Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

ŠLEHAČKOVÁ BÁBOVKA

0.0
ŠLEHAČKOVÁ BÁBOVKA

Potřebné ingredience

300g polohrubé mouky
200g cukr moučka
3 celá vejce
1 prášek do pečiva
1 vanilinový cukr
1 smetana ke šlehání
citronová kůra (sušená nebo z jednoho citronu), nahrubo nastrouhaný kousek čokolády na vaření

Postup přípravy

Mám ráda jednoduché recepty a co se osvědčí, to peču či vařím často. U této bábovky není co zkazit.
Smetana i vejce by měly mít pokojovou teplotu, čokoládu dáváme až na konec. Místo čokolády můžeme udělt bábovku dvoubarevnou přidáním kakaa.
Všechny ingredience dáme do mísy (krom té čokolády) a chvíli šleháme až se vše spojí v těsto. Strouhanou čokoládu už jen v těstě promícháme. Nalijeme do vymazané a hrubou moukou nebo strouhankou vysypané formy (může být i strouhaný kokos). Pečeme při 180°C zhruba 40-45 minut.
Vyklopíme, zaprášíme moučkovým cukrem a vychladlou bábovku můžeme podávat.
DOBROU CHUŤ !!!

Takto krásně vypadá na řezu....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie