Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

KOLÁČE

0.0
KOLÁČE

Potřebné ingredience

1 HERA, 3 žloutky, 1 lžíce cukru moučka, 1/2 kg hladké mouky, špetka soli, 1/4 l mléka, 2 lžíce cukru krystal, 1 kostka droždí.
TVAROHOVÁ NÁPLŇ -- tvaroh, mletý cukr, vajíčko, citronová kůra, vanilkový cukr, rozinky (popřípadě troška mléka)
POSYPKA- cukr moučka, hladká mouka, kousek másla

Postup přípravy

Do vlažného mléka dáme 2 lžíce cukru krystal a kostku droždí a necháme udělat kvásek. Mezitím si rozpustíme trošku Heru v mikrovlnce, aby byla měkoučká, pak heru dáme do mísy společně se třemi žloutky a 1 lžící cukru moučka a vše pořádně promícháme. Přisypeme mouku (já ji prosévám) a posolíme špetkou soli. Nakonec přidáme kvásek a začneme hnětat těsto. V případě potřeby ještě přisypeme trošku mouky. Těsto NENECHÁME KYNOUT, hned pokračujeme dále. Připravíme si tvarohovou náplň smícháním všech ingrediencí a dále si nachystáme posypku. Do misky si ještě rozbijeme vajíčko zvlášť a rozkvrdláme.
Z těsta si vyválíme hada a odkrajujeme z něj malé kousky, trošku je roztáhneme a plníme tvarohem, pořádně zaděláme, uzavřeme, aby tvaroh nevytekl, chytíme za část, která bude ve spodu a namočíme ve vajíčku a hned v posypce a dáme na plech, na který si dáme pečící papír. Pečeme v troubě na cca 180 stupňů, dokud nezačnou trošku červenat.

Tyto koláčky jsou malinké, dají se dělat samozřejmě i větší koláče, ale tam už dávám pod posypku ještě povidly a vajíčkem je pak potřu.

DOBRÉ CHUTNÁNÍ ............

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

darebáček 22. 6. 2010, 21:44
pěkný den Pavli, :-) tak musím napsat že tenhle receptík jsem hledala pěkně dlouho!!!Hodně jsem jich vyzkoušela ,-) ale teda tenhle je uuužasnej |:o) |:o) |:o)s těstem se dobře pracuje (clamp)a buchtičky jsou mnamooozní (zajic) (zajic) (zajic)myslím že dlouho nevydrží... :^)a budu co nevidět píct znovu (L) (L) (L) receptík si ukládám do oblíbených a jinej už NEDĚLÁM!!!! (F) (F) (F) Strašně moc děkuji (K) (K) (K) (K) (K)
bosa nozka 28. 2. 2009, 20:06
|:o)výborné,lehoučké jako peříčko,jsou docela jednoduché! (F) Receptík si přidám do oblíbených,byly to naše první koláčky,....a mile mě překvapily.. (hello)
Paja_M 1. 3. 2009, 19:50
@bosa nozka Jani, jsem moc ráda, že se dílo zdařilo (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)..........nechejte si moooooc chutnat (jidlo) (zajic)......

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie