Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 123 návštěvníků)

Punčové řezy pro začátečníky

0.0
Punčové řezy pro začátečníky

Potřebné ingredience

Na cca 70 –80 kousků zákusků

Postup přípravy

750 g hladké mouky
1 a ½ prášku do pečiva
1 vanilkový puding - prášek
750 g krystalového cukru
3 hery
15 vajec
kakao
růžové potravinářské barvivo

Lázeň:
Šťáva ze dvou pomerančů
Sklenička rumu
Sklenička vody
1 větší sklenička marmelády
pár kapek punčové tresti-

vše rozmícháme

Rumová poleva:
350 g moučkového cukru,
3 PL horké vody,
3 PL rumu,
1 PL oleje
1 čajová lžička škrobu
- vše utřeme

Na ozdobení - trocha čokoládové polevy


Heru s cukrem vyšlehám šlehačem do pěny, postupně přidávám po jednom vejce a vyšlehám. Pak přidám mouku s práškem do pečiva a pudingovým práškem. Těsto rozdělím na tři části, budou toho tři plechy. Jednu část obarvím kakaem a jednu růžovým barvivem rozmíchaným v trošce rumu. Na pečícím papíře upeču postupně tři korpusy, na 200 st v elektrické troubě, peče se asi 12 minut. Pokud nemáte pečící papír, vymažte plech a vysypejte kokosem.

První plech vyklopím za horka na desku tak, aby byla spodní část nahoře a hustě poliju lázní. Až je upečený druhý, vyklopím ho na ten první zase aby byl spodek nahoře a zase poliju. A stejně i se třetím kusem. Nesmí zbýt ani kapka polívadla!!!! Ale opravdu si dejte pozor, že to máte spodkem nahoru, když budete řez namáčet z horní strany, tak vám nenasákne! Zatížím prkýnkem a několika kilogramy kuchařských knih a sundám tak po dvou hodinách a hlavně úplném vychladnutí. Řez se tím slepí a bude držet při sobě. Pak ořežu nevzhledné okraje, dám je sníst mlsnému manželovi a zbytek rozkrájím podélně na tři pásy. Každý pás potřu rumovou polevou a po jejím zatuhnutí ještě pokapu roztopenou čokoládou. Rozkrájím a svorně všichni mlsáme.

Řezy jsem si sama vymyslela aby byly opravdu co nejjednodušší. Ostatní recepty které jsem našla na punčáky mi přišly komplikované a pro mě matlala patlala nepochopitelné. Zaznamenáte velký úspěch. Pečte rovnou z této dávky, když dáte poloviční... nezbyde na vás :-)

ale pokud chcete jen vyzkoušet, upečte si trojbarevné těsto na jednom plechu:
všechny ingredience vydělte třemi
na plechu vytvořte tři podélné (tj z dlouhé strany) barevné pruhy
vše rozkrájejte a teprve potom skládejte na sebe při současném polévání.

A prosím, pokud potřebujete radu nebo jste něco z návodu nepochopili pište mi přímo vzkaz. Nechodím se sem moc často dívat. Moc děkuji všem za fota a milé komentáře tohoto receptu.

Omlouvám se za ošklivou fotografii, nějak jsem je zapomněla vyfotit, tohle je vyřezané z fotky kde je v popředí oslavenec a tohle měl za zadkem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

pepouch 15. 9. 2010, 11:36
Dobrý den, proč se musí ty řezy polévat horké? Mám je ještě potírat marmeládou? Děkuji Petra
Siťa. 15. 9. 2010, 14:43
@pepouch za horka se musí vyklopit, aby se nepřilepil, když ho polejete studený, tak se nic nestane. Marmeládu máte v té lázni, takže to ještě zvlášt potírat nemusíte.
garpous 7. 8. 2010, 5:49
Včera jsem vyráběla punčáky pro tatku k 60.narozeninám.Je to skvělý recept (Y) (Y) (Y)chutově jsou vynikající,tak doufám,že bude chutnat i oslavenci,který punčáky zbožnuje :-)Jani moc Vám za receptík děkuji. (F) (F) (F)
ewicka27 18. 1. 2010, 22:53
Dobrý večer,ted jsem dodělala vaše řezy, a jsou super,moc děkuji za lehounký receptík (Y) (clamp) |:o)
K.Kacka 14. 5. 2009, 15:32
Tak puncakama (svatba) dostanu.Vzdy jsem je jen kupovala,ale tohle vypada dobre a jednouduse. (smich) (smich)
hajcena 24. 10. 2008, 11:07
pomoooc, u nás nemají růžovou potravinářskou barvu *-) jde to třeba s troškou červené? a ještě - jakou marmeládu používáte do té lázně?díky
Siťa. 14. 5. 2009, 15:24
@hajcena určitě může být růžové, může být i modré nebo zelené, pokud máte ráda barvy :-D marmeládu dávám meruńkovou páč jí máme hodně
macik147 8. 7. 2008, 19:50
Dobrý den Jani. Udělala jsem Vaše řezy a jsou užasný ale příště dám víc rumu,jinak (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) dokonalí.Děkuju za receptík. (L) (L) (L) (L) (L) (L)
růžík 5. 7. 2008, 12:47
Dobrý den Jani, tak jsem také udělala Vaše punčové řezy (L) (L) (L) (L) (L) (L) receptík jsem použila na číši pro kamarádku k narozeninám a je to bomba (L (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y).Díky Eva
VeverkaVanda 17. 6. 2008, 13:41
Prvně jsem ho dělala jen z poloviční dávky, děsilo mne 15vajec, ale příště ho už udělám z plné dávky, je fantastický a všem moc chutnal. Sama jsem z něj měla jen dva kousky a zbytek zmizel v kolegyních z práce a v rodičích. Všichni se jen oblizovali :-) Je milionkrát lepší než "punčák" z cukrárny... (Y) (clamp)
Radunna 16. 5. 2008, 22:27
tak tenhle moučník u nás vede!!! |:o) (zajic)Ze začátku jsem ho dělala z poloviční dávky,teď už z celé ;-)Lázně dávám ještě o něco více a už jsem zkoušela i džus+citronovou šťávu namísto pomerančů. :-$Rumovou polevu nedělám,ale potírám fondanem smíchaný a citronovou šťávou a rumem.Hezky se to krájí a nedrobí se. :-) Děkuji za úžasný receptík (L) (L) (L)
Lenyna 11. 5. 2008, 16:41
Janičko,punčové řezy miluju a tyto jsou úžasné (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)Dnes jsem je udělala a mají velikánský úspěch (Y) (Y) (Y).Dělala jsem z celé doporučené dávky,jen jsem si každý díl dělala zvlášť,je to sice trošku delší příprava,ale nemusela jsem dělit a odměřovat na plechy :-) :-) :-) Ještě jednou mooooc děkuji za receptík,bohužel nemohu vložit foto,mám rozbitý fotoaparát 8o|.Krásné jaro plné (child1) (child1) (child1).Lenka
Radunna 13. 3. 2008, 20:31
dotaz!nikde žádný krém,takže trvanlivost je jak dlouhá? *-)pokud se nezežere hned? (zajic)
Siťa. (upraveno) 14. 5. 2009, 15:44
@Radunna jednou jsem to vyráběla ve velkým horku a myslím že čtvrtý den jsme zbylé asi dva kousíčky vyhodili protože se to pořád přenášelo tam a zpátky na oslavě a jak je v tom ta čerstvá pomerančová štáva tak to zplesnivělo.
keltka 6. 3. 2008, 10:17
druhé den je řez ještě lepší,pěkně prosákne.akorát příště musím dát méně rumu,všichni měli špičku ;-)to by člověk neřekl.. :-D :-D :-Dale už si ho v rodině objednávají na oslavu,takže chutnal výborně (clamp)
keltka 5. 3. 2008, 14:53
recept vypadá složitě,ale pustila jsem se do toho.nejdřív mě odrazovala ta obrovská dávka vajec,hery atd *-)zdálo se mi to na obyčejný den příliš slavnostní :-)no ale bašta (Y)!!!!stálo to za to (Y) (Y) (Y) a určitě nepeču punčák naposledy (F)díky za recept
lumka 15. 2. 2008, 11:56
no já myslím že když se to vydělí 3 je to akorát zákusek ke kávě na neděli,stačí i malá dávka :-) (Y)
silvies 15. 2. 2008, 10:56
Zkoušel to někdo z pol. dávky? Pro nás je toho strašně moc 8-|
dash 15. 2. 2008, 11:21
@silvies Silvi, právě že pro nás taky je toho strašně moc. Třeba nám někdo napíše jaké to těsto je ? Jestli by nešly upéct pruhy a nakrájet na 3 díly. Nevím a taky bych se do nich pustila. Poradí někdo ??? *-) Lída
Jarra75 19. 2. 2008, 11:24
@dash Dobrý den paní Lído, já myslím že to lze upéct z pol. dávky. Vše si vydělíte dvěma a mužete se potom pustit do pečení. Můžu vřele doporučit, také jsem se bála a nakonec jsem zjistila že to šlo samo od ruky a tak Vám přeji hezké pečení a at Vám chutná mějte se papapa Jarka (L) (L) (L)
Bucifalek 15. 2. 2008, 8:24
Milá Jano, děkuji za recept. Táta punčák miluje a tenhle mu udělal opravdu radost (^). Je vážně mooooooooooooooc dobrý. (Y) (Y) (Y)
Jarra75 13. 2. 2008, 19:48
děkuji za recept, dopadlo to dobře a přikládám (P) http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=13587 a mějte se (L) (L) (L)
dash 13. 2. 2008, 9:54
No Jani, jak čtu tento recept, tak to vypadá moc dobře. Už jsem pekla několik punčových řezů"zaručeně" dobrých, ale nebylo to ono, tento vypadá nejlíp. Počkám jestli napíše Jaruška jak se jí povedly a vyzkouším. Nešlo by to upéct z menšího množství ? Poradí někdo ? Ten recept vypadá hodně dobře.Děkuji :-) Lída
Jarra75 12. 2. 2008, 22:41
zní to dobře, zítra vytvořím tak doufám, že to dopadne dobře a děkuji za recept mějte se pa (L) a ještě jedna otázečka prosím jak velký plech se má použít děkuji pa
luciasanta 22. 6. 2007, 15:28
Maminky, která jste jen trochu váhala tyto řezy vyzkoušet, dejte se do nich - ačkoliv vypadá postup složitě a zdlouhavě, je to vlastně brnkačka a výsledek je ... delikatesa !!! Jani, díky za rady (L) Lucka (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie