Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 74 návštěvníků)

vánoční capuccino cukroví

0.0
vánoční capuccino cukroví

Potřebné ingredience

150 g másla,100 g m. cukru, 1 sáček(10g) instant. capuccina, 1 vejce, 100g škrobu-solamylu, 150g hl. mouky

Postup přípravy

tuk utřeme s m. cukrem a capuccinem a vejcem do pěny, přidáme škrob a mouku. Těstem naplníme sáček a stříkáme tvary na plech vyložený peč. papírem. Pečeme 10-12 min na 200°C.
Vychladlé máčíme v čokol. polevě s přidaným kávovým likérem( trochu) do půlky tvaru. Jsou jemné a výborné
letos jsem dělala kroužky, foto jen z krabice zatím...

letošní tvar kroužku

LETOŠNÍ KROUŽKY

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

hheellaa 5. 12. 2016, 10:46
Díky za tip (F)
Nadys 30. 11. 2016, 10:23
(F)
P.A.V.L.A 3. 12. 2014, 19:50
(Y) (Y) (Y)
buxus 4. 12. 2016, 23:01
@P.A.V.L.A už jsou na světě a letos mají podobu kroužků( už jsem taky dělala, ještě namočit v polevě)
buxus 30. 11. 2016, 10:22
@P.A.V.L.A tak letos u nás zase, suroviny nakoupeny.....jdem do toho :-)
novackova 3. 12. 2014, 12:53
(Y) (Y) (Y)to letos prubnu (F)
buxus 3. 12. 2014, 19:47
@novackova Potom písněte, jak to dopadlo :-$
novackova 22. 12. 2014, 9:16
@buxus super recept ,moc dobře se dělají (banky)
buxus 28. 12. 2014, 9:52
@novackova jj, to jsem ráda, já je zase dělala, akorát jsem máčela jen v normální polevě. (stromecek)
tetakniha 27. 11. 2014, 21:55
Vypadá to, že letos rozšířím o další druh své vánoční cukroví :-)
buxus 3. 12. 2014, 12:10
@tetakniha Jasně, jděte do toho ,-), uvidíte sama, že se po nich jen zapráší, je to zase něco jiného než klasika. (L)
tetakniha 8. 12. 2014, 20:51
@buxus Tak jsem včera udělala, chuťově výborné, jen se mi tak nějak roztekly, ale nazdobila jsem čokoládou a kandovanými třešněmi a vypadá moc krásně (banky) hezké svátky
buxus 10. 12. 2014, 22:01
@tetakniha I Vám krásné svátky, tak jste si poradila a chutnat budou jistojistě i tak výborně. M. (L) (andel)
dudlecova 27. 11. 2014, 20:53
Tak první várka upečená a jdu na druhou (Y). Jsou výborné!!!! ,-)
buxus 3. 12. 2014, 12:09
@dudlecova To jsem ráda :-))
miri121 18. 12. 2013, 20:30
Tak u nás už taky hotovo, máte ty věnečky teda hezčí než já ,-) No a něco mezi třetinou a půlkou snězeno, tak snad se dožijí aspoň Štědrého dne :-D Naštěstí je tříletý syn nejí, nebo spíš je odmítl vůbec ochutnat, jinak by dopadly jako perníky, které jsou už týden v prachu a zůstalo mi jen pár schovaných na stromek :-(
buxus 18. 12. 2013, 23:35
@miri121 To mám radost, že jste se nevzdala (F), no třeba malýmu zachutnají příští rok...no a tvar časem natrénujete, nebojte, hlavní je, že chutná, zdravím a přeji krásné svátky. Perníčky my ještě máme, asi jsem je lépe schovala :-) :-D
j-a-n-i-k 17. 12. 2013, 21:34
Tak jsem také vyzkoušela a snědla plech na posezení 8o| (smich) (smich) (smich) Je to fakt mňamka (L)
buxus 18. 12. 2013, 11:32
@j-a-n-i-k JÉÉ, to jsem ráda...je to zase něco jiného než klasika a u nás oblíbené. (F)
Zrušený účet 10. 12. 2013, 17:46
dneska jsem upekla z 1 dávky a zítra musím ještě přidělat (Y) je to mega žravé (Y) (Y)
buxus 11. 12. 2013, 0:12
@ No tak to jsem ráda, že to má takový úspěch, u nás také..je to zase něco trochu jiného, než klasika :-$
Zrušený účet 26. 11. 2013, 13:04
Tak nevím, kde jsem udělala chybu, ale cukroví se mi na plechu úplně rozteklo :-S
buxus 8. 12. 2013, 15:27
@ Zkusila bych menší vajíčko, nebo přidat trochu více solamylu či mouky.
Zrušený účet 9. 12. 2013, 21:21
@buxus (F) třeba někdy risknu druhý pokus (F)
buxus 9. 12. 2013, 22:00
@ hlavně, nepřidávat mouky či škrobu moc, nešlo by to tlačit ze sáčku a bolely by ruce...to bych se radši smířila s tou variantou mít to řidší...ono to na chuti neubere a holt bych to polila celé čokoládou a je to... (Y)
Zrušený účet 10. 12. 2013, 16:41
@buxus Jako bylo to dobré, to ano - děti to snědly k čaji ,-) ale rozteklo se mi to komplet, měla jsem z toho takový divný placičky ,-) Možná tedy málo mouky.. děkuju za rady. (F)
buxus 11. 12. 2013, 0:13
@ Nemáte vůbec zač...a nevzdávejte to, jednou se to povéct musí ,-) ,-)
miri121 24. 11. 2013, 15:31
Tak vyzkoušeno, jsou opravdu moc dobré. Na nás jen malinko sladší, příště dám cukru jen 80g, možná taky záleží na sladkosti capuccina. Právě váhám, jestli péct na Vánoce. Jak dlouho vydrží křehké, máte vyzkoušeno?
buxus 8. 12. 2013, 15:26
@miri121 No, to vlastně nemohu říct přesně, u nás vydrží tak týden, takže pravou dobu křehkosti neznám :-)
miri121 9. 12. 2013, 10:39
@buxus Už to mám vymyšleno, budu péct až poslední týden před Vánoci, jinak by se stejně nedočkaly ,-) Přeju krásné Vánoce (vanoce)
buxus 9. 12. 2013, 21:58
@miri121 I Vám krásné svátky, já už je udělala, letos jsem nedělala tvar esíček, ale kroužky....ještě polít a je to....a schovat ,-)
miri121 10. 12. 2013, 11:01
@buxus Jé, já se chystám taky na kroužky, zkoušela jsem stříkat různé tvary a kroužky mi připadaly nejhezčí. A budu je máčet do půlky v čoko. Hlavně je dobře schovejte, péct je už teď, to je fakt odvaha :-D
buxus 11. 12. 2013, 0:11
@miri121 No, musím být čím dál více rafinovanější ,-), snad to klapne ,-)
xvendik 10. 11. 2013, 22:49
vyzkouším (C)
buxus 23. 11. 2013, 10:10
@xvendik určitě, je to ňamka a krásně křehké, jen se rozplývají na jazyku :-)
KáKá 9. 7. 2013, 21:01
to vypadá moc jedle (Y)
žingi 9. 7. 2013, 21:46
@KáKá ,-)já si to taky včera či dřív uložila ^o)
buxus 9. 7. 2013, 23:47
@žingi A je to poměrně jednoduché ,-)
jeremy 8. 7. 2013, 8:44
(clamp) (clamp) (clamp)
laskonka333 6. 7. 2013, 23:08
(C) (C) (C)
lidare 6. 7. 2013, 22:03
(Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
buxus 6. 7. 2013, 22:40
@lidare ,-) jsou jemné a lahodné, jen se rozplývají...

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie