(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Marcipánové tolary

Potřebné ingredience
Těsto: 50 g koupeného marcipánu, 175 g hladké mouky, špetka kypřícího prášku, ½ vanilkového cukru, 75 g zakysané smetany, 100 g másla, 3 kapky mandlového aroma. Na obalení: 1 skořicový cukr.
Postup přípravy
Toto cukroví je výjimečné tím, že je jen velmi málo sladké. A snad právě proto si našlo své místo mezi ostatními sladkými druhy cukroví.
Marcipán nastrouháme nahrubo. Z uvedených surovin vypracujeme na vále těsto, které rozpůlíme a vytvarujeme 2 válečky o průměru 3 cm. Válečky obalíme ve skořicovém cukru a uložíme je na 2 hodiny do ledničky nebo na chvilku do mrazničky (to z mrazničky šlo lépe krájet). Krájíme nožem pilkou na tenká ½ cm kolečka, která ukládáme na plech s pečícím papírem. Do každého kolečka lehce vtlačíme půlku ořechu a cukroví upečeme (200 °C 8 – 10 minut.)
Cukroví je rychlé, jen se musí opatrně krájet. I když je málo sladké, tak nám zachutnalo. Z této dávky jsem udělala 60 ks.
Marcipán nastrouháme nahrubo. Z uvedených surovin vypracujeme na vále těsto, které rozpůlíme a vytvarujeme 2 válečky o průměru 3 cm. Válečky obalíme ve skořicovém cukru a uložíme je na 2 hodiny do ledničky nebo na chvilku do mrazničky (to z mrazničky šlo lépe krájet). Krájíme nožem pilkou na tenká ½ cm kolečka, která ukládáme na plech s pečícím papírem. Do každého kolečka lehce vtlačíme půlku ořechu a cukroví upečeme (200 °C 8 – 10 minut.)
Cukroví je rychlé, jen se musí opatrně krájet. I když je málo sladké, tak nám zachutnalo. Z této dávky jsem udělala 60 ks.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé