JABLEČNÝ ŠTRŮDL

Potřebné ingredience
přísady jsou uvedeny na 4 šišky, které se vejdou na plech s nízkým okrajem
na těsto:
40 dkg hladké mouky
1 Hera
1 malý jogurt ( 250 ml )
dále:
jablka ( na 1 šišku štrůdl potřebujeme 1 vrchovatý hluboký talíř oloupaných a nakrájených jablek na čtvrtiny, které pak nastouháme)
nasekané vlašské ořechy
1 vanilkový cukr
skořice mletá
Postup přípravy
Z každého dílu vyválíme hranatý plát o takové délce, aby se nám vešel na velký plech s nízkým okrajem
(na 1 plech dáme vždy 2 štrůdle)
Dprostřed těsta nasypeme ořechy, dále pak nastrouhaná jablka, na ně nasypeme zase pár ořechů, posypeme skořicí a hodně cukru)
Z každé strany přikryjeme jablka těstem a kraje dobře uzavřeme.
Nakonec na štrůdl uděláme vidličkou pár dírek do těsta, aby se nám nedělali bubliny a dáme péct asi na 200 stupňů dokud nebude mít krásnou zlatavou barvu.
Po vyndání potírám upečený štrůdl Herou a hned posypu vanilkovým cukrem.

na vyválené těsto dáme nastrouhaná jablka

posypeme nasekanými ořechy, cukrem a skořicí

štrůdl zabalíme těstem a kraje pořádně upevníme

a nakonec dáme na plech a vidličkou propícháme vrchní těsto
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé