Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Vyfukované rohlíčky - velmi křehké a trvanlivé

0.0
Vyfukované rohlíčky - velmi křehké a trvanlivé

Potřebné ingredience

25dkg Hery
25dkg mletých oříšků
25dkg polohr. mouky
50dkg cukru moučka
1 polévková lžíce Amonia - cukrářské droždí, celým názvem Hydrogenuhličitan amonný potravinářský

Postup přípravy

Vše zpracujeme v těsto, které je trochu drobivější, ale toho se nelekejte. Plníme do formiček - nejlépe rohlíčků nebo nějaké jiné drobné velikosti. Pečeme ve středně vyhřáté troubě a po upečení je chvilku necháme zchladnout a pak vyklápíme. POZOR!!! Pro chronické ujídavače těsta ( jako jsem já) ... N*E*U*J*Í*D*A*T T*Ě*S*T*O !!!!!! Hlavně hlídejte děti, sice se jim nic nestane, ale budou děsně prskat a ty menší určitě plakat. Při pečení to trošku smrdí, jak se ten čpavek vypéká, ale nebojte, po upečení po něm nebude ani památka.
Toto cukroví nepatří mezi esteticky nejkrásnější, ale je moje nejmilejší, z tatíře vždycky mizí mezi prvními a je úplně super křehké. Zdobím tak, že potřu půlku čokoládovou polevou - viz. foto.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jazumi 15. 12. 2008, 17:07
*-) *-) to hydrogenuhličitan zní hrozně :-o - není to zdraví škodlivé ???? ..... já dělám podobné rohlíčky : http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=2345&user=9016 (F) (F) (F) (F)
danima3 15. 12. 2008, 20:16
@jazumi jinak hydrogenuhličitan je i soda, která se papká na žáhu ;-) takže fakt nic jedovatýho
danima3 15. 12. 2008, 20:09
@jazumi Jani - škodlivé to fakt není... taky se tomu říká pekařské kvasnice ;-) dělají se z toho třeba i rakvičky v cukrárně .. ale jinak - ten amoniak se všechen vypeče, takže v hotovém cukroví už pak není, je tam jen kvůli tomu vyfouknutí (Y) a já se tohohle cukroví můžu ucpat, proto ho sem dávám, recept mám ze švárovy svatby, kde mi ( a nejen mně) to strašně chutnalo (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie