Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

koláčky

0.0
koláčky

Potřebné ingredience

60 dkg hladké mouky, 15 dkg cukru krupice, 1/4 l mléka, sklenička oleje nebo asi půl kostky rozehřátého prochladlého másla, 1 kostka droždí, 1 kypř.prášek, špetka soli.
náplně:maková,ořechová,povidla nebo 1/2 meruňky a tvarohová náplň,1/2 spař.oloup.mandle
moučk. a vanilk.cukr,máslo rum

Postup přípravy

klasicky kvásek,po vzejití promícháme s ostatními surovinami,těsto nijak nevypracováváme jako u klasického kynutého těsta,jen pěkně zamícháme,nenechává se kynout,koláče se hned dělají,proto já mám předem připravené všechny náplně.Na pomoučněném vále těsto rozprostřeme do tenčí placky,vykrajujeme kolečka,okraje můžeme potřít žloutkem,do důlku dávám vždy nejdřív makovou nebo ořechovou náplň nebo i půlku meruňky atd. a na tyto náplně vždy ještě tvarohovou nádivku /na náplně používám cukrářský sáček bez špičky/,pak ještě půlku mandle - nemusí být,pečeme na vyymazaném plechu asi při 170 st.,upečené koláčky necháme trochu prochladnout a máčíme v rozpuštěném másle s rumem,nebo můžete náplně polévat lžičkou.,pak do moučkového cukru s vanilk.cukrem.
Koláčky prochladlé máčíme proto,že se lépe vsákne máslo s rumem,když by se máčely ještě horké náplně budou padat. Poměr másla a rumu upravíme dle chuti.
Toto těsto používám i na klasické koláče na celý plech např. se švestkami,meruňkami atd. + drobenka

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 27. 8. 2009, 13:08
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
marbrix 23. 8. 2009, 20:55
|:o) |:o) |:o) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie