(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
zapečené kuřecí čtvrtky v trojobalu
Potřebné ingredience
4 kuřecí čtvrtky, 1 vejce, mouka, strouhanka, 1 šlehačka 250ml, sůl, pepř
Postup přípravy
kuřecí čtvrtky si rozdělíme na stehna a pahýlky, osolíme, opepříme a obalíme v trojobalu jako řízek. Pak naskládáme těsně vedle sebe do suchého pekáčku a opatrně zalijeme šlehačkou. Přikryté pečeme cca 45min pak odkryjeme a pečeme cca 20min. Šlehačka vytvoří výbornou krustu, nejlépe chutná s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Kuřecí čtvrtky si rozdělíme na menší kousky, pak osolíme a opepříme.
Maso obalíme v hladké mouce, rozmíchaném vejci a strouhance.
Obalené maso vložíme těsně vedle sebe (jinak nám později šlehačka steče na dno a nesplní svůj účel) do suchého pekáčku nebo zapékací mísy. Zalijeme 250ml šlehačky.
Pečeme přikryté na 180-200 C cca 45min, pak odekryté asi ještě 20min. Podáváme s bramborovou kaší, zeleninovým salátem nebo s kompotem. Nechte se překvapit výjimečnou chutí dozlatova upečené krusty.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
teoder36
(upraveno)
14. 10. 2008, 11:23
Nemá to chybu
jidav
(upraveno)
12. 10. 2008, 12:12
Blahopřeji, tenhle recept je fakt supr, teď jsme si na něm moc pochutnali!!!
misiu
(upraveno)
13. 10. 2008, 12:48
@jidav
jé, tak to mně těší
Jajoch
(upraveno)
11. 10. 2008, 20:10
u nás se už smažený kuře dělá jedině takhle
Dermajetics
(upraveno)
8. 10. 2008, 15:38
jééé tak tohle zkusím Vypadá to nádherně!!