Zobrazit přihlášovací formulář

Nápoje, drinky

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

"Ajer koňak" jak se říká u nás (Vaječný koňak)

0.0
"Ajer koňak" jak se říká u nás (Vaječný koňak)

Potřebné ingredience

1 salko, 2 tatra mléka, 4-5 žloutků (záleží jak máte malé vajíčka), na každý žloutek 1 vanilkový cukr, tudiž 4-5van.cukru, rum

Postup přípravy

Nejlépe ponorným mizérem nebo jiným elek.zařízením, aby se vajíčko a van.cukr dobře rozmíchal a vše promíchalo v báječný likér.

Začínáme žloutkem a vanil.cukrem, potom přilíváme salko, tatra mléko . Vydržíme aspoň 2-3minutky šlehat abychom měli jistotu. Nakonec na tohle množství cca 0,5l rumu. Ale Vše samozřejmě podle Vaši chuti. Pokud chcete i pro děti, tak bez rumu. Já letos trošku přelila rumu, tak je ho hodně a je řidčí. Ale takové optimální množství je cca 0,5l.

...........

.......

již přidáno salko i tatra

rum

přelijeme a uchováme v ledničce

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 11. 11. 2015, 18:31
(Y)asi zkusím :-)
Dermajetics 14. 11. 2015, 20:01
@lidare Napište jak se povedlo :-) (Y)
LucOss 15. 12. 2008, 20:22
Milá Blani, moc chválíme s manžou vaječňáček. Je moc povedený , polovina už zmizla a to nejsou zdaleka vánoce. Takže bude druhé kolo (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)Jsi (Y). Děkujeme s Ellinkou za přání |:o) (kytara)
LucOss 13. 12. 2008, 21:40
Právě jsme vyzkoušeli, manžel šlehal a dochucoval, nedávali jsme tedy celý půl litr rumu o trošku míň, ale je skvěléééééj ;-) (Y) (Y) (Y)
Dermajetics 13. 12. 2008, 22:17
@LucOss Luci tak to jsem ráda, že se povedl (Y) A určitě budeš dělat brzo novou dávku jak budete s manžílkem ucucávat ;-) (D) Jinak přeji Všechno nejlepší k svátku (F) (F) (F) (L) a pusinku Elince (hello)
Illen 5. 12. 2008, 20:15
(F) Blani, pokud chcete vyzkoušet vaječný koňak šlehaný v horké vodní lázni, podívejte se prosím do mých receptů. Dříve jsem dělala vaječný koňak jen šlehaný ve šlehači, ale jednou jsem u přítelkyně Aničky ochutnala právě tepelně upravený, který má výhodu, že je krémovité konzistence. Od té doby už jiný nedělám. Největším konzumentem je manžel, který se obslouží i sám a sólo. Dcera to moc dobře ví a tak se stává, že tatínkovi s radostí koňak udělá. Možná někdy vyzkoušíte. Mějte se moc hezky. Krásné Vánoce Vaší rodince přeje Ilona (F) (banky) (andel) (F) (banky) (andel) (F) (banky) (andel) (F)
Dermajetics 5. 12. 2008, 20:57
@Illen Ilonku děkuji, už jsem jukla a uložila, určitě vyzkouším :-) (Y) :-) Já vaječňák taky miluju, takže si klidně taky naliju sama a srkám ;-) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie