Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

Pikantule

0.0
Pikantule

Potřebné ingredience

2 kuřecí řízky, brambory, 2 smetany ke šlehání, 2-3 tavené sýry (já použím smetanito), 10 dkg Eidamu na plátky, grilovací koření, olej, koření na americké brambory

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na měsíčky, posypeme hojjně (já dávám celý pytlík) kořením na americké brambory a polijeme olejem. Dáme péct do trouby.
Mezi tím si nakrájíme maso na opravdu pidi kousíčky a osmahneme na oleji s grilovacím kořením. Poté maso vyndáme a na tom výpeku rozpustíme tavené sýry. až jsou rozpuštěné, zalijeme smetanama a necháme prohřát.
Až jsou brambory upečené, vyndáme je, vememe zapékací misku (buď jednu velkou, mi se ale osvědčilo udělat každému jeho porci do menších mističek, protože nejlepší na tom je ta zapečená smetana ve které to plave a když se to nandavá z velké misky tak už to není ono), a do této zapékací misky vrstvíme nejprve brambory, na to maso, na to smetanu s taveňákama. To vše asi 3x. Na vrch naskládáme vrstvu z eidamu a dáme zapéct dokud se sýr nerozteče.
Je to oooobr ňamka - u nás nejoblíbenější jídlo.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

stratos 10. 1. 2009, 18:28
Dnes jsem dělala k obědu je to bašta (pl) ale jinak kalorická bomba takže (kolo) (cinky) ale díky za inspiraci a určitě jsem to nevařila naposled (D)
lenkaxjaskova 12. 1. 2009, 13:22
@stratos ona se ta smetana dá nahradit např. Ramou cremefine nebo jak se to jmenuje...taková lahvička s fialovým víčkem...a je to taky vynikající. nebo možná by to šlo i s mlékem, ale to sjem nezkoušela...

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie