(recept
si oblíbilo 188 návštěvníků)
Marcipán - jednoduchý, osvědčený, moc dobrý :-)
Potřebné ingredience
5 dkg 100% tuku
6 dkg vody
5 dkg hl. mouky
30 dkg moučkového cukru
15 dkg sušeného mléka
5 dkg medu rozpuštěného
mandlové aroma
Postup přípravy
5 dkg 100% tuku a 6 dkg vody přivést k varu. Pak zasypat 5 dkg hladké mouky a uvařit těsto jako na věnečky. Horké to přidat do misky s:
30 dkg moučkového cukru
15 dkg sušeného mléka
5 dkg medu rozpuštěného s troškou mandlového aroma
Pak to necháte ztuhnout v lednici a je hotovo :-)))
Jdou z toho modelovat i figurky.
30 dkg moučkového cukru
15 dkg sušeného mléka
5 dkg medu rozpuštěného s troškou mandlového aroma
Pak to necháte ztuhnout v lednici a je hotovo :-)))
Jdou z toho modelovat i figurky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

violletta
(upraveno)
20. 8. 2012, 18:58
dnes jsem ho zkoušela a byla jsem mile překvapená,jak je rychlý a dobrý.
díky za nový recept,peču docela doat potahované dorty a dobrý marcipán se hodí mooooc


nahlásit

Hanarani
(upraveno)
21. 8. 2012, 17:27
@violletta
To jsem ráda, že se recept hodil


nahlásit

novackova
(upraveno)
9. 12. 2011, 23:08
prubnu za týden,máme doma dvoje narozky

nahlásit

Tlamička
(upraveno)
9. 12. 2011, 21:28
Dobrý večer,dnes jsem dělala váš marcipán a je naprosto bezkonkurenčí
Taková dobrota to byla,že jsme ho všechen snědly
Moc děkuji za recept
Krásné Vánoce vám i celé vaší rodině





















nahlásit

Hanarani
(upraveno)
16. 12. 2011, 20:38
@Tlamička
Tak to jsem ráda, že se podařilo
I vám krásné Vánoce




nahlásit

Jezynka
(upraveno)
20. 2. 2011, 20:14
Dobrý den Hani, tak jsem udělala marcipán podle Vás a povedlo se.Když ztuhnul, dala jsem do mikrovnky na 20 sekund, prohnětla a zase skvělý.Chuťově také. Moc Vám děkuji za super recept.



nahlásit

Hanarani
(upraveno)
22. 2. 2011, 16:09
@Jezynka
To jsem ráda, že se podařil


nahlásit

sopo
(upraveno)
15. 3. 2012, 13:52
super, dnes jsem vyzkoušela!
nahlásit

johnynka
(upraveno)
15. 12. 2010, 16:24



nahlásit

Hanarani
(upraveno)
21. 12. 2010, 21:07
@johnynka
Fíha, tak to nevím, jestli bych risknula
no dejte vědět, jak to dopadlo


nahlásit

johnynka
(upraveno)
24. 10. 2010, 19:54
Hani díky moc za recept, poprvé v životě se mi "marcipán" povedl tak jak měl. A to jsem dokonce musela improvizovat s bezlepkovou moukou aby to mohl jíst hlavně oslavenec
děkuju, jiný už dělat nebudu



nahlásit

Hanarani
(upraveno)
25. 10. 2010, 10:40
@johnynka
Fakt mám radost, že se to povedlo i s bezlepkovou



nahlásit

Alinka2
(upraveno)
16. 6. 2010, 17:40
Dobrý den, dlouho jsem hledala hmotu se kterou by se mi dobře pracovalo a ještě by všem chutnala a pak jsem narazila na tuto od vás. Naprosto nemá chybu
. Potahuje se s ní super a ozdoby jsou jedna báseň. Vůbec ji nedávám do lednice, používám hned po vypracování, protože při vyvalování schladne a je ok. A chutná opravdu skvěle. Moc děkuji, mějte se krásně



nahlásit

Hanarani
(upraveno)
21. 6. 2010, 9:44
@Alinka2
Díky za pochvalu! Jsem ráda, že se dařilo - a chutnalo



nahlásit
čermačka
(upraveno)
2. 6. 2010, 20:02
Holky,prosím, připravila jsem si ji dopředu, ale po vytažení z lednice se drobí
Co s ní - vodu?? Díky Petra

nahlásit

Renča
(upraveno)
11. 2. 2010, 9:24
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Může se z tohoto marcipánu i potahovat dortík? Nebo je jen na ozdůbky? Ještě prosím, potáhnu z tohoto množství dort o průměru cca 23cm a ještě zbyde na ozdůbky, nebo musím mít více dávek? Děkuji moc Renata
nahlásit

Hanarani
(upraveno)
16. 2. 2010, 12:07
@Renča
Dobrý den! Ta hmota se dá v pohodě použít i na potáhnutí dortu
Na dort by to vyjít mělo, možná i na ty ozdůbky - záleží asi kolik a jak velké
Zkuste 1,5 dávky a mělo by to být v pohodě



nahlásit
civava
(upraveno)
10. 12. 2009, 11:29
dobrý den, zkusila sem a je fakt supr i druhý den je měkký tak akorát.
jdu vykrajovat... Zdenka



![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)



nahlásit

Hanarani
(upraveno)
20. 1. 2010, 20:16
@civava
Díky!


nahlásit

Jarmila1
(upraveno)
8. 12. 2009, 9:21
Pani Hanka, zatiaľ som takéto niečo neskúšala, ale tento recept sa mi páči
, možno v budúcnosti
.




nahlásit
poikl
(upraveno)
8. 12. 2009, 8:35
Haničko,tak před vámi smekám za tento recept.Už jsem vyzkoušela spoustu receptů z marcipánu,ale nic mi nešlo vyválet ,vytvarovat a tenhle váš recept je úplně JEDINEČNÝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!V hodně receptech maminky používají kukuřičný,pšeniční atd.sirup,ale já ho u nás bohužel nikde nemůžu sehnat a tak jsem vyzkoušela tenhle váš zázrak a JUPÍÍÍÍÍÍ.Večer jsem ho vyzkoušela a teď je pořád úžasnej.Dala jsem ho ochutnat malýmu(sama taky ujídam,protože je výborný) a mam pocit,že za chvilku jdeme dělat další dávku,protože na dortík nezbyde nic
((Moc,moc vám za receptík děkuji
)Přeji krásné svátky a v nastávajícím roce jen to nej...
Petra Tenhle marcipán je víc jak




![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)



![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)
nahlásit

Hanarani
(upraveno)
20. 1. 2010, 20:15
@poikl
Díky za tu chválu! Já jsem s tímhle marcipánem taky právě maximálně spokojená, tak ho ráda doporučuju
I vám všechno dobré v novém roce - přečetla jsem si váš komentář až dnes




nahlásit
veronique1980
(upraveno)
4. 6. 2009, 10:54
Dobrý den, můžu se prosím zeptat, kde bych sehnala tyto vykrajovátka na motýlky? Díky Verča
nahlásit
marhulda
(upraveno)
4. 6. 2009, 15:08
@veronique1980
Jestli myslíte tyto motýlky http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=28471&user=118830, tak ty jsou koupené asi před rokem u Malátků za cca 200 Kč (bylo jich hodně kusů různých velikostí).

nahlásit

zdenka54
(upraveno)
11. 2. 2009, 13:45
mám z Lidlu aromata a je tam Hořké mandle,jde to použít
děkuji

nahlásit

Hanarani
(upraveno)
16. 2. 2009, 15:09
@zdenka54
to by mělo být v pohodě, kdyžtak dávejte po trošičkách a uvidíte - aby to nebylo moc hořké


nahlásit

Lucka1711
(upraveno)
11. 2. 2009, 11:04
Tu vodu má zvážit? nemáte to vyzkoušené na lžíce? Vodu jsem ještě nevážila

nahlásit

Hanarani
(upraveno)
16. 2. 2009, 15:06
@Lucka1711
já jsem ji vážila, na lžíce to nemám zjištěné

nahlásit
mishulinek
(upraveno)
5. 2. 2009, 11:07
Marcipán jsem si udělala a je výborný a to nejen chuťově,dala jsem ho ztuhnout a pak se pustím do modelování.Mohla bych se zeptat jak dlouho ho nechavate ztuhnout aby nebyl moc tvrdy nebo moc měkký.Děkuji

nahlásit
framile
(upraveno)
31. 1. 2009, 16:56
Zařekla jsem se, že končím s domácím marcipánem. Ale nedalo mi to a zkusila ten váš a
dostavil se velký úspěch.. nejen že se s marcipánem krásně pracuje, ale především je chuťově naprosto perfektní
Hani, tak díky za recept na výborný marcipán
důkazem toho je dort v mém albu..







nahlásit

Hanarani
(upraveno)
16. 2. 2009, 15:09
@framile
Díky za pochvalu! Dortík se vám povedl



nahlásit

PeRoŠi
(upraveno)
21. 1. 2009, 14:28
Dobrý den, Hani. Marcipán jsem nechala ztuhnout a je teda jak kámen
Co s ním udělat aby se dal vyválet? Dělala jsem vše podle postupu. Děkuji. Petra

nahlásit

Hyzule
(upraveno)
4. 12. 2008, 12:40
taky vyzkouším a zeptám se jaké může být suš.mléko?Může být i sunar?Děkuji marcela
nahlásit

Hanarani
(upraveno)
5. 12. 2008, 13:46
@Hyzule
dávala jsem jednou i Nutrilon, když jsem neměla obyč sušené
a bylo to v pohodě



nahlásit