Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Citrónové řezy pro děti

0.0
Citrónové řezy pro děti

Potřebné ingredience

Na třené těsto:

200 g másla nebo margarínu, 200 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 4 vejce, 250 g polohrubé mouky, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, šťáva z 1 citronu

Na náplň:
1 puding s vanilkovou příchutí, 40 g cukru krupice, 500 ml mléka, 500 ml šlehačky, 1 x Be Be sušenky

Na polevu:
200 g cukru moučka, 2 polévkové lžíce vody, 3-4 polévkové lžíce citronové šťávy

Na ozdobu:
2x gumové medvídky

Postup přípravy

1.Na třené těsto vyšleháme máslo nebo margarín pomocí el. ručního šlehače při nejvyšší rychlosti dohladka. Postupně přidáváme cukr a vanilinový cukr. Šleháme tak dlouho, dokud nevznikne kompaktní hmota. Potom postupně zašleháme vejce ( na každé vejce cca 1/2 minuty)

2. Mouku smícháme s práškem do pečiva a při střední rychlosti vmícháme střídavě s citronovou šťávou po částech do máslového krému ( použijeme pouze takové množství citr. šťávy, aby těsto ztěžka odkapávalo ze lžíce). Těsto natřeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný pečící plech (38x28cm), vložíme do trouby a pečeme.

Elektrická trouba: cca 200°C ( s předehřátím)
Horkovzdušná trouba: cca 180°C (bez předehřátí)
Plynová trouba: stupeň 3-4 (bez předehřátí)
Doba pečení: cca 30 minut

3. Na náplň připravíme z pudingového prášku, cukru a mléka dle návodu na obalu puding, upečený koláč jím potřeme a necháme dobře vychladnout.

4. Šlehačku ušleháme dotuha, natřeme ji na studený puding a poklademe Be Be sušenkami.

5. Na polevu rozmícháme moučkový cukr, vodu a citronovou šťávu a sušenky potřeme. Řezy necháme minimálně 5 hodin uležet. Dozdobíme želatinovými medvídky.

Nejlépe je nechat řezy rozležet do druhého dne:-) My to nevydrželi:-)

vyšlehané máslové těsto

upečená buchta

přidaný puding

další vrstva šlehačka a klademe sušenky...

pokladené sůši

polejeme citronovou polevou...

a ozdobíme medvídky

dobrou chuť...:-)))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jitkita 21. 7. 2008, 20:48
(Y) To vypadá strašně dobře (zajic) To musím vyzkoušet (radost) (clamp) (clamp)
MartinaH 21. 7. 2008, 22:39
@Jitkita To určitě vyzkoušejte :-) Mě moc chutnala ta buchta, dá se pak myslím použít i jako základ třeba pro nějakou želatinovou s ovocem. já tedy použila do toho těsta máslo. Tak ať se Vám vydaří a hlavně chutná |:o) (C)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie