mňamky žádný fald navíc nehrozí (a i kdyby, kdo by se na to s takovou dobrůtkou nevykašlal...)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jitom 1. 9. 2007, 21:13
Dnes jsem ho zkoušela a jen se po něm zaprášilo. Fakt úžasný. (Y) Dokázal mi spravit i chuť po rozbití tří domácích spotřebičů ;-) Jinak jsem si urychlila krájení hrušek tím, že jsem vykrájené čtvrtky protlačila naplocho krájecí mřížkou na vařené brambory do bramborového salátu.
ifusta 14. 9. 2007, 13:37
@jitom Reaguju pozdě, ale přece - jsem ráda, že Vám a snad i dětičkám (viz. váš obrázek) chutnalo - rozbitým elektromašinám navzdory. Taky děkuju za tip na tu vykrajovací vychytávku, příště zkusím.
Uska 27. 8. 2007, 20:08
Ifustičko,jen co se dostanu k hruškám,tak tu dobrůtku vyzkouším (G)
ifusta 14. 9. 2007, 13:38
@Uska Tak ať všem šmakuje a olizujete se po ní jako kočky (@) až za ušima

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie