Marcipán
Potřebné ingredience
voda 6 dkg+tuk 100% 5dkg+mouka hladká 5dkg - odpálit ,
sušené mléko - modré 15 dkg,
med tekutý - 5 dkg,
cukr moučka - 30dkg,
kapky rumu - dle chuti
Postup přípravy
vodu+tuk a mouku - odpalit jako testo na venecky (vodu+tuk svaříme do vřícího vsypeme mouku-povaříme)
vše teplé smíchat ručním šlehačem - spirálka jako na těsto
nechat odležet do druhého dne při pokojové teplotě
jestlize je testo řídké - přidáme cukr.
jestliže je moc tuhé - přidáme med
na barevny marcipan, staci par kapek barviva - zalezi na kazdem :o))
vše teplé smíchat ručním šlehačem - spirálka jako na těsto
nechat odležet do druhého dne při pokojové teplotě
jestlize je testo řídké - přidáme cukr.
jestliže je moc tuhé - přidáme med
na barevny marcipan, staci par kapek barviva - zalezi na kazdem :o))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

žabada
(upraveno)
31. 12. 2008, 14:00
uložím a zkusím

nahlásit