(recept
si oblíbilo 853 návštěvníků)
Vynikající věnečky které se vždy povedou!!!!!!!

Potřebné ingredience
Voda 16dkg. ,olej 12 dkg. ,hladká mouka 16dkg. ,špetka soli,5vajec
Postup přípravy
Vodu, olej a špetku soli přivedeme k varu a přisypeme hladkou mouku.Mícháme až se těsto nelepí.Potom necháme chvilinku odstát a vmícháme postupně 5 vajec.Stříkáme na vymazaný plech do tvarů věnečků.Před pečením pokropíme studenou vodou(věnečky lépe naskočí).Pečeme na 200 stupňů cca 15-20min.Až věnečky vyskočí troubu na pár sekund pootevřeme abychom vypustili páru.Plníme krémem.Hlavně nespléct poměr vody a oleje protože pak by Vám věnečky nenaskočili a spíše by se smažili :-(
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

andrejka12
(upraveno)
20. 4. 2022, 19:22
Dobrý den, děkuji za recept! Těším se, že brzy vyzkouším. Snad se mi povede.

nahlásit
karma75
(upraveno)
30. 5. 2018, 9:23
Těsto krásně vyběhlo, chuťově také velmi dobré. Věnečky se povedly

nahlásit
kairin
(upraveno)
27. 12. 2017, 9:14
Proč se má otevírat trouba, aby vyskočila pára, když právě u odpalovaného těsta cukráři varují pře jejím otevíráním, jinak by prý spadlo?
nahlásit
JS4
(upraveno)
25. 12. 2017, 20:13

nahlásit

ivana2076
(upraveno)
5. 7. 2017, 12:22
Dobrý den, prosím, když věnečky potřebuji na zítra odpoledne, je lepší je naplnit večer nebo až zítra dopoledne? Jde mi o to, ať moc nezvlhnou nebo se krém nerokydne ... Děkuji za rekace všech přítomných

nahlásit

bjara
(upraveno)
13. 5. 2017, 18:12







nahlásit

BLANKA
(upraveno)
5. 5. 2017, 19:02



nahlásit

Vlaďosek
(upraveno)
27. 6. 2016, 20:00
Tak jsem poprvé v životě vyzkoušela věnečky (nevím, proč jsem se bála odpalovaného těsta). Prostudovala jsem tady i komentáře a držela se všech rad a musím napsat, že věnečky se krásně povedly
, bylo jich hodně, krém vyšel přesně
, měla jsem s nimi velký úspěch
Takže určitě jsem nepekla naposledy, děkuji zas recept
Vlaďka








nahlásit

Kunčice
(upraveno)
15. 12. 2015, 10:56
Milá paní Veroniko, tak jsem zrovna včera zkoušela Vaše věnečky. Musím říct, že jsem postupovala podle receptu a poměry fakt nezaměnila. Odpalované těsto jsem již dělala, vypadalo dost mastně. Věnečky krásně vyběhly, ale po 15 minutách v troubě jsem je vyndala a byly křupavé. Moji kluci se na ně vrhly a snědly je se sýrem lučinového typu. Druhý plech jsem tedy nechala jen 12 minut a spadli mi. Tak tedy fakt netuším, kde se stala chyba. Přišlo mi , že 200 stupnů je moc. Určitě věnečky příště vyzkouším, ale bohužel Váš recept už to nebude.
nahlásit
libuno
(upraveno)
3. 2. 2016, 21:05
@Kunčice
Dobrý den paní Alexandro, také já jsem dnes dělala věnečky podle výše uvedeného receptu. Srdce mi bušilo, aby se věnečky povedly. Máte pravdu v tom, že těsto je mastné. I já byla v šoku. Takže šup s těstem do chladna., musí být vskutku chladné! Super, vše OK. Vyšleháno s vejci, dáno do sáčku, nastříkáno na plech. Trouba na 200°C, plecháček s vodou, žádné stříkání vody na plech. Na plecháček s vodou nedám dopustit!. U kynutého těsta, listového těsta - skutečně ověřeno! Nejsem z oboru. Věnečky jako od cukráře. A víte, co by Vám řekl můj syn. "Mami, Tobě se to nepovedlo, protože to nebylo pečeno s láskou." Věřím, že to ještě jednou zkusíte. Hezký den. L.
nahlásit
evincz87
(upraveno)
24. 8. 2015, 15:59
dělala jsem je přesně podle návodu a napoprvé se mi vážně povedly. I manžel mě pochválil
děkuji za receptík
. krém mi krásně vyšel na celou dávku věnečků. poslechla jsem postřeh jedné maminky ( s kastrolkem do trouby) a krásně vyběhly, perfektně se daly rozřezat, netrhaly se a krém je jemný a hlavně si jej každý může ochutit podle sebe


nahlásit
jaciz
(upraveno)
4. 8. 2015, 2:47

nahlásit
rapusatko
(upraveno)
21. 5. 2015, 14:58
Dobrý den paní Veroniko,stačí jedna dávka krému na jednu dávku věnečků?Děkuji
nahlásit
tede25
(upraveno)
4. 2. 2015, 18:53
Výborné, perfektně se povedly, dělala jsem větrníky a krásně vyskočily. Děkuji

nahlásit
jafoslav
(upraveno)
4. 2. 2015, 10:19
Krém som našla na stránke p. Veroniky a znie 05 l mlieka a 2 vanilkové pudingy uvariť bez cukru. Nechať vychladnúť. V miske ušľahať celé maslo, pridať vanilkový cukor, práškový cukor a nakoniec pudingy a rum. Cukor a rum podľa chuti.
nahlásit
Repetka
(upraveno)
4. 2. 2015, 9:03
Paní Veroniko, recept je sice možná chutný, ale nechápu proč píšete vodu a olej v dekagramech, když jednodušší je to napsat např. v deckách a nebo např. půl hrnečku. Jsou tu i začínající kuchařky a mohly by s tím mít problém. A někdo zde píše, že krém byl super, ale já bohužel recept na váš krém v receptu nenašla. Mohla byste mě na nějaký váš krém odkázat. Děkuji. Sára
nahlásit
srneckova
(upraveno)
3. 2. 2015, 21:42
jsou moc dobré



nahlásit
Vocka3
(upraveno)
3. 2. 2015, 15:41
Dobrý den, a receptík na ten krém naleznu kde..nikde ho nevidím. Děkuji
nahlásit

tulipanka
(upraveno)
26. 10. 2014, 9:04



nahlásit

Paluna
(upraveno)
25. 10. 2014, 23:37



nahlásit
Luca_ul
(upraveno)
25. 10. 2014, 20:53
Naprosto luxusní recept na věnečky a o krému nemluvím. Moc moc doporučuji, všichni si pochutnali.
nahlásit