(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Tuňákovo rýžový koláč
Potřebné ingredience
Na tři porce: 1 PL olivového oleje, 1 cibulka jarní, 1 stroužek česneku, 120g celozrnné rýže v suchém stavu, 1 kostka zel. bujonu bez glutamanu, 280g tuňáka z Lidlu v oleji (olej jsem slila), krájená konzervovaná rajčata, 50g špenátu (sekaný mražený od Bonduelle), 2 vejce, 100g cihly
Postup přípravy
Převzato a upraveno ze slovenského mmb, Tip na tuto dobrotu dala Valerie (visnery), já jsem si to jen trošku upravila a spočítala pro Vás kalorickou hodnoutu jídla.
Cibuli a česnek osmahneme na olivovém oleji, přidáme rýži, zalijeme hrníčkem vody, až se začne vařit přidáme kostku bujonu, vaříme 10minutek.
Mezitím si vymažeme formu, já použila vaničku, troškou oleje, v míse smícháme rajčata, tuňáka, přidáme vejce, špenát, 50g sýra, tu druhou půlku necháme na posyp navrch, zamícháme, přidáme vařenou rýži, osolíme, opepříme a naplníme do formy. Navrchu posypeme ještě sýrem.
Pečeme na 190°C cca 10-15min, až nám sýr sezlátne:-)
1 porce má přibližně 1600kJ + zelenina....... zatím jsem nic lepšího z tuňáka nejedla:-)))
Cibuli a česnek osmahneme na olivovém oleji, přidáme rýži, zalijeme hrníčkem vody, až se začne vařit přidáme kostku bujonu, vaříme 10minutek.
Mezitím si vymažeme formu, já použila vaničku, troškou oleje, v míse smícháme rajčata, tuňáka, přidáme vejce, špenát, 50g sýra, tu druhou půlku necháme na posyp navrch, zamícháme, přidáme vařenou rýži, osolíme, opepříme a naplníme do formy. Navrchu posypeme ještě sýrem.
Pečeme na 190°C cca 10-15min, až nám sýr sezlátne:-)
1 porce má přibližně 1600kJ + zelenina....... zatím jsem nic lepšího z tuňáka nejedla:-)))
Tady vyndaný z trouby
tuňák z Lidlu
tady ještě otevřený.....krásné kusy masa!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
emilek :-)
(upraveno)
19. 8. 2010, 8:06
Tak u mně zatím nejhorší, co jsem z tuňáka jedla To se nedalo, výsledek by chutnal stejně, kdybych smíchala sardinky v tomatě s rýží Ale každý má jiné chutě
MartinaH
(upraveno)
19. 8. 2010, 10:34
@emilek :-)
Přesně tak, každý máme jiné chutě. Já třeba v tuňákovi a sardinkách vidím na chuti dost velký rozdíl.
emilek :-)
(upraveno)
22. 8. 2010, 10:45
@MartinaH
jak v kterém, bohužel