Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Ovocný dort za studena

0.0
Ovocný dort za studena

Potřebné ingredience

250 g měkkého tvarohu, 1 kelímek bílého jogurtu, 1 kelímek zakysané smetany (150ml), 1 plechovka broskví nebo jakéhokoliv jiného ovoce, 1 balíček želatiny ( 6 plátků), 1 balíček dortového želé, piškoty, 2 vanilkové cukry, obyčejný cukr.

Postup přípravy

Nejdříve si připravím tvarohový krém, rozmíchám tvaroh, jogurt a kysanou smetanu, přidám vanilkové cukry a cca 3 lžíce cukru krystal ( podle chuti jak kdo má rád sladké). Želatinu připravím dle návodu na sáčku tj. nechat namočit v trocha studené vody, vymačkat, s trochou vody rozpustit pak hned naleji do tvarohu a pustím se do vrstvení.
Dno dortové formy vyložím pečícím papírem, naskládám piškoty na ně navrstvím ovoce, dále tvarohový krém, zase piškoty a ovoce a zase tvarohový krém, dám do ledničky ztuhnout (většinou do půl hodiny je povrch tuhý) naskládám ovoce a zaliju dortovým želém ( příprava je na sáčku). Je nejlepší dělat den předem, aby se piškoty rozležely. Příprava mi zabera cca 0,5 hod práce a po dortu se vždy zapráší.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

P.A.V.L.A 20. 11. 2014, 16:36
(Y) (Y) (Y)
anunyta 20. 11. 2014, 12:20
(jidlo) (jidlo) (C)Taky dělám.Je to mňamina (jidlo) ,-) (hello) (hello) (C)
Katy9 18. 2. 2007, 13:05
Dobrý den..prosím používáte jen plátkovou želatinu...nebo i sypanou??? máte nějakou vyzkoušenou?? moc díky.. Katka (child1)
andílek13 18. 2. 2007, 21:01
@Katy9 Dobrý večer Katko, používám jen plátkovou od Dr.Oetkera v tom sáčku je 6 plátků a použiji všechny. Je to takový světle modrý sáček, bohužel ho nemají ve všech supermarketech, většinou ho seženu v Delvitě nebo v Globusu, ale u Vás to může být jiné. Jen to chce při namáčení překládat ty plátky jeden přes druhý křížem lépe se namočí a trvá to opravdu tak 5 min, pak lehce vymačkat nechat tak dvě lžíce vody a rozehřát, nevařit jen rozpustit je to chvilička a pak hned nalít do toho krému. A na to želé nahoru také používám od Dr. Oetkera buď čiré nebo červené a postupuju podle toho návodu na sáčku. Já ten recept v podstatě jednou takhle vymyslela, zkusila a ony ty poměry sedly.
Katy9 18. 2. 2007, 21:14
@andílek13 Marti, moc děkuji, perfektně jste to popsala..K. (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie