Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Drožďová polévka

0.0
Drožďová polévka

Potřebné ingredience

1 kostka kvasnic, 1 mrkev, dětská krupice, pohanka lámanka, masox nebo vegetu, voda, olivový olej, 1 vejce

Postup přípravy

Polévka je vhodná i pro děti - můj syn ji jí snad už od 1,5ročku.
===========================================================
Na trošce olivového oleje orestujeme mrkvičku - kterou jsme nastrouhali na největší slzičce. Stačí krátce, aby mrkvička pustila barvu. Pak přidáme kostku droždí, aby se rozpustila a udělala takovou kašičku.Zaliijeme vodou. Dochutíme masoxem, nebo vegetou nebo jen solí. Záleží zda máte pro i děti. Když se polívka dá do varu, přisypu 2-3 polévkové lžíce dětské krupičky a asi stejné množstvé pohanky lámanky. Ta samozřejmě všem nechutná, ale my si zvykli takhle vařit už pro syna. Když je mrkvička a pohanka měkká, rozšlehám do polívky vajíčko a můžeme podávat.

Přeji dobrou chuť :-)

...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

alisie 11. 4. 2009, 12:20
Vážně mňamka (clamp) já ji nedělala pro děti tak jsem si s mrkvičkou osmažila i cibuli, a nakonec přidala maličko česneku a petrželku :-$ už ji mám v oblíbených (L)
Dermajetics 12. 4. 2009, 9:00
@alisie Ali to mě těší že chutnala :-) :-)
Ivana K. 15. 2. 2009, 11:55
Blani,dnes jsem polívku dělala a je výbornááááá (Y).Nikdy jsem ji ještě nevařila (smich)... Teď ji určo budu vařit často..Díky za recept (L) Ivana (Ivik z Undater :-p)
Dermajetics 15. 2. 2009, 12:42
@Ivana K. Ivi děkuju moc :-) :-) to potěší (L) Mám nafocenou ještě drožďovou číslo 2, tak pak jukni do receptů..... snad brzo vložím :-) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie