(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Ďábelské fazole Roye Beana
Potřebné ingredience
olej, cibule, slanina, uzené maso nebo kabanos, pivo, mletá sušená zelenina, curry, celerová sůl, paprika, chilli, bengálský pepř a muškát (nemusí být), rajčata nebo tomatový protlak, jemná hořčice, vařené bílé fazole
Postup přípravy
Roy Bean byl prakticky z fazolí živ. Během svého dlouholetého monotématického jídelníčku se v přípravě různých fazolí tak zdokonalil, že jakmile byl v některém západním či východním saloonu odhalen, nedal šerif jinak, než že musel Roy vyvařovat pro všechny hosty 10 dní nebo jít na 3 týdny do cely. A tak Roy většinou vařil a vymýšlel nové a nové fazolové delikatesy.
Nejrozšířenější jsou ĎÁBELSKÉ FAZOLE
2 - 3 velké cibule nasekáme a necháme mírně osmahnout na oleji. Přidáme na kostky nakrájenou slaninu a uzené maso nebo kabanos. Asi 3 minuty smažíme a pak zalijeme pivem, přidáme koření ( Roy nejčastěji kořenil mletou sušenou zeleninou nebo použil curry, celerovou sůl, papriku, chilli - to je důležité - ,bengálský pepř a muškát ), nakrájená rajčata nebo tomatový protlak, jemnou hořčici a samozřejmě vařené bílé fazole. Jako přílohu podával Roy chléb.
Kolik čeho - na to si mamky musíte přijít samy, já to dělám stále od oka - fazole musí být pořádně ostré proto dítkám raději uvařte krupici. Je to moc a moc dobré a zatím jsem se shledala vždy jen s kladnými ohlasy. Vařívám jich vždy kotel i pro sousedy a málem mi to snědí i s hrncem. Takže přeji " dobrou chuť "
Nejrozšířenější jsou ĎÁBELSKÉ FAZOLE
2 - 3 velké cibule nasekáme a necháme mírně osmahnout na oleji. Přidáme na kostky nakrájenou slaninu a uzené maso nebo kabanos. Asi 3 minuty smažíme a pak zalijeme pivem, přidáme koření ( Roy nejčastěji kořenil mletou sušenou zeleninou nebo použil curry, celerovou sůl, papriku, chilli - to je důležité - ,bengálský pepř a muškát ), nakrájená rajčata nebo tomatový protlak, jemnou hořčici a samozřejmě vařené bílé fazole. Jako přílohu podával Roy chléb.
Kolik čeho - na to si mamky musíte přijít samy, já to dělám stále od oka - fazole musí být pořádně ostré proto dítkám raději uvařte krupici. Je to moc a moc dobré a zatím jsem se shledala vždy jen s kladnými ohlasy. Vařívám jich vždy kotel i pro sousedy a málem mi to snědí i s hrncem. Takže přeji " dobrou chuť "
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

beruška.moje
(upraveno)
24. 1. 2007, 7:36




nahlásit