Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 23 návštěvníků)

Duté ořechové rohlíčky

0.0
Duté ořechové rohlíčky

Potřebné ingredience

Těsto:250g moučkového cukru, 100g hladké mouky, 125g mletých ořechů (vlašské)¨, 125g másla (Hera), 1 malá lžička jedlé sody
Poleva: 100g čokolády na vaření, 30g ztuženého tuku

Postup přípravy

Vše zpracujeme v těsto, vtlačujeme do formiček (zarovnané) a pečeme pozvolna ve vyhřáté troubě, asi 150st. Pečeme tak dlouho, až se rohlíčky nafouknou a začnou chytat zlatavou barvičku. Rohlíčky se díky sodě hezky nafouknou a jsou duté. Z formiček jdou krásně ven. Z jedné dávky je asi 70ks rohlíčků.

Poleva: Kousky čokolády a tuk rozpustíme ve vodní lázni a vymícháme do hladka. Konce rohlíčků pak namáčíme do čokoládové polevy a klademe na pečící papír (jdou lépe odlepit). Jsou jemné, rozplývají se na jazyku, můžou se hned konzumovat. :-))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Amorecek 15. 12. 2014, 22:42
Děkuji za recept, právě je dopékám a nemají chybu :-). Přeji krásní Vánoce (banky).
zdeja 20. 12. 2012, 14:10
Jsou opravdu super, minulý rok jsem je taky pekla hned dala do oblíbených, protože jsou bezkonkurenční, opravdu moc dobré. Vyklápět jdou velice dobře, peču ne moc rychle, jak se nafouknou, tak ještě peču tak 3-4 minutky a hotovo. Na plechu nechám formičky chvilku stát, pak jen Ťuknu a jsou hned venku, nebo jdou i rukou vyndat, protože jak se někde dá více těsta tak trošku jakoby "přetečou", vezmu za kraj a jsou venku. Opravdu to stojí za to je udělat. Přeji krásné vánoce a ať se podaří. (banky) (banky) (banky) (banky)
Misulek1 20. 12. 2012, 12:38
Díky za super recept. Pekla jsem podle vás i minulý rok a jsem si jistá, že tyto rohlíčky již budu péct každý rok. Ubírám ale cukr, toho je tam na nás až příliš. Loni jsem zkusila i kokosovou variantu, ořechové jsounale nejlepší. Pokaždé trnu zda půjdou z formiček a znovu se nastačím divit, že jdou úplně bez násilí a přitom se nepolámou.
Alata 20. 12. 2012, 10:47
Tak smůla +o( +o( +o( +o( +o( +o( +o( +o(tak jsem asi dutá já,vůbec mi nešli vyklopit z formiček,nafoukli se ,pak ještě v troubě splaskly a v závěru jsem je nedostala ven,ach jo |-) |-) |-)
MíšaS.+2 13. 12. 2009, 12:24
Právě jsem rohlíčky upekla a jsou super (clamp) (clamp). U nás je pekla babička, když ještě mohla a doufám,že jí udělám radost, až je přinesu ochutnat :-$ :-$. Těsto je prima, hezky se s ním pracuje, i když se trošku drobí. Ale ve formičkách drží dobře a vyklápí se luxusně (Y) (Y) (Y). Díky za recpet. Hezké Vánoce (stromecek) (stromecek).
zuzan 16. 12. 2008, 17:20
DObrý den, tento receptík znám s kokosem. Místo ořechů kokos, kdo ho miluje, neprohloupí!!! Jsou také dobré, ale vyzkouším je i s oříšky (Y) (Y) (Y). Zuzana
Kocuska 16. 12. 2008, 21:51
@zuzan Tak to taky vyzkouším s tím kokosem, protože tyto rohlíčky jsou u nás oblíbené a fakt jsou vynikající (clamp) (clamp) Děkuji za další inspiraci (L) (K)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie