Žravá buchta (recept z dovolené)

Potřebné ingredience
Těsto: 4 vejce, 200g cukru (cca 3/4 hrnku), 200g polohrubé mouky (2 hrnky), 1dcl mléka (1/2 hrnku), 1dcl oleje (1/2 hrnku), prášek do pečiva.
Puding: 1/2 l mléka, vanilkový puding, 2lžíce cukru (může být i jiný dle chuti, ale tento mi byl doporučen, že je nejlepší), už jsem zkoušela i s karamelovým a bylo to taky moc dobré - prostě každý dle chuti
Na potření: 2 kelímky Danone bílého jogurtu (nebo zakysané smetany) a skořice na posypání (skořicový vanilkový cukr)
Postup přípravy
Těsto uděláme ze všech výše uvedených surovin, vše umícháme dohromady a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Na takto nalité těsto lžící "nakydáme" částečně vychladlý puding a dáme péct. Jakmile je těsto upečené do zlatova (zkusíme špejlí, zda je propečeno), vyndáme z trouby a celý povrch zatřeme jogurtem Danone (zakysanou smetanou) a celé posymepe skořicí (cukrem se skořicí).
Pak už jen dobrou chuť, ale rychle, aby ještě bylo co baštit!!!!! :-))

začátek pečení- na plechu je již nalité těsto a "nakydaný uvařený puding"

po upečení vzniknou v těstě "díry", které se následně zatřou jogurtem

celý povrch zatřeme jogurtem, aby se zaplnily díry

a následně celé posymepe skořicí

pak už stačí nakrájet a servírovat..
Dobrou chuť!!! :-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu




































































































































































