(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Beruška - první pokus z marshmallows

Potřebné ingredience
Korpus mramorový dle zdejší inzerentky ONASI, stejně tak marcipán z marshmallows, http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=8873 ********
krém Milena dle inzerentky MEGAA http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=15218
Postup přípravy
Některé informace mi tu chyběly, když jsem plánovala dortík pro dcérku k prvním narozeninám,
takže si je tu dodám:-)
korpus jsem dělala větší, do 25 cm formy, zvětšila o 1/4 množství všech ingrediencí.
Krém Milena jsem šlehala nad párou 10 minut, pak dala půl másla a půl stely - krém není tak těžký, a je fakt vynikající:-)
Potahová hmota - marcipán mléčný se mi v lednu, když jsem dělala dortík pro starší krasavici, třikrát totálně roztekl, takže jsem vsadila na marshmallows a neprohloupila:-) sice jsem s tím málem mrskla, jak se první várka lepila, ale dopadlo to nakonec super!
jen pro ty, které jsou stejné začátečnice jako já - barvu nejdřív do trošky vody, kde se pořádně nechá rozpustit, potom teprve barvit hmotu... no, nakonec to dopadlo:-) jen ta černá je nějaká hnědá, ale je to takto myslím i hezčí, nevypadá tak uměle.
tvar berušky je dělaný z kulatého korpusu, dva protilehlé boky jsem trochu skrojila, aby vznikl ovál, na hlavu trochu víc, a odkrojky použila na krovky.
celkem mi dort zabral hodinu přípravy korpusu + 45 minut pečení, krém půl hodiny, okrajování korpusu plus mazání krémem - půl hodiny. příprava potahu - 1,5 hodiny, potahování a zdobení 1 hodina.
na potah jsem spotřebovala 1 pytlík marshmallows 90 g a půl pytlíku pěnových bonbónů z lidlu (takže 150 g), půl kila práškového cukru a nějaké sušené mléko, asi 200 g, ale to jsem použila jen na první dvě várky, pak už jen cukr. a zbyla mi marcipánu jen troška, vše jsem spotřebovala...
a taky jsem si spočítala, na kolik ta sranda vyšla - korpus cca 60 Kč, krém cca 45 Kč, potah 35 Kč.
takže oproti 500 za hotový dort... jen těch 5 hodin práce..:-)
a jinak díky moc za inspiraci zde, bez ní bych skončila zas u svého pudinkového roztíkajícího se krému a následně dortu...
takže si je tu dodám:-)
korpus jsem dělala větší, do 25 cm formy, zvětšila o 1/4 množství všech ingrediencí.
Krém Milena jsem šlehala nad párou 10 minut, pak dala půl másla a půl stely - krém není tak těžký, a je fakt vynikající:-)
Potahová hmota - marcipán mléčný se mi v lednu, když jsem dělala dortík pro starší krasavici, třikrát totálně roztekl, takže jsem vsadila na marshmallows a neprohloupila:-) sice jsem s tím málem mrskla, jak se první várka lepila, ale dopadlo to nakonec super!
jen pro ty, které jsou stejné začátečnice jako já - barvu nejdřív do trošky vody, kde se pořádně nechá rozpustit, potom teprve barvit hmotu... no, nakonec to dopadlo:-) jen ta černá je nějaká hnědá, ale je to takto myslím i hezčí, nevypadá tak uměle.
tvar berušky je dělaný z kulatého korpusu, dva protilehlé boky jsem trochu skrojila, aby vznikl ovál, na hlavu trochu víc, a odkrojky použila na krovky.
celkem mi dort zabral hodinu přípravy korpusu + 45 minut pečení, krém půl hodiny, okrajování korpusu plus mazání krémem - půl hodiny. příprava potahu - 1,5 hodiny, potahování a zdobení 1 hodina.
na potah jsem spotřebovala 1 pytlík marshmallows 90 g a půl pytlíku pěnových bonbónů z lidlu (takže 150 g), půl kila práškového cukru a nějaké sušené mléko, asi 200 g, ale to jsem použila jen na první dvě várky, pak už jen cukr. a zbyla mi marcipánu jen troška, vše jsem spotřebovala...
a taky jsem si spočítala, na kolik ta sranda vyšla - korpus cca 60 Kč, krém cca 45 Kč, potah 35 Kč.
takže oproti 500 za hotový dort... jen těch 5 hodin práce..:-)
a jinak díky moc za inspiraci zde, bez ní bych skončila zas u svého pudinkového roztíkajícího se krému a následně dortu...

mramorový korpus

pomatlaný tvar berušky

polotovar

zvrchu

zezadu

oslavenec nevěří svým očím:-)

oslavenec degustuje

a na řezu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Ezop
(upraveno)
15. 7. 2009, 23:01
TAK BERUŠKA JE SUPER,MOC SE VAM POVEDLA.
A ČÍM JSTE LEPILA TY PUNTÍKY ATD?





nahlásit
marfanov
(upraveno)
6. 8. 2009, 16:37
@Ezop
pozdě, ale přece
) potřu vodou, drží to samo - ten cukr a solamyl se spolu nějak kamarádí, takže to hezky chytne. mám v receptech i jiné dortíky, tak mrkněte - je to všechno stejný postup.

nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
10. 11. 2008, 10:11
Krásná beruška


nahlásit

muchlanek
(upraveno)
7. 11. 2008, 23:00
Jste šikulka


nahlásit

janina74
(upraveno)
7. 11. 2008, 21:28






nahlásit

Dermajetics
(upraveno)
7. 11. 2008, 19:38
povedená beruška




nahlásit
marfanov
(upraveno)
7. 11. 2008, 19:57
@Dermajetics
díky díky díky všem

nahlásit

pelda77
(upraveno)
7. 11. 2008, 19:13








nahlásit

pralinka66
(upraveno)
7. 11. 2008, 18:55
Kam poletíš beruško......?
Je nádherná!!!!!!
















nahlásit

jelec
(upraveno)
7. 11. 2008, 18:52






nahlásit