Zobrazit přihlášovací formulář

Luštěniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

*** BLESKOVÁ hrachová kašička !!! ***

0.0
*** BLESKOVÁ hrachová kašička  !!! ***

Potřebné ingredience

Pro 2 osoby: 1 plechovka (425 ml) sterilovaného hrášku, 1 velká cibule, olej, 2 lžíce ne úplně plné hl. mouky, sůl - špetka, lžíce cukru, 3/4 hrnku vody.

Postup přípravy

Na trošce oleje osmahneme na drobno nakrájenou cibulku, až je dozlatova přidáme lžíci nebo dvě hl. mouky - vytvoří se nám jíška. Pak nalijeme hrášek i s nálevem a povaříme 10 min. Hustotu můžeme ovlivnit i kapkou vody (3/4 hrnku, pokud dáváme 2 lžíce mouky). Nakonec můžeme malinko přisolit (ale nálev už je ochucený, takže opatrně) a dosladit lžící cukru. HOTOVO!!! Podáváme s opečenými ježečky z kabanosu (přepůlený a nařezaný kabanos opečený na oleji) a s čerstvým chlebíkem.

1/ Osmažíme na oleji cibulku a přidáme 1-2 lžíce mouky - můžeme pak rozředit ještě troškou oleje, pokud je hmota moc tuhá.

2/ Do vzniklé jíšky nalejeme plechovku hrášku i s nálevem a 3/4 hrnku vody. Provaříme 10 minut. Poté osolíme a přimícháme lžíci (ne úplně plnou) cukru.

3/ Osmažíme na oleji ježečky z kabanosu. Přikrájíme chlebík a je HOTOVO! Rychlovka...

4/ Tahle se kašička vyjímá na talířku.... Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zlmy 30. 9. 2008, 17:51
(Y)super, o víkendu to zkusím :-)
miškysek 21. 10. 2008, 9:00
@zlmy Zkoušela jsem ji uvařit,nebyla špatná,ale přišla mě jalová bez chuti.Přidala jsem jako do správné hrachovky trošku česneku,špetku pepře a hlavně majoránky.Pak to bylo ono a krásně voněla.Jinak dobrá rychlovka. (Y)
MILU999 30. 9. 2008, 17:41
TAK TO ČTU A DOSTALA JSEM NA TO CHOUTKY.. (jidlo)ZBOŽNUJI HRACHOVOU KAŠI,ALE VADÍ MI JÍ DLOUHO VAŘIT.TOHLE JE BOMBA.MÁM TU NALOŽENÝ HRÁŠEK,ALE CHUTNÁ SPÍŠE JAKO HRÁCH,TAK TO NIKAM NEDÁVÁM.MÁM TU ASI TŘI PLECHOVKY.TOHLE MĚ ALE NENAPADLO.MOOOOC DÍKY ZA SUPER NÁPADÍK-RECEPTÍK (F) (F) (Y) (pl)
Bylinka1 28. 9. 2008, 19:12
Taky dělám kaši a nebo polívečku ze sterilovaného hrášku a je to dobrůtka (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie