(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Rychlá kakaová buchta
Potřebné ingredience
250g cukru krupice,
250g másla,
250g hladké mouky (zrovna doma jsem neměla, tak sem dala z velké části polohrubou)
80g kakaa (měla jsem jen asi 30g)
6 vajec
POLEVA: 300g práškového cukru,
1 lžiíce rumu (nemusí být)
1lžička oleje,
a šťáva z vymačkaného citronu (1-2 citrony)
Postup přípravy
Vejce rozdělte na žloutky a bílky. z bílků ušlejhjet sníh. žloutky s cukrem utřete n jemnou pěnu, zapracujte změklé málo a kakao. Poté střídavě přidávajte prosetou mouku a ušlehaný sníh.
Těsto vlijte do pekáče vyloženého pečícím papírem a upečte v předehřáté troubě.
Po vychladnutí potřete polevou.
Tento recept je z časopisu Albert a jsou z buchy vykrajovaný hvězdičky, ale mi jsme snědli jako normoš buchtu. Fakt výborný. Rychle upečený, je sytý a příliš se nedrobí :-)
Těsto vlijte do pekáče vyloženého pečícím papírem a upečte v předehřáté troubě.
Po vychladnutí potřete polevou.
Tento recept je z časopisu Albert a jsou z buchy vykrajovaný hvězdičky, ale mi jsme snědli jako normoš buchtu. Fakt výborný. Rychle upečený, je sytý a příliš se nedrobí :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé