Zeleninové italské rizoto
Potřebné ingredience
Pro dvě osoby: Malá cuketa, půl lilku, cherry rajčátka, listový špenát 100g, rýže120g, 50ml bílého vína, 2lžíce olivového oleje, 20g parmazánu, 25g másla, 2 stroužky česneku, cca 300-500ml zeleninového vývaru Pro jednu osobu to vychází cca 1900kJ Nevím, jaké by to bylo bez toho másla, dělala jsem přímo podle receptu a bylo to naprosto fantastické:-)
Postup přípravy
Na olivovém oleji osmahneme na plátky nakrájený česnek dozlatova, pak vyndáme, přidáme veškerou zeleninu nakrájenou na kousky, orestujeme, přisypeme neuvařenou rýži (já neměla…
Houbové karbanátky s brokolicí
Potřebné ingredience
200g čertvých hub (220kJ), 1 brokolice 350g (490kJ), 1 raná cibulka 15g (21kJ), 1 stroužek česneku 8g (36kJ), 1 lžíce strouhanky (80kJ), 2 vejce (680kJ), 1 lžíce celozrnné mouky (140kJ), 1 lžíce ol. oleje 10g (370kJ) Celkem 2037kJ, z toho bylo 8 ks karbanátků, takže jeden kousek měl přibližně 255kJ:-)
Postup přípravy
Brokolici vaříme chvíli na páře, necháme vychladnout, na oleji zpěníme cibulku, přidáme lisovaný česnek, pokrájené houby, strouhanku a vše podusíme. Po vychladnutí přidáme…
Lososové špízy se zeleninou a kari rýží
Potřebné ingredience
Pro 4 osoby: 4 plátky lososa (po 100g), 1 cuketa, 2 červené papriky, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce citronové šťávy, sůl, pepř, citronový pepř, čerstvý kopr na zdobení, 200g rýže basmati, kari, plátky citronu.
Postup přípravy
Čerstvého omytého lososa nakrájíme asi na 5cm kousky, osolíme, opepříme, pokapeme lžící citonové šťávy. Cuketu s paprikou nakrájíme také na menší kousky. Poté postupně napichujeme…
Shmaky čína
Potřebné ingredience
Na dvě porce: 200g shmakouna (421,2kJ) Solamyl 10g (131,2kJ) 1 PL sojovky (75kJ) 2 bílky (140kJ) pórek 60g (114kJ) olivový olej 1PL (370kJ) jarní cibulka 25g (35kJ) mraž. zelenina Lidl s kukuřičkami, houbami, luskami.... 200g (462kJ) Celkem cca na jednu porci 874kJ + příloha vařená rýže 120g (624kJ)= cca 1500kJ + čerstvá zelenina
Postup přípravy
Shmakouna nakrájíme na nudličky a naložíme na cca 30min do směsi z rozšlehaných bílků, Solamylu a sojovky. Trochu osolíme. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme a osmahneme mraženou…
Spiderman
Potřebné ingredience
mramorový korpus, potahovka WI, gelové barvy, krém šlehačka, pudink za studena + mandarinky
Zapečené lasagne s cuketou
Potřebné ingredience
Cuketa 150g (120kJ), cibule 30g (60kJ), rajčata 100g (100kJ), česnek 3 stroužky (60kJ), olivový olej 7g (270kJ), strouhaný sýr 50g (480kJ), těstoviny lasagne 25g (400kJ), sůl, mletý pepř, rozmarýn Celkem 1540kJ
Postup přípravy
Inspirace z knihy Hubneme s rozumem v praxi:-)
Lasagne uvaříme v mírně osolené vodě, scedíme a pokapeme částí olivového oleje. Zeleninu omyjeme, očistíme, cuketu nakrájíme…
Čekankový salát s melounem
Potřebné ingredience
Čekanka 200g (180kJ), červ. paprika 70g (84kJ), meloun 300g (330kJ), fazole mungo 50g (31kJ) Celková hodnota 625kJ, dorazila jsem se ještě šunkou :-)
Postup přípravy
Z čekanky sundáme vrchní listy, aby nebyl salát hořký, přidáme na kousky nakrájenou papriku, meloun a fazole mungo, promícháme a ozdobíme balsamikovým krémem, já mám s příchutí…
Musaka s uzeným tofu a lilkem-inspirace od (Visnery)…
Potřebné ingredience
130g brambor (429kJ), Tofu 150g (1062kJ), ol. olej 1KL (160kJ), lilek 270g (432kJ), rajčata zavařená 240g (240kJ), sýr 30% cihla 100g (1068kJ) Brambory k obědu, jinak rozděleno na tři porce, na oběd cca 1400kJ + zeleninová obloha, k večeři bez brambor cca 1000kJ + zeleninka
Postup přípravy
Zapékací nádobu vytřeme ol. olejem, potom na plátky brambory, posypat kořením na americké brambory, nastrouhat tofu, drcená rajčata (celá plechovka), na to nakrájený vyplakaný…
Lilek se zeleninou - večeře
Potřebné ingredience
1 lilek 300g, 120g červené papriky, 90g cherry rajčátek, 1 malá jarní cibulka i s natí, sýr balkánského typu s 18% tuku v sušině z Lidlu od firmy Pilos 70g
Postup přípravy
Tip na tuto skvělou večeři mi dala na diskuzi Evička (Evasma):-) tímto moc díky:-)
Lilek nakrájíme na čtvrtky, plátky 3-5mm, rajčata na čtvrtky, papriky na větší kousky,…
Tuňákovo rýžový koláč
Potřebné ingredience
Na tři porce: 1 PL olivového oleje, 1 cibulka jarní, 1 stroužek česneku, 120g celozrnné rýže v suchém stavu, 1 kostka zel. bujonu bez glutamanu, 280g tuňáka z Lidlu v oleji (olej jsem slila), krájená konzervovaná rajčata, 50g špenátu (sekaný mražený od Bonduelle), 2 vejce, 100g cihly
Postup přípravy
Převzato a upraveno ze slovenského mmb, Tip na tuto dobrotu dala Valerie (visnery), já jsem si to jen trošku upravila a spočítala pro Vás kalorickou hodnoutu jídla.
Cibuli…