Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 23 návštěvníků)

Vosí hnízda

0.0
Vosí hnízda

Potřebné ingredience

piškoty - 400 g + další na přiklopení,
cukr moučka - 200 g + 140 g do náplně,
máslo - 120 g + 100 g do náplně,
mléko polotučné - 4 lžíce,
rum - 8 lžic (může být i více) + do náplně,
kakao - 4 lžíce,
žloutek - 2 ks,
vanilkový cukr - trochu

Postup přípravy

Piškoty rozmixujeme, přidáme cukr moučku, změklé máslo, mléko, rum a kakao a zpracujeme těsto. Uděláme si náplň (rum podle chuti, já ho dávám docela dost, až je náplň taková téměř tekutá, ale zas ne moc, aby ztuhla!).
Formičku vysypeme cukrem moučkou a naplníme těstem. Vařečkou uděláme důlek, který naplníme náplní. Přiklopíme piškotem a ťuknutím o dlaň nebo vál vyklopíme.

náplň na vosí hnízda:
Utřeme 140g cukru se 100g másla a 2 žlotky, můžeme vyšlehat šlehačem. Přidáme podle chuti rum a trochu vanilinového cukru ( třeba 1/2 balíčku ). Náplň je při pokojové teplotě polotekutá, není tuhá. Nejlépe se do hnízd dává zdobičkou, aspoň nebudete ulepené. Přiklopíme piškotem a vyklopíme z formičky. Nezapomeňte před vtlačením těsta formičku bohatě vysypat moučkovým cukrem.

Z tohoto množství je asi 54 kousků = 1 větší talíř a „fous", dělávám vosí hnízda raději z dvojnásobného množství, po těch se totiž rychle zapráší. ;-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

CokeLady 18. 12. 2011, 18:20
Dobrý večer, děkuji! Udělala jsem z poloviční dávky a mám 31 kousků. To nám bohatě stačí. Těsto je moc fajn a do náplně jsem dala řádně rumu. ,-) Moc dobré. Děkuji a přeji krásné Vánoce (stromecek)
marjanka1 18. 11. 2009, 18:08
tak právě se na ně chystám :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie