(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
ŠLEHAČKOVÁ BÁBOVKA
Potřebné ingredience
300g polohrubé mouky
200g cukr moučka
3 celá vejce
1 prášek do pečiva
1 vanilinový cukr
1 smetana ke šlehání
citronová kůra (sušená nebo z jednoho citronu), nahrubo nastrouhaný kousek čokolády na vaření
Postup přípravy
Mám ráda jednoduché recepty a co se osvědčí, to peču či vařím často. U této bábovky není co zkazit.
Smetana i vejce by měly mít pokojovou teplotu, čokoládu dáváme až na konec. Místo čokolády můžeme udělt bábovku dvoubarevnou přidáním kakaa.
Všechny ingredience dáme do mísy (krom té čokolády) a chvíli šleháme až se vše spojí v těsto. Strouhanou čokoládu už jen v těstě promícháme. Nalijeme do vymazané a hrubou moukou nebo strouhankou vysypané formy (může být i strouhaný kokos). Pečeme při 180°C zhruba 40-45 minut.
Vyklopíme, zaprášíme moučkovým cukrem a vychladlou bábovku můžeme podávat.
DOBROU CHUŤ !!!
Smetana i vejce by měly mít pokojovou teplotu, čokoládu dáváme až na konec. Místo čokolády můžeme udělt bábovku dvoubarevnou přidáním kakaa.
Všechny ingredience dáme do mísy (krom té čokolády) a chvíli šleháme až se vše spojí v těsto. Strouhanou čokoládu už jen v těstě promícháme. Nalijeme do vymazané a hrubou moukou nebo strouhankou vysypané formy (může být i strouhaný kokos). Pečeme při 180°C zhruba 40-45 minut.
Vyklopíme, zaprášíme moučkovým cukrem a vychladlou bábovku můžeme podávat.
DOBROU CHUŤ !!!
Takto krásně vypadá na řezu....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé