(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Piškot s punčovinou

Potřebné ingredience
Když vám zůstanou odřezky z piškotu, zbyde krém i mleté ořechy, je tu výborný recept na to, jak všecko využít a ještě si pochutnat. Nahoru by ještě měla přijít šlehačka, ale já dělala tento moučník bez ní, neboť jsme už byli překrémovaní.
Postup přípravy
Piškot: 4 vejce, 20 dkg cukru moučka, 20 dkg polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 5 lžic horké vody. Bílky a trochu cukru ušleháme na sníh, zbytek cukru se žloutky vyšleháme do pěny, přidáváme horkou vodu po lžících, ručně vmícháme mouku s práškem a sníh. Pečeme na plechu s pečícím papírem na 180°C.
Punčovina: Zbytky piškotového korpusu rozdrobíme (nebo dětské piškoty rozdrtíme válečkem), pokapeme rumem a spojíme trochou krému nebo másla, několika lžícemi marmelády, přibarvíme kakaem, přidáme mleté ořechy a podle potřeby přisladíme. Vytvoříme soudržnou hmotu konzistencí zhruba jako na vosí hnízda (může být i vlhčí).
Čokoládová poleva: Rozpustíme ve vodní lázni 1 čokoládu na vaření s kouskem 100% tuku, např. Lukana.
Punčovina: Zbytky piškotového korpusu rozdrobíme (nebo dětské piškoty rozdrtíme válečkem), pokapeme rumem a spojíme trochou krému nebo másla, několika lžícemi marmelády, přibarvíme kakaem, přidáme mleté ořechy a podle potřeby přisladíme. Vytvoříme soudržnou hmotu konzistencí zhruba jako na vosí hnízda (může být i vlhčí).
Čokoládová poleva: Rozpustíme ve vodní lázni 1 čokoládu na vaření s kouskem 100% tuku, např. Lukana.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

tchyne
(upraveno)
7. 7. 2009, 8:28
včera jsem pekla vaší buchtu
musím napsat že byla naprosto báječná
děkuji za recep je super















nahlásit

spero
(upraveno)
7. 7. 2009, 17:49
@tchyne
To mám radost.





nahlásit

Bára D.
(upraveno)
30. 9. 2008, 8:15
Ivanko, moc děkuji za recept na punčovinu
. Určitě vyzkouším i celý tento váš moučník. Díky


nahlásit