(recept
si oblíbilo 28 návštěvníků)
Buchta z hrnce :-)))) zvládne i začátečník

Potřebné ingredience
250 g Hery, 2 hrnky krystalového cukru, 1 hrnek vody, 2 PL kakaa,
pak......2 hrnky polohrubé mouky, 4 celá vejce, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr,
....80 g kokosu
Postup přípravy
Pro ty z vás, které mají rády vídeňský dort je tato buchta přesně to pravé. Já ji dělám hlavně tehdy, když nemám čas se s ničím pachtit. Je to snadné a rychlé...........
Do hrnce dáme celou Heru, vodu, cukr a kakao a vše svaříme. Vaříme při bodu varu asi 10-12 minut...jakmile vám přestane tekutá hmota z hrnce tzv. "utíkat" , je hotová. Pozor, nelekněte se, a hlavně od plotny neodcházejte, hmota totiž vzkypí.
Jakmile je hmota hotová, odstavíme jí asi na 5 minut a mezitím si vymažeme plech a vysypeme moukou.
Z hmoty odebereme část ( 1 vrchovatý hrnek)...nebojte se...i když se vám bude zdát, že hmoty na těsto vám zbylo málo, věřte, je jí dost. Hrnek si dáme stranou.
Do zbylé hmoty v hrnci dáme zbylé suroviny....mouku, vejce, prášek do pečiva a van. cukr. Vše důkladně promícháme, já používám ruční šlehač. Těsto vylejeme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 25 minut. Na vlažný koláč pak natřeme odebranou část kakaové hmoty, kterou jsme smíchali s kokosem.
Do hrnce dáme celou Heru, vodu, cukr a kakao a vše svaříme. Vaříme při bodu varu asi 10-12 minut...jakmile vám přestane tekutá hmota z hrnce tzv. "utíkat" , je hotová. Pozor, nelekněte se, a hlavně od plotny neodcházejte, hmota totiž vzkypí.
Jakmile je hmota hotová, odstavíme jí asi na 5 minut a mezitím si vymažeme plech a vysypeme moukou.
Z hmoty odebereme část ( 1 vrchovatý hrnek)...nebojte se...i když se vám bude zdát, že hmoty na těsto vám zbylo málo, věřte, je jí dost. Hrnek si dáme stranou.
Do zbylé hmoty v hrnci dáme zbylé suroviny....mouku, vejce, prášek do pečiva a van. cukr. Vše důkladně promícháme, já používám ruční šlehač. Těsto vylejeme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 25 minut. Na vlažný koláč pak natřeme odebranou část kakaové hmoty, kterou jsme smíchali s kokosem.

Vodu, cukr, tuk a kakao svaříme

hmota vzkypí

takto bude vypadat po svaření

Hrnek s odebranou hmotou a hmota už smíchaná s moukou, vejci, cukrem, práškem do pečiva

už se peče

odebranou hmotu smícháme s kokosem

potřená a hotová buchta

HOTOVO!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lonik
(upraveno)
8. 2. 2012, 10:44



nahlásit

hanys77
(upraveno)
8. 2. 2012, 10:34






nahlásit

mmarch2712
(upraveno)
8. 2. 2012, 8:49
u nás to jsou šalamounovy řezy a jedna z nejoblíbenějších buchet už snad 20let

nahlásit
AnieAnne
(upraveno)
16. 1. 2012, 11:30
U nás známá jako fofr buchta, jen to nahoru nemíchám dohromady, ale nejdřív poliju zbytkem směsi, a pak posypu kokosem. A nevařím tedy, zjednodušeně jen rozehřeji heru, smíchám s cukrem, kakaem a vodou, a rozmíchám. Ale i tak je to pecka

nahlásit
ressovka
(upraveno)
4. 12. 2009, 11:15


















nahlásit

Leonteenka
(upraveno)
27. 10. 2008, 17:35
TAky jí peču
jen jí znám jako "mokrá buchta" jen nedávám kokos a do té polevy ještě přidělám trochu vody s kakaem....máme jí rádi fakt vlhkou




nahlásit
walla
(upraveno)
26. 10. 2008, 18:16
dnes jsem ji taky pekla,je moc moc moc výborna,děkuji za recept,a je pěkně vysoká,já jsem ji pekla na plechu.




nahlásit

ňufík708
(upraveno)
5. 10. 2008, 0:28
Mončo,dneska jsem dělala vaši buchtu z hrnce byla jsem mile překvapena jak je podobná mému šalamounovi kterého dělám podobně jen do ní přidávám hrušky a nahoru nedávám kokos.Ale jinak byla opravdu dobrá bylo to zase něco jiného ,příjemná změna ke









nahlásit

mmarch2712
(upraveno)
8. 2. 2012, 8:50
@ňufík708
tuto buchtu děláme už snad 20let a máme ji zažitou právě jako šalamounovi řezy, ale bez hrušek, kokos nahoru

nahlásit

Karelia
(upraveno)
5. 10. 2008, 9:56
@ňufík708
Hrušky???? To musí být báječné
. Tak to mi musíte napsat....uvaříte je jako na kompot nebo je děláte jako jablečnou náplň?

nahlásit

ňufík708
(upraveno)
3. 11. 2008, 21:25
@Karelia
CTĚLA BYCH SE VÁM OMLUVIT ZA TAKOVÉ SPOŽDĚNÍ S ODPOVĚDÍ NA VÁŠ DOTAZ OHLEDNĚ HRUŠEK.JE TO UPLNĚ STEJNÝ RECEPT JAKÝ MÁTE VY NA BUCHTU Z HRNCE .JAKMILE MÁM BUCHTU NALITOU NA PLECHU TAK NA TO DÁM NAKRÁJENÉ ZAVAŘENÉ HRUŠKY A DÁM PÉCT DO TROUBY .PAK TO POLIJU ZBYLOU SMĚSÍ KTEROU MÁM ODLOŽENOU V HRNÍČKU. DOUFÁM ŽE VÁM BUDE CHUTNAT S POZDRAVEM A OMLUVOU MARTINA



nahlásit

Leňula*B
(upraveno)
3. 10. 2008, 19:30







nahlásit

taba
(upraveno)
3. 10. 2008, 19:23
Tak jsem dnes vyzkoušela, akorát jí musím příště upéct v pekáči na buchty, protože na plechu je strašně nízká....
nahlásit

Karelia
(upraveno)
3. 10. 2008, 20:46
@taba
Mončo, já ji nemám nízkou
?!?! Ale klidně udělejte v pekáči třeba na kachnu, tak to dělám já, když jí potírám džemem a čokoládou




nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
29. 9. 2008, 20:30








nahlásit

Karelia
(upraveno)
29. 9. 2008, 21:15
@
To už jste další maminka, která to zná jako Šalamouna....já to nikdy neslyšela
, vidím, že mám značné mezery


nahlásit

VaďkaC
(upraveno)
29. 9. 2008, 18:22
Teď jsem ji dopekla. Super rychlovka a krásně voní
Večer bude ke kafíčku




nahlásit

Karelia
(upraveno)
29. 9. 2008, 18:37
@VaďkaC
Teda Lado, Vy jste fakt dobrá!!!
Já ji teprve včera večer vložila, fakt šikulka






nahlásit

VaďkaC
(upraveno)
29. 9. 2008, 18:44
@Karelia
Já ji tu také našla dnes
a fakt mě zaujala svou jednoduchostí. Jen se obávám, že jestli nezasáhnu, tak mi k tomu kafíčku nic nezbude. V kuchyni probíhá degustace
, myslím že rodinka bude po večeři! No...hlavně že jim chutná







nahlásit

Karelia
(upraveno)
29. 9. 2008, 20:16
@VaďkaC
Jé, to mě těší, že je na tom někdo jako já




nahlásit

ivka71
(upraveno)
29. 9. 2008, 18:16
Jé tu taky dělám je strašně dobrá a taky rychlá


nahlásit

Karelia
(upraveno)
30. 9. 2008, 12:55
@ivka71



nahlásit

verju
(upraveno)
29. 9. 2008, 12:06
Tohle strašně dobrá buchta,taky děláme. My nakonec sypeme někdy kokosem, a někdy strouhanýma ořechama, a to je taky mňamka.

nahlásit

Karelia
(upraveno)
29. 9. 2008, 12:44
@verju
Tak ořechy jsem ještě nezkoušela. To určitě vyzkouším!

nahlásit
Szarunka
(upraveno)
29. 9. 2008, 11:47
tutp mňamku děláme od nepamatuju
Je to rychlé nenánočné a hlavně MŇAM


nahlásit

Karelia
(upraveno)
29. 9. 2008, 13:11
@Szarunka
Souhlasím Šárko, je to fakt nenáročné



nahlásit

JanaLud
(upraveno)
29. 9. 2008, 10:50
Také děláme, fajn rychlovka


nahlásit

Karelia
(upraveno)
29. 9. 2008, 11:16
@JanaLud





nahlásit

fojaa
(upraveno)
28. 9. 2008, 22:58
Této rychlovce říkáme Šalamoun,aneb buchta "šup do trouby"
.Do odebrané části cvrknu něco rumu a to je pak bašta
a bezva rychlovka



nahlásit

Karelia
(upraveno)
28. 9. 2008, 23:06
@fojaa
No rumem v pečení se nikdy nic nepokazí
. Já dělám variantu s nasekanými rozinkami v rumu a nebo upeču buchtu z celé dávky a místo kokosové hmoty potřu buchtu marmeládou a poleju čokoládou




nahlásit

lumka
(upraveno)
28. 9. 2008, 22:01
Znám a můžu doporučit,výborná i na nějakou oslavu.

nahlásit

Karelia
(upraveno)
28. 9. 2008, 22:53
@lumka
Ludmilko, hlavně nenáročná!!!



nahlásit