Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Vánoční marcipánová štola

0.0
Vánoční marcipánová štola

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky, 180 g másla, 100 g kandované pomerančové a citronové kůry, 150-200 g marcipánové hmoty smíchané s 70g moučkového cukru, 75 g krupicového cukru, 200 ml méka, 1 vejce, 40 g droždí, vanilkový cukr, 1 lžíce rumu, 1 lžička strouhané citronové kůry, špetka soli, rozpuštěné máslo na potření, moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

Z 2 PL vlažného mléka, droždí, lžičky cukru a mouky připravíme kvásek. V míse promícháme mouku, sůl, citronovou kůru a oba druhy cukru, přilijeme kvásek, rozpuštěné máslo, rozšlehané vejce, rum a zbytek važného mléka. Zaděláme tuhé těsto, do kterého zapracujeme nasekanou kandovanou kůru. Těsto poprášíme moukou, zakryjeme ubrouskem a necháme vykynout. Vykynuté těsto rozválíme na silný plát. Po jeho delší straně položíme váleček marcipánu a překryjeme ho oběma stranami těsta. Přimáčkneme je k sobě, upravíme do tvaru štóly a upečeme při 180 °C. Ještě teplou štólu potřeme máslem a posypeme moučkovým cukrem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie