(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Tarohový desert z pořadu Sama doma - JEDNODUCHÝ A VYNIKAJÍCÍ

Potřebné ingredience
500 g tvarohu (nejlépe vaničkový zelený z Madety), 200 ml čerstvé pomerančové šťávy, 80 g vypeckovaných datlí, 40 g hnědého cukru, 4 lžíce kakaa (prášek, nikoliv slazeného - Granko, apod.)
Postup přípravy
Vypeckované a na kousky nakrájené datle smícháme s cukrem, kakaem a přidáme čerstvě vymačkanou pomerančovou šťávu (mě na to stačily 2 pomeranče). Necháme alespoň 24 hodin odležet v lednici. Poté vyšleháme tvaroh (kupuji středně tučný - je chuťově lepší). Do poháru dáme 125g tvarohu a polijeme omáčkou. Tento recept bude chutnat hlavně těm, co mají rádi chuť pomeranče a čokolády. Recept je z Tvarohové kuchařky paní Lenky Požárové. Desert připravovala v pořadu Sama doma a já jsem neodolala!

Ještě jiný pohled!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Lavanda
(upraveno)
3. 1. 2009, 16:52
Tento tvaroh s polevou je opravdu něco úžasného a to jak na chuť tak i vzhledově.
Na ten pořad jsem zrovinka koukala a recept si napsala. Chce to opravdu nechat min. 24 hod. odležet, pak je to krásně krémovité. Dělala jsem i návštěvě a mělo to obrovský úspěch








nahlásit