(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Fazole se zelím
Potřebné ingredience
asi 30 dkg bílé fazole
1 sklenice sterilovaného zelí
libová anglická slanina
polohrubá mouka na zahuštění
Postup přípravy
Uvařím bílé fazole v osolené vodě do měkka.Ve druhém hrnci dám dusit 1 velkou zavařovačku sterilovaného zelí - nejlepší je Znojmia nebo Hamé.To zelí necedit a nalít se šťávou z něj a přilít asi 1 zavařovačku vody.
Až je voda z větší části vydušená přidám uvařené fazole i s částí vody,ve které se vařily a hooooodně anglické slaniny pokrájené na kostičky,kterou jsem si opražila( osmažit hodně pokřupava ) na pánvi vedle.Tu slaninu tam naliju i s tím sádlem co pustila a podle potřeby dohustím vodou s polohrubou moukou.Ta anglická by měla být libová nebo se dá přidat např.uzená krkovička - hlavně nešetřit s množstvím.Podávám to s čerstvým chlebem.
U nás veeeelmi oblíbené jídlo.Sklízí velký úspěch u známých,kteří měli to štěstí a mohli ochutnat.Jinak manžel zasedne a neodejde dokud to postupně vše nesbaští.Nejlepší je to den uleželé,ale to málokdy vydrží. Jen ty noci s levitující peřinou jsou krušné.)))))
Až je voda z větší části vydušená přidám uvařené fazole i s částí vody,ve které se vařily a hooooodně anglické slaniny pokrájené na kostičky,kterou jsem si opražila( osmažit hodně pokřupava ) na pánvi vedle.Tu slaninu tam naliju i s tím sádlem co pustila a podle potřeby dohustím vodou s polohrubou moukou.Ta anglická by měla být libová nebo se dá přidat např.uzená krkovička - hlavně nešetřit s množstvím.Podávám to s čerstvým chlebem.
U nás veeeelmi oblíbené jídlo.Sklízí velký úspěch u známých,kteří měli to štěstí a mohli ochutnat.Jinak manžel zasedne a neodejde dokud to postupně vše nesbaští.Nejlepší je to den uleželé,ale to málokdy vydrží. Jen ty noci s levitující peřinou jsou krušné.)))))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé