Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Tuňákovo rýžový koláč

0.0
Tuňákovo rýžový koláč

Potřebné ingredience

Na tři porce: 1 PL olivového oleje, 1 cibulka jarní, 1 stroužek česneku, 120g celozrnné rýže v suchém stavu, 1 kostka zel. bujonu bez glutamanu, 280g tuňáka z Lidlu v oleji (olej jsem slila), krájená konzervovaná rajčata, 50g špenátu (sekaný mražený od Bonduelle), 2 vejce, 100g cihly

Postup přípravy

Převzato a upraveno ze slovenského mmb, Tip na tuto dobrotu dala Valerie (visnery), já jsem si to jen trošku upravila a spočítala pro Vás kalorickou hodnoutu jídla.

Cibuli a česnek osmahneme na olivovém oleji, přidáme rýži, zalijeme hrníčkem vody, až se začne vařit přidáme kostku bujonu, vaříme 10minutek.

Mezitím si vymažeme formu, já použila vaničku, troškou oleje, v míse smícháme rajčata, tuňáka, přidáme vejce, špenát, 50g sýra, tu druhou půlku necháme na posyp navrch, zamícháme, přidáme vařenou rýži, osolíme, opepříme a naplníme do formy. Navrchu posypeme ještě sýrem.

Pečeme na 190°C cca 10-15min, až nám sýr sezlátne:-)

1 porce má přibližně 1600kJ + zelenina....... zatím jsem nic lepšího z tuňáka nejedla:-)))

Tady vyndaný z trouby

tuňák z Lidlu

tady ještě otevřený.....krásné kusy masa!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

emilek :-) 19. 8. 2010, 8:06
Tak u mně zatím nejhorší, co jsem z tuňáka jedla ,-) To se nedalo, výsledek by chutnal stejně, kdybych smíchala sardinky v tomatě s rýží :-p Ale každý má jiné chutě (F)
MartinaH 19. 8. 2010, 10:34
@emilek :-) Přesně tak, každý máme jiné chutě. Já třeba v tuňákovi a sardinkách vidím na chuti dost velký rozdíl. (F)
emilek :-) 22. 8. 2010, 10:45
@MartinaH jak v kterém, bohužel (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie