Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 135 návštěvníků)

Opravdu měkké linecké cukroví

0.0
Opravdu měkké linecké cukroví

Potřebné ingredience

30dkg hl.mouky,10dkg cukru moučky,20dkg másla,1žloutek

Postup přípravy

Mouku a cukr přesijeme,přidáme rozpuštěné máslo(může být hera nebo cokoli na pečení)a žloutek.Vypracujeme těsto,necháme v lednici chvíli odležet.Potom těsto vyválíme,vykrajujeme různé tvary a pečeme.Po vychladnutí lepíme marmeládou.
Jsou opravdu hned k jídlu,nemusí se čekat až změknou.Dělám je s dětima i během roku,nejen na vánoce.Recept mám od kamarádky,mám ho už dlouho,tak ho posílám dál.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

znamínko 3. 12. 2015, 16:38
:-D
barmarcela 1. 4. 2015, 21:28
Tak já dopadla taky blbě. Těsto mastné, lepilo se, trhalo se ... děs a běs. Asi to bude rukama, ale příště raděj zkusím jiný recept.
zebricka 20. 12. 2012, 10:59
tak jdu na ně..držte pěstičky,ať se povedou..taky mi pečení nijak moc nejde :-( Petra
trajsi 1. 12. 2012, 21:27
sice to není v receptu ale můžu dát místo citr.kůry citrónové aroma?
Božinda 18. 12. 2011, 21:20
Tak těsto zaděláno, krásně se s ním pracovalo, jen jsem ještě do těsta přidala trochu nastrouhané citr.kůry, krásně to ovonělo :-) A zítra se vrhnu na pečení.. už se těším. Děkuji za receptík (Y)
Baris 1. 12. 2009, 12:47
Leni,často se vracím k Vašemu receptu i behěm roku a letos při pečení na Vánoce mě těsto zase nezklamalo....... (Y) (Y) (Y) je prostě super a hodně lidem jsem ho doporučila,je fantasctické :-$ :-$ :-$,takže Vám opět děkuji,že jsem ho zase mohla od Vás odkoukat.Doufám že nebude (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) snězeno než ty Vánoce opravdu přijdou.Mějte se krásně a pěkné letošní popečeníčko (L) (L) (L) Barbora
PÁRátko 3. 12. 2009, 13:56
@Baris Díky,jsem ráda,že jste spokojená (F) a ať si i Vy pečení užijete (Y) (flower) (hello).
Dajdule 11. 12. 2008, 21:30
Dobrý večer, já tento recept letos zkoušela a nejsem žádný profík, resp. letos peču poprvé sama a cukrovíčko je výborné (Y) (Y) (Y)Povedlo se a i těsto je super. Holky akorát jsem zpozorovala, že jakmile je už dlouho na teple, tak se pak hůř vykrajuje a je sním horší manipulace.Takže jsem si vždycky trochu odkrála a zbytek šup do chladna..Je to super receptík |:o) |:o) |:o) |:o)
PÁRátko 12. 12. 2008, 12:16
@Dajdule Jsem ráda,že jste spokojená (hello).
zijana2 8. 12. 2008, 21:26
Dobrý večer, jak tak pročítám komentáře, mám potřebu se také vyjádřit. Právě jsem si zadělala těsto podle tohoto receptu a konzistence se mi zdá tak jak má být. Měla jsem hladkou mouku 00 z Hypernovy a použila jsem máslo rozehřáté, vše zamíchané v misce od Tupperware. Na válení a vykrajování se dostanu až někdy koncem týdne tak pak uvidím jak to půjde.
PÁRátko 9. 12. 2008, 17:36
@zijana2 Tak dejte potom vědět jak Vám to šlo,doufám,že to půjde dobře (Y).
zijana2 11. 12. 2008, 22:08
@PÁRátko Hlásím, že vše proběhlo hladce (clamp) (clamp) (clamp), válení a vykrajování nedělalo problém (radost) a chuťově ? ...... mňam (zajic)
PÁRátko 12. 12. 2008, 12:15
@zijana2 Tak to jsem ráda (hello).
Piraňka 8. 12. 2008, 7:13
Tak mě se taky těsto nepovedlo. Snažila jsem se přesně podle návodu, ale měla jsem stejné pocity... :-( nejdřív mi přišlo hodně mastné, pak se mi lepilo při vyválení a tak jsem si říkala, že mám něco špatně... (6) cukroví je tlusčí, chutově není špatné, ale nevzdám to a budu zkoušet dál..... +o(
PÁRátko 8. 12. 2008, 14:51
@Piraňka Tak to mě mrzí :-|,bohužel nevím jak Vám poradit,může to být moukou nebo máslem.Já mám pšeničnou mouku z Tesca a letos jsem místo másla dala Stelu a šlo to taky dobře.Na radu některých žen jsem do těsta přidala trochu citronové kůry a je to mňamka (zajic) (jidlo).Tak zkoušejte dál,určitě se to zlomí a povede se na jedničku (Y).
Boubele 7. 12. 2008, 17:17
na kolik stupňů pečete a jak dlouho ?
PÁRátko 8. 12. 2008, 14:53
@Boubele Dobrý den.Tak odpovědět můžu jen na část otázky a to,že peču na 180 stupňů,ale jak dlouho,fakt nevím,nikdy jsem to nestopovala,odhaduji,že to může být něco kolem 10minut,ale doopravdy je to jen hrubý odhad,rozhodně se tím neřiďte :-D.
Boubele 8. 12. 2008, 16:37
@PÁRátko Teď jsem našla odpověď, ale už mám upečeno, dělala jsem asi 10 min na 170 st. a vše dobře dopadlo, tedy jen cukroví už je jen polovina (Y) (Y) ale receptík super (Y) (Y)
PÁRátko 8. 12. 2008, 19:29
@Boubele Tak to jsem se do těch minut docela trefila,že? :-D :-D :-D.Hlavně,že se Vám povedlo |:o).
sima73 5. 12. 2008, 20:22
Ahojky Leni (hello) , tak jsem pekla dneska už druhou várku vašeho lineckého cukroví. Mooooc vám za něho děkuji. Těsto je naprosto úžasné, a hotové cukroví ještě úžasnější. Měla jste vidět našeho malého (1,4 roku), jak se cpal. (zajic) (zajic) (zajic) To jsem zvědavá, jestli mě v noci čeká bolest bříška!!! Ale konečně jsem narazila na těsto, které je po upečení naprosto měkoučké. Díky, díky, díky. Hezké vánoce (banky) PS: ještě jsem do těsta nastrouhala kůru z celého citrónu..mňam!!
PÁRátko 7. 12. 2008, 15:38
@sima73 To jsem ráda,že Vám chutná. (jidlo).Já jsem je pekla včera a hned z dvojité dávky,naše děti (X) (Z) je mají taky moc rády.Stihla jsem je schovat(oba byly u babičky :-D),takže do Vánoc (stromecek) určitě vydrží ;-) ;-) ;-). Vám taky přeji krásně Vánoce (banky) a díky za radu ohledně citronu. (hello)
gabana 5. 12. 2008, 18:28
Tak jsem včera dělala první várku a dneska jsme posledních pět kousků snědli k snídani ;-) ;-) ;-)Malý mě pomáhal mazat,co namazal,strčil zrovna do pusy a manža mě to bral rovnou nenamazané pod rukou (zajic) (zajic) Je vidět,že fakt chutnají (Y) (Y)Takže o víkendu budu dělat znovu a zrovna z dvojité dávky ,snad vydrží aspon pár kousků na vánoce (Y) (Y) (Y)
stejmi 3. 12. 2008, 23:48
:'( :'( Dobrý večer, tak já jsem asi úplně nemožná.... suroviny jsem na gram přesně odvážila, zpracovala těsto, které se mně sice zdálo dost mastné, nicméně zpracovávalo se dobře..... ale nešlo mně vyválet, lepilo se i drolilo zároveň, nakonec jsem 1,5 plechu vykrájela, ale je to příšerná tloušťka..... :-| Co jsem udělala špatně? Nic mě nenapadá, ale když čtu, jak jste všechny byly spokojené a úspěšné, tak si opravdu připadám jako blb... +o( Je fakt, že jsem si těsto zpracovala dopoledne a teprve večer jsem měla možnost s ním pracovat dál.... - mohlo by to být tím? *-) Po vyndání z lednice bylo těsto jak beton - není divu, po tolika hodinách, ale potom pěkně změklo.... Ách jo, zítra ho zkusím udělat znovu.... tak mně držte palce, prosím. [A]
René 7. 12. 2008, 19:57
@stejmi Míšo, nic si z toho nedělejte. Já dělala tento recept a měla jsem stejný problém - nešlo to vyválet, stále se mi to trhalo. Tak jsem z toho udělala ježky z MMb receptů a je to. |:o) těsto na chuť moc dobré, ale na práci se mi neosvědčilo, podotýkám, že jsem nepříliš zručný pekař :'(
Starucha2 5. 12. 2008, 18:38
@stejmi Ahoj, tak jak jste dopadla s duhým těstem? To, že se vám to první těsto při vyvalování trhalo určitě nebylo tím, že byste s těstem pracovala až večer. Napadlo mě ale, jestli jste neměla špatnou mouku. Stalo se mi ti tak předloni, že mouka měla málo lepku (tak mi to aspoň říkala moje tchýně, která je v pečení přebornice) nebo co a úplně z toho tekl tuk, válet to nešlo a vykrajovat už vůbec ne tak se měly naše slepice dobře. :-) No tak si z toho nic nedělejte. Snad si už pochutnáváte na nové várce. (zajic)
stejmi 5. 12. 2008, 23:14
@Starucha2 Druhé těsto mám v lednici, je to hoooodně podobný recept, jen dva žloutky navíc a sousedka se dušovala, že těsto vždy bylo, je a určitě bude perfektní ;-), jestli ne, tak na ni vlítnu (hadka). Jinak mouku používám stále stejnou - je to hladká mouka Penam.... nikdy nebyly problémy... uvidíme, toto těsto se má nechat jeden den uležet, takže zítra hurá k válečku a k vykrajovátkům... :-)
moninani 7. 12. 2008, 16:11
@stejmi Míšo,nic si z toho nedělejte,mám tento recept na linecké už několik let,včera jsem udělala těsto ze tří dávek,dnes jsem chtěla vykrajovat,nejdeto,lepí se to,trhá,jediná možnost je vyválet placku mezi dvě folie,dát na chvilku do mražáku a ztuhlé vykrajovat...Na to jsem ale dnes moc líná,tak z těsta dělám košíčky a cpu je do formiček na rohlíčky(slepím marmeládou a konce omočím v čokoládě).A mouku mám Penam,stejně jako Vy...
gabana 5. 12. 2008, 18:24
@stejmi Já tedy byla na tom také stejně,ale potom,když zase z ledničky povolilo,tak už se s ním dělalo hezky. (Y)Jinak proti lepení jsem pomoučnila hladkou moukou a bylo fajn. (L)
stejmi 5. 12. 2008, 23:17
@gabana Gábi, já ho měla taky pěkně povolené a taky jsem si sypala hladkou mouku.... fakt nevím, jsem pako, no :-(... jinak chuťově je to super (jezisek), ale vzhledově (N)
gabana 6. 12. 2008, 21:11
@stejmi Tak nic,beru zpět :-S Dneska jsem udělala další várku a zrovna dvojitou a přesně jak píšete 8o| 8o| 8o| Těsto se lepí nejde pořádně vyválet,trhá se mi. :-@ No něco jsem z nich nakonec vytvořila,ale nervy mám v kýblu 8-| Útěchou mi je,že jsou opravdu chutově naprosto dokonalé (Y) (Y) (Y) (zajic) (zajic) (zajic)No jsem prostě na pečení antitalent ;-) ;-) ;-)
stejmi 7. 12. 2008, 0:10
@gabana :-| Jé, to je mně líto..... lepší, když jsou v kýblu nervy, než to těsto... ;-), je fakt, že chuťově je to super..... přesně - antitalent, takhle se hodnotím i já, ačkoliv perníčky, kokosky i rohlíčky mám fakt dobrý !!! :-$ :-$
PÁRátko 7. 12. 2008, 15:50
@stejmi Dobrý den.Fakt nevím v čem je chyba :-S.Já jsem je pekla včera,z dvojité dávky a šlo mě to výborně a to nejsem žádná přebornice v pečení.Netuším jak Vám poradit,vše už tady bylo napsáno.A tím,že těsto jste měla delší čas v lednici to není,já jsem je dělala v pátek odpoledne a pekla jsem včera dopoledne a doopravdy bez problémů.Válet a vykrajovat jsem je začala asi půl hoďky po vytažení z lednice,vál i váleček opakovaně posypávám hl.moukou.jinak už nevím co poradit.
mimik 3. 12. 2008, 20:18
Leni, to máslo uplně rozpuštěné nebo jen změklé??
PÁRátko 7. 12. 2008, 15:24
@mimik Máslo nechte jen chvilku povolit,nedávejte je úplně studené,ale né i úplně rozpuštěné (jidlo).
vendulak 3. 12. 2008, 20:14
Potvrzuju, že se s těstem pracovalo moc dobře (clamp) (clamp) i po několikátem vykrajování se nedrolilo (Y)
Baris 3. 12. 2008, 10:41
No tak Vám teda řeknu,že tohle těsto je něco fantastického.Udělala jsem si ho v pondělí večer a dnes jsem pekla,tak krásně se mi s ním pracuje a ještě je tak vynikající,jemné vonavé křehké....no snad mi to rodinka nesní do Vánoc, (zajic) (zajic) (smich) (smich),to bych je musela (facky).Udělala jsem z toho Vašeho těsta také ty ježky co jsou zde na MMB http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=7103----- a je to lahudka.Děkuji, že jste se podělila s námi, pečícími matkami..... (L) Barbora
martanov 26. 11. 2008, 20:27
Vyzkoušíme :-) :-) :-) Bude určitě super |:o) |:o) |:o)
mišus 22. 11. 2008, 18:45
I když je ještě brzo péct na Vánoce, tak jsem Váš receptík zkusila. Koupila jsem si totiž nová vykrajovátka. Musím říct, že s těstem se pracovalo velice dobře a výsledek chutnal. Děkuji! (clamp) (Y)
PÁRátko 23. 11. 2008, 10:10
@mišus Tak to jsem ráda,že jste spokojená :-$.Já je peču i během roku,nejen na Vánoce,naše dětičky (X) (Z) je mají moc rádi,takže při výrobě pomáhají,což je sice někdy o nervy :-D,protože se hádají (facky) kdo bude válet a kdo vykrajovat,ale nakonec jsou spokojeni,že mají cukroví vlastní výroby ;-).
Ketty12 20. 11. 2008, 22:51
a to máslo tam je nutnost a nebo může být Hera??? děkujíííííííííí |:o) |:o) |:o)
PÁRátko 21. 11. 2008, 17:57
@Ketty12 Je úplně jedno jestli je to máslo,hera,lukana,stela...prostě něco na pečení :-D
Ketty12 20. 11. 2008, 22:48
Tak to vyzkouším (Y) (Y) díky moc a pak se ozvu a písnu jak mi to dopaddlo (Y) zatím se mi vždycky těsto trhalo a lepilo ať už sem dělala jakýkoliv vykrajované a už sem z toho dost nešťastná a u takovýho těsta pak ani člověk nemá trpělivost, :-$ :-$ tak díky a zatím ahojky zdravím všechny co by třeba mi chtěli písnout a poradit tak můžete i na Bersy@seznam.cz moc děkujíííí (L) (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie