Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 29 návštěvníků)

Jablečný moučník s pudinkem

0.0
Jablečný moučník s pudinkem

Potřebné ingredience

1 balíček (500g) listového těsta, 1 balíček dětských piškotů, 4větší nasrouhaná jablka, cukr, skořice, vanilkoví pudink(uvařený), vejce na potření

Postup přípravy

Listové těsto rozdělíme na dvě půlky a rozválíme je ve tvaru koláče. Vymažeme koláčovou formu a vysypeme hrubou moukou. Jednu část rozváleného těsta dáme do formy a propícháme jí vidličkou. Teď vyskládáme formu piškoty, tak aby zakryly dno, na piškoty dáme nastrouhaná jablka, která pocukrujeme a posypeme skořicí. Teď si uvaříme pudink, podle klasického postupu a ihned po uvaření vlijeme na jablka. Koláč přikrejeme druhou půlkou těsta, kterou jsme si rozváleli hned na začátku, přesahující okraje odřízneme. Nyní potřeme rozšlehaným vajíčkem a pro vylepšení ze zbylého těsta rozválíme placku, zkteré vykrajovátkem vykrájíme třeba srdíčka a položíme je na koláč. Nezapomeňme také potřít ty srdíčka. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při mírném plaménku do zlatova. Koláč je velice jednoduchý a rychlý.
PŘEJI DOBROU CHUŤ

Na těsto půklademe piškoty, tak aby zakryly dno.

Na piškoty přijdou nastrohaná jablka, která posypeme cukrem a skořicí.

Přez nalitý pudink dáme druhou polovinu těsta, kterou potřeme vajíčkem a odřízneme přesahující tězto. Můžem vylepšit vykrájenými srdíčky ze zbylého těsta.

A teď už zbývá popřát jen dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

bubík4 5. 2. 2007, 13:55
Jé já ho dělám takhle http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=1211&user=13130 Ale do té kulaté formy to je dobrý nápad a máte to navrch hezky nazdobené (clamp)
2Káčka 5. 2. 2007, 12:16
(Y) (Y) (Y) Díky za super tip, nejsem žádnej velkej pekař, ale tohle bylo lehké, rychlé a hlavně výýýýborné!!!! Včera jsem upekla a dnes je snězeno!!! (Y) (Y) (Y)
fimfulína 5. 2. 2007, 13:44
@2Káčka Jsem ráda že Vám a Vaší rodině chutnalo, ale hlavně, že nic nezbylo. Mám i jiné rychlé a hlavně chutné recepty, koukněte se, stojí to zato. (L) (clamp) (Y)
lase 3. 2. 2007, 21:54
Já moc děkuji za připomenutý recept, kdysi jsem koláč dělávala a pak na něj úplně zapomněla. Určitě brzo uděláme (F)
SugarRose 3. 2. 2007, 13:58
Zuzko, musím říct, že koláč vypadá náááádherně. Miluji lískové těsto a v této kombinaci to musí být mňamka. Určitě hned vyzkouším (clamp)
fimfulína 3. 2. 2007, 14:13
@SugarRose Jsem moc ráda že se Vám líbí. Taková milá slůvka vždy potěší. Věřím že Vám a celé Vaší rodině bude moc chutnat. (child1) (child1) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie